Н У Х Т

Аспірантка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів готується до захисту дисертації

02 листопада 2023

Аспірантка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів готується до захисту дисертації

31 жовтня на розширеному засіданні кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній захист дисертаційної роботи «Удосконалення технології фруктового і желейно-фруктового мармеладу з регульованим вмістом цукрів» аспірантки Наталії Оверчук. Наукова керівниця – професорка Юлія Камбулова.

На засідання були запрошені директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко, завідувачка кафедри технології молока і молочних продуктів Галина Поліщук і доцентка цієї ж кафедри Тетяна Осьмак, завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олександра Нєміріч, професорка кафедри готельно-ресторанної справи Тетяна Сильчук.

У дисертаційній роботі здобувачка навела результати комплексу досліджень щодо удосконалення технології мармеладу фруктового та желейно-фруктового шляхом зменшення рецептурного вмісту цукрів (сахарози або глюкози, або фруктози), оптимізації кількісного співвідношення плодового пюре, низькометоксильованого амідованого пектину, полідекстрози, патоки з метою забезпечення звичних споживачеві органолептичних показників продукції та її відповідності вимогам чинної нормативної документації. Завдяки запропонованим науково-практичним рішенням дисертанткою розроблено і затверджено рецептури мармеладу, які позиціонуються як вироби зі зниженим вмістом цукру, а деякі вироби – як продукти зі зниженою енергетичною цінністю.

Тема роботи викликала жваву дискусію, було поставлено багато запитань, на які Наталія Оверчук надала впевнені вичерпні відповіді.

Рецензентки, професорки Вікторія Дорохович та Олександра Нєміріч і доцентка Олена Кохан високо оцінили рівень роботи, підтвердили її наукову новизну та практичну значимість, висловили зауваження та побажання і рекомендували роботу до розгляду в спеціалізованій вченій раді.

Члени кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів одноголосно підтримали рецензенток і побажали здобувачці подальших успіхів.

Опублікований: 02-11-2023
Читайте також:
Освітньо-професійні програми «Екологія та охорона навколишнього середовища» і «Екологічний контроль та аудит» успішно акредитовані!

Чудовий початок року на кафедрі екологічної безпеки та охорони праці – освітньо-професійні програми «Екологія та охорона навколишнього середовища» спеціальності 101 «Екологія» та «Екологічний контроль та аудит» спеціальності 183 «Технології захисту навколишнього середовища» за другим (магістерським) рівнем вищої освіти отримали сертифікати про акре...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Освітньо-професійні програми «Екологія та охорона навколишнього середовища» і «Екологічний контроль та аудит» успішно акредитовані! 28 січня 2019

Здобувачі освітньої програми «Технології харчування» занурилися у світ гостинності

У рамках вивчення дисциплін «Ресторанна справа» (лекторка – доцентка Людмила Мамченко) і «Гігієна та санітарія» (лекторка – доцентка Ірина Корецька) здобувачі першого і другого курсу освітньо-професійної програми «Технології харчування» разом із кураторами груп – доцентами Іриною Силкою, Аліною Наконечною, Володимиром Захаровим і старшими викладача...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освітньої програми «Технології харчування» занурилися у світ гостинності 05 червня 2025

Співпраця без кордонів

Викладачі нашого університету продовжують працювати в рамках проєктів програми Еразмус+. Професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько бере участь у тижні персоналу для партнерів-університетів за програмою Ерасмус+ в Гайзензаймському університеті (Німеччина). На відкритті тижня з вітальним словом виступили президе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Співпраця без кордонів 16 червня 2023

Інтерактивним діловим іграм – «так»!

Останнє заняття з дисципліни «Технологія лікарських косметичних засобів» здобувачів групи ФБ-1-2М відбулося у незвичному форматі. Лекторка дисципліни, доцентка Вікторія Красінько запропонувала закріпити уже здобуті протягом семестру знання шляхом ділової гри, присвяченої проєктуванню виробництва нового косметичного засобу. У ході роботи «було орган...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інтерактивним діловим іграм – «так»! 12 червня 2023