Н У Х Т

Аспекти входження в професію аудитора на гостьовій лекції від фахівця-практика

22 лютого 2024

Аспекти входження в професію аудитора на гостьовій лекції від фахівця-практика

Поки бакалаври-заочники та магістранти другого року навчання захищають кваліфікаційні роботи, здобувачі освіти молодших курсів продовжують опановувати свої спеціальності й насолоджуються спілкуванням з фахівцями галузі під час їх гостьових лекцій.

21 лютого 2024 року на кафедрі обліку і аудиту відбулася онлайн-лекція завідувача відділу з питань атестації ОСНАД (Орган суспільного нагляду за аудиторською діяльністю) Віктора Кушніра. Говорили на тему «Входження в професію аудитора – основні аспекти».

Спікер ґрунтовно розкрив процес атестації аудитора. Слухачі дізналися, що всі аудитори та суб’єкти аудиторської діяльності підлягають суспільному нагляду. Відповідальним за його здійсненням в Україні є Орган суспільного нагляду за аудиторською діяльністю.

Місією Органу суспільного нагляду за аудиторською діяльністю є забезпечення високого рівня впевненості власників, інвесторів та інших користувачів у інформації, розкритій у фінансовій звітності як надійної бази прийняття ефективних  рішень.

Лектор розповів, що ОСНАД забезпечує здійснення нагляду і несе відповідальність за нагляд за: реєстрацією аудиторів і суб’єктів аудиторської діяльності; упровадженням міжнародних стандартів аудиту; контролем за атестацією аудиторів і їх безперервним навчанням; контролем якості аудиторських послуг суб’єктів аудиторської діяльності, які здійснюють обов’язковий аудит фінансової звітності, або які повідомили про намір здійснювати обов’язковий аудит фінансової звітності; дисциплінарними провадженнями щодо аудиторів і суб’єктів аудиторської діяльності, які здійснюють обов’язковий аудит фінансової звітності; застосуванням стягнень.

Тематика онлайн-лекції викликала жваву дискусію зі здобувачами освіти. Такі повчальні і надихаючі зустрічі важливі для майбутніх фахівців у сфері обліку і аудиту.

Колектив кафедри висловлює подяку Віктору Кушніру за змістовну та цікаву лекцію, за таку щиру відданість своїй справі й чекає на наступні зустрічі.

Опублікований: 22-02-2024
Читайте також:
У форматі OPEN NUFT відбувся День відкритих дверей університету

Цікаві, й сподіваємося, корисні для себе відкриття зробили численні відвідувачі Дня відкритих дверей університету, який відбувся 6 жовтня 2018 року. Найперше вони відкрили для себе Національний університет харчових технологій – багатопрофільний, полідисциплінарний заклад вищої освіти, один із провідних вишів країни, де не лише пропонують надзвичай...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У форматі OPEN NUFT відбувся День відкритих дверей університету 06 жовтня 2018

Актуальна тема щодо впливу факторів макросередовища на результати діяльності підприємств на лекції закордонної професорки

Сьогодні за участі професорки кафедри економіки і права Оксани Гривківської та професорки American University of Science&Technology (AUST, м. Бейрут, Ліван) Олени Жидкевич відбулася гостьова лекція «Оцінювання впливу факторів макросередовища на результати діяльності підприємств». Актуальна тема лекції була підібрана з урахуванням запитів здобу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальна тема щодо впливу факторів макросередовища на результати діяльності підприємств на лекції закордонної професорки 06 жовтня 2023

Кожне слово українською – цеглинка у фундаменті держави!

У першому семестрі в університеті відбулося відкриття проєкту «Практичний курс із сучасної української мови», до якого долучилося багато охочих з-поміж працівників університету та просто тих, хто мав бажання вдосконалити свої знання з української мови. Попри складну ситуацію, проєкт успішно стартував, заняття проходили жваво, активно. Так, доцентк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кожне слово українською – цеглинка у фундаменті держави! 30 грудня 2022

Третьокурсники-біотехнологи оцінили переваги очного опанування дисципліни «Загальна мікробіологія і вірусологія»

Наші здобувачі-біотехнологи з нетерпінням чекали, коли знову побачать мікроорганізми не на екрані комп’ютера, а в реальному житті. І цей день настав – 7 вересня 2022 року в лабораторіях кафедри біотехнології і мікробіології на занятті із «Загальної мікробіології і вірусології» третьокурсники почали напрацювання навичок роботи з культурами мікроорга...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Третьокурсники-біотехнологи оцінили переваги очного опанування дисципліни «Загальна мікробіологія і вірусологія» 13 вересня 2022