Н У Х Т

Аспірантка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів готується до захисту дисертації

02 листопада 2023

Аспірантка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів готується до захисту дисертації

31 жовтня на розширеному засіданні кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній захист дисертаційної роботи «Удосконалення технології фруктового і желейно-фруктового мармеладу з регульованим вмістом цукрів» аспірантки Наталії Оверчук. Наукова керівниця – професорка Юлія Камбулова.

На засідання були запрошені директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко, завідувачка кафедри технології молока і молочних продуктів Галина Поліщук і доцентка цієї ж кафедри Тетяна Осьмак, завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олександра Нєміріч, професорка кафедри готельно-ресторанної справи Тетяна Сильчук.

У дисертаційній роботі здобувачка навела результати комплексу досліджень щодо удосконалення технології мармеладу фруктового та желейно-фруктового шляхом зменшення рецептурного вмісту цукрів (сахарози або глюкози, або фруктози), оптимізації кількісного співвідношення плодового пюре, низькометоксильованого амідованого пектину, полідекстрози, патоки з метою забезпечення звичних споживачеві органолептичних показників продукції та її відповідності вимогам чинної нормативної документації. Завдяки запропонованим науково-практичним рішенням дисертанткою розроблено і затверджено рецептури мармеладу, які позиціонуються як вироби зі зниженим вмістом цукру, а деякі вироби – як продукти зі зниженою енергетичною цінністю.

Тема роботи викликала жваву дискусію, було поставлено багато запитань, на які Наталія Оверчук надала впевнені вичерпні відповіді.

Рецензентки, професорки Вікторія Дорохович та Олександра Нєміріч і доцентка Олена Кохан високо оцінили рівень роботи, підтвердили її наукову новизну та практичну значимість, висловили зауваження та побажання і рекомендували роботу до розгляду в спеціалізованій вченій раді.

Члени кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів одноголосно підтримали рецензенток і побажали здобувачці подальших успіхів.

Опублікований: 02-11-2023
Читайте також:
НУХТ – у 30-ці лідерів за кількістю заяв від вступників, які вступають на основі повної загальної середньої освіти

Завершився прийом заяв від абітурієнтів, які вступають на навчання для здобуття ступеня бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) на основі повної загальної середньої освіти за денною формою навчання. Такими вступниками було подано 922 тисячі заяв. Інформаційний ресурс Osvita.ua оприлюднив ТОП-100 найпопулярніших...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – у 30-ці лідерів за кількістю заяв від вступників, які вступають на основі повної загальної середньої освіти 25 липня 2019

У Свалявському технічному коледжі НУХТ відбулися урочистості з нагоди Міжнародного свята жінок

У Свалявському технічному коледжі НУХТ відбулися урочистості з нагоди Міжнародного свята жінок 8 Березня. Поетичними рядками викладачів привітали студенти коледжу Іванна Гніденко, Віолетта Шестак, Ольга Гвоздьова, Даяна Бобраніцька, Едуард Попович, Ігор Шевченко, Дмитро Петрунько, Олександр Розвєзєв, Олександр Левко, Василь Бровді, Роман Мурза, Се...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Свалявському технічному коледжі НУХТ відбулися урочистості з нагоди Міжнародного свята жінок 11 березня 2019

Чергові наукові висоти наших магістрантів-біотехнологів

Наказом Міністерства освіти і науки України № 1271 від 4 жовтня 2019 р. Національний університет «Львівська політехніка» був призначений базовим вищим навчальним закладом із проведення ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Біотехнологіїї та біоінженерія» у 2019/2020 н.р. Відповідно до Положення переможців к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чергові наукові висоти наших магістрантів-біотехнологів 06 квітня 2020