Н У Х Т

Аспекти входження в професію аудитора на гостьовій лекції від фахівця-практика

22 лютого 2024

Аспекти входження в професію аудитора на гостьовій лекції від фахівця-практика

Поки бакалаври-заочники та магістранти другого року навчання захищають кваліфікаційні роботи, здобувачі освіти молодших курсів продовжують опановувати свої спеціальності й насолоджуються спілкуванням з фахівцями галузі під час їх гостьових лекцій.

21 лютого 2024 року на кафедрі обліку і аудиту відбулася онлайн-лекція завідувача відділу з питань атестації ОСНАД (Орган суспільного нагляду за аудиторською діяльністю) Віктора Кушніра. Говорили на тему «Входження в професію аудитора – основні аспекти».

Спікер ґрунтовно розкрив процес атестації аудитора. Слухачі дізналися, що всі аудитори та суб’єкти аудиторської діяльності підлягають суспільному нагляду. Відповідальним за його здійсненням в Україні є Орган суспільного нагляду за аудиторською діяльністю.

Місією Органу суспільного нагляду за аудиторською діяльністю є забезпечення високого рівня впевненості власників, інвесторів та інших користувачів у інформації, розкритій у фінансовій звітності як надійної бази прийняття ефективних  рішень.

Лектор розповів, що ОСНАД забезпечує здійснення нагляду і несе відповідальність за нагляд за: реєстрацією аудиторів і суб’єктів аудиторської діяльності; упровадженням міжнародних стандартів аудиту; контролем за атестацією аудиторів і їх безперервним навчанням; контролем якості аудиторських послуг суб’єктів аудиторської діяльності, які здійснюють обов’язковий аудит фінансової звітності, або які повідомили про намір здійснювати обов’язковий аудит фінансової звітності; дисциплінарними провадженнями щодо аудиторів і суб’єктів аудиторської діяльності, які здійснюють обов’язковий аудит фінансової звітності; застосуванням стягнень.

Тематика онлайн-лекції викликала жваву дискусію зі здобувачами освіти. Такі повчальні і надихаючі зустрічі важливі для майбутніх фахівців у сфері обліку і аудиту.

Колектив кафедри висловлює подяку Віктору Кушніру за змістовну та цікаву лекцію, за таку щиру відданість своїй справі й чекає на наступні зустрічі.

Опублікований: 22-02-2024
Читайте також:
Наші викладачі підвищили кваліфікацію у Національній академії педагогічних наук України

Відбувся захист випускових робіт викладачів НУХТ, які проходили підвищення кваліфікації в Державному навчальному закладі «Університет менеджменту освіти» Національної академії педагогічних наук України. Доцент кафедри експертизи харчових продуктів Вікторія Кійко та старший викладач кафедри вищої математики імені проф. Можара В.І. Олег Мазур у свої...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші викладачі підвищили кваліфікацію у Національній академії педагогічних наук України 05 листопада 2018

Методи молекулярної біотехнології: дистанційне опанування дисципліни

У нинішніх умовах опанування навчального матеріалу є справжнім викликом для кожного зі здобувачів. Карантин змінив підхід до навчання, довелося пристосовуватися до всього в режимі онлайн та шукати в усьому тільки позитивні сторони. У магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології не виникло з цим ніяких проблем, адже на допомогу завжди готові п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Методи молекулярної біотехнології: дистанційне опанування дисципліни 11 червня 2020

Біологія клітин через призму zoom-конференції

Сьогодні чудовий весняний день, а наші студенти продовжують сприймати реальну дійсність через призму комп’ютерних екранів. Але є і певні нотки різноманіття у рутинних карантинних буднях. Наприклад, лектор дисципліни «Біологія клітин» Вікторія Красінько провела zoom-конференцію, де студенти групи БТ-1-3 мали можливість обговорити організаційні пита...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біологія клітин через призму zoom-конференції 27 квітня 2020

Лекція-бесіда з успішним випускником

На запрошення деканки факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка Віти Цирульнікової і заступниці декана по роботі зі студентами Олени Тищенко до освітнього діджитал-простору факультету завітав шеф-кухар, гастроентузіаст, ютубер, волонтер Андрій Клюс. Слухачі в онлайні – здобувачі освіти спеціальності 241 «Готе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекція-бесіда з успішним випускником 10 квітня 2024