Н У Х Т

Асистент кафедри технології цукру та підготовки води успішно захистила кандидатську дисертацію

27 квітня 2018

Асистент кафедри технології цукру та підготовки води успішно захистила кандидатську дисертацію

Асистент кафедри технології цукру та підготовки води Ганна Пастух успішно захистила кандидатську дисертацію «Розроблення технології пектину з вторинної картопляної сировини», виконану під керівництвом доктора технічних наук, професора Олени Грабовської. Захист відбувся в спеціалізованій вченій раді 026.58.04 «Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння».

Дисертаційна робота присвячена вирішенню важливих завдань, намічених стратегією інноваційного розвитку України на 2010-2020 роки, зокрема розробленню технології цінного продукту пектину, який в Україні не виробляється, а також зменшенню негативного впливу на навколишнє природне середовище за рахунок утилізації вторинної сировини картоплекрохмального виробництва.

Офіційні опоненти  – завідувач кафедри технології харчування Сумського національного аграрного університету, доктор технічних наук, професор Федір Перцевий і доцент кафедри устаткування харчової і готельної індустрії ім. М.І. Беляєва Харківського державного університету харчування та торгівлі Захар Мазняк дали позитивні відгуки на дисертаційну роботу та відзначили актуальність теми і високий рівень проведених досліджень.

З рекомендаціями для подальшого продовження наукової роботи в цьому напрямі виступили завідувач кафедри технології цукру і підготовки води, професор Наталія Гусятинська, професори Володимир Логвін, Анатолій Мелетьєв, Віктор Маринченко,Олександр Литовченко.

Кафедра технології цукру і підготовки води пишається своїми молодими науковцями та запрошує бакалаврів і магістрів приєднуватися до потужної наукової школи кафедри для досягнення успіхів у розвитку науки і техніки.

 

Опублікований: 27-04-2018
Читайте також:
Обмін досвідом на передових підприємствах Рівненщини

Колектив кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ на чолі із завідувачем кафедри Анатолієм Куцом відвідав передові підприємства харчової промисловості – приватну міні-пивоварню «Волинський Бровар» і Державне підприємство «Зірненський спиртовий завод».  Спочатку викладачі відвідал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Обмін досвідом на передових підприємствах Рівненщини 25 листопада 2019

Старт у науку: зустріч здобувачів PhD з гаранткою

Здобувачі освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» першого року навчання зустрілися з гаранткою освітньо-наукової програми (ОНП) «Біотехнологія» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», професоркою Тетяною Пирог. До зустрічі також доєднались деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак, завідувач кафедр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Старт у науку: зустріч здобувачів PhD з гаранткою 04 жовтня 2024

Світла пам’ять, колезі...

Із глибоким сумом повідомляємо, що 13 лютого 2024 року пішла з життя доцентка кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки, к.т.н. Олена Михайлівна М’якшило. Олена Михайлівна народилася у 1951 році. У 1974 році закінчила Київський політехнічний інститут, факультет АЕПБ за спеціальністю «Обчислювальна техніка». Працювала в Ки...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Світла пам’ять, колезі... 14 лютого 2024

Вступники отримали рекомендації до зарахування на бюджет

Сьогодні, 28 липня, в електронних кабінетах вступників на сайті vstup.edbo.gov.ua з'явилися рекомендації для зарахування на бюджет до закладів вищої освіти. Розподіл місць відбувся за алгоритмом адресного розміщення державного та регіонального замовлення. У своїх електронних кабінетах вступники можуть дізнатися, чи отримали вони рекомендації на бю...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступники отримали рекомендації до зарахування на бюджет 28 липня 2021