Н У Х Т

Аспекти входження в професію аудитора на гостьовій лекції від фахівця-практика

22 лютого 2024

Аспекти входження в професію аудитора на гостьовій лекції від фахівця-практика

Поки бакалаври-заочники та магістранти другого року навчання захищають кваліфікаційні роботи, здобувачі освіти молодших курсів продовжують опановувати свої спеціальності й насолоджуються спілкуванням з фахівцями галузі під час їх гостьових лекцій.

21 лютого 2024 року на кафедрі обліку і аудиту відбулася онлайн-лекція завідувача відділу з питань атестації ОСНАД (Орган суспільного нагляду за аудиторською діяльністю) Віктора Кушніра. Говорили на тему «Входження в професію аудитора – основні аспекти».

Спікер ґрунтовно розкрив процес атестації аудитора. Слухачі дізналися, що всі аудитори та суб’єкти аудиторської діяльності підлягають суспільному нагляду. Відповідальним за його здійсненням в Україні є Орган суспільного нагляду за аудиторською діяльністю.

Місією Органу суспільного нагляду за аудиторською діяльністю є забезпечення високого рівня впевненості власників, інвесторів та інших користувачів у інформації, розкритій у фінансовій звітності як надійної бази прийняття ефективних  рішень.

Лектор розповів, що ОСНАД забезпечує здійснення нагляду і несе відповідальність за нагляд за: реєстрацією аудиторів і суб’єктів аудиторської діяльності; упровадженням міжнародних стандартів аудиту; контролем за атестацією аудиторів і їх безперервним навчанням; контролем якості аудиторських послуг суб’єктів аудиторської діяльності, які здійснюють обов’язковий аудит фінансової звітності, або які повідомили про намір здійснювати обов’язковий аудит фінансової звітності; дисциплінарними провадженнями щодо аудиторів і суб’єктів аудиторської діяльності, які здійснюють обов’язковий аудит фінансової звітності; застосуванням стягнень.

Тематика онлайн-лекції викликала жваву дискусію зі здобувачами освіти. Такі повчальні і надихаючі зустрічі важливі для майбутніх фахівців у сфері обліку і аудиту.

Колектив кафедри висловлює подяку Віктору Кушніру за змістовну та цікаву лекцію, за таку щиру відданість своїй справі й чекає на наступні зустрічі.

Опублікований: 22-02-2024
Читайте також:
Університет став науковим партнером українсько-французького навчального проєкту

6 грудня 2021 року уперше в Україні стартував масштабний міжнародний сертифікований навчальний проєкт, метою якого є підвищення кваліфікації фахівців вітчизняної виноградарсько-виноробної галузі. Цього дня на спеціально створеній онлайн-платформі зустрілись українські винороби, інші стейкхолдери галузі та представники французьких профільних органі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Університет став науковим партнером українсько-французького навчального проєкту 07 грудня 2021

Наші викладачі готові до будь-яких ситуацій!

В умовах військового стану та соціально-економічної нестабільності важливою складовою безпеки людей є навички надання першої допомоги. Саме такі теоретичні знання та практичний досвід отримала викладачка кафедри маркетингу Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ Ірина Ніколаєнко на тренінгу з першої допомоги Товариства Червоного Х...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші викладачі готові до будь-яких ситуацій! 30 серпня 2022

Онлайн-лекція від фахівця-практика для студентів спеціальності «Туризм»

3 квітня 2020 року за ініціативи викладачів кафедри туристичного і готельного бізнесу для студентів спеціальності «Туризм» відбулася онлайн-лекція з дисципліни «Івентивний менеджмент» за участю фахівця-практика. Запрошений практик – Уляна Медуха, директор з розвитку бізнесу в онлайн-видавництві «МС. Today», співзасновник консалтингової компанії зі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Онлайн-лекція від фахівця-практика для студентів спеціальності «Туризм» 06 квітня 2020

«Посіви, пересіви мікроорганізмів: знаємо, можемо, вміємо!» – гасло третьокурсників-біотехнологів

Саме під таким гаслом для новоспечених студентів-третьокурсників кафедри біотехнології і мікробіології минули перші лабораторні заняття з дисципліни «Загальна мікробіологія та вірусологія». Студенти зізналися, що після двох місяців літніх канікул так незвично було повернутися у лабораторію, налаштовувати мікроскоп, взяти до рук чашки Петрі. Та, не...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Посіви, пересіви мікроорганізмів: знаємо, можемо, вміємо!» – гасло третьокурсників-біотехнологів 23 вересня 2019