Н У Х Т

Аспірантка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів готується до захисту дисертації

02 листопада 2023

Аспірантка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів готується до захисту дисертації

31 жовтня на розширеному засіданні кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній захист дисертаційної роботи «Удосконалення технології фруктового і желейно-фруктового мармеладу з регульованим вмістом цукрів» аспірантки Наталії Оверчук. Наукова керівниця – професорка Юлія Камбулова.

На засідання були запрошені директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко, завідувачка кафедри технології молока і молочних продуктів Галина Поліщук і доцентка цієї ж кафедри Тетяна Осьмак, завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олександра Нєміріч, професорка кафедри готельно-ресторанної справи Тетяна Сильчук.

У дисертаційній роботі здобувачка навела результати комплексу досліджень щодо удосконалення технології мармеладу фруктового та желейно-фруктового шляхом зменшення рецептурного вмісту цукрів (сахарози або глюкози, або фруктози), оптимізації кількісного співвідношення плодового пюре, низькометоксильованого амідованого пектину, полідекстрози, патоки з метою забезпечення звичних споживачеві органолептичних показників продукції та її відповідності вимогам чинної нормативної документації. Завдяки запропонованим науково-практичним рішенням дисертанткою розроблено і затверджено рецептури мармеладу, які позиціонуються як вироби зі зниженим вмістом цукру, а деякі вироби – як продукти зі зниженою енергетичною цінністю.

Тема роботи викликала жваву дискусію, було поставлено багато запитань, на які Наталія Оверчук надала впевнені вичерпні відповіді.

Рецензентки, професорки Вікторія Дорохович та Олександра Нєміріч і доцентка Олена Кохан високо оцінили рівень роботи, підтвердили її наукову новизну та практичну значимість, висловили зауваження та побажання і рекомендували роботу до розгляду в спеціалізованій вченій раді.

Члени кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів одноголосно підтримали рецензенток і побажали здобувачці подальших успіхів.

Опублікований: 02-11-2023
Читайте також:
Викладачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції підвищують кваліфікацію виробничників

6 лютого викладачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професорка Наталія Фролова і доцентка Ірина Корецька в рамках кваліфікаційної програми «Сенсорне оцінювання якості хлібопекарських виробів, підготовка експертів дегустаторів» Інституту післядипломної освіти НУХТ, провели лекційно-практичні заняття, на яких познайомили співр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції підвищують кваліфікацію виробничників 07 лютого 2025

Актуальні акценти на відкритій лекції доцента кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Доцент кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Наталія Сабадаш 15 жовтня 2019 року прочитала відкриту лекцію «Органічна косметика. Сучасний підхід у збереженні здоров'я, краси та молодості» з дисципліни «Інновації в технології харчових добавок та косметичних засобів» для студентів групи ХТ-І-16-Маг. Від...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальні акценти на відкритій лекції доцента кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 17 жовтня 2019

Сучасні напрями розвитку туристичної сфери України розглянули на засіданні підсекції «Організація готельного та туристичного обслуговування»

15 квітня 2021 року у рамках 87-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді — вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті» працювала підсекція «Організація готельного та туристичного обслуговування». До заходу долучилися близько 60 учасників, були заслухані 10 доповідей. Роботу секції ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні напрями розвитку туристичної сфери України розглянули на засіданні підсекції «Організація готельного та туристичного обслуговування» 17 квітня 2021

Лекція головної технологині компанії «Оптіма-Юніон» для здобувачів освіти кафедри технології молока і молочних продуктів

На кафедрі технології молока і молочних продуктів Навчально-наукового інституту харчових технологій 16 листопада 2021 р. відбулася гостьова олайн-лекція «Інноваційні інгредієнти для виробництва молочних продуктів», яку в рамках дисциплін «Інноваційні інгредієнти у технологіях молочних та молоковмісних продуктів», «Актуальні проблеми харчових технол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекція головної технологині компанії «Оптіма-Юніон» для здобувачів освіти кафедри технології молока і молочних продуктів 17 листопада 2021