Н У Х Т

Асистент кафедри технології цукру та підготовки води успішно захистила кандидатську дисертацію

27 квітня 2018

Асистент кафедри технології цукру та підготовки води успішно захистила кандидатську дисертацію

Асистент кафедри технології цукру та підготовки води Ганна Пастух успішно захистила кандидатську дисертацію «Розроблення технології пектину з вторинної картопляної сировини», виконану під керівництвом доктора технічних наук, професора Олени Грабовської. Захист відбувся в спеціалізованій вченій раді 026.58.04 «Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння».

Дисертаційна робота присвячена вирішенню важливих завдань, намічених стратегією інноваційного розвитку України на 2010-2020 роки, зокрема розробленню технології цінного продукту пектину, який в Україні не виробляється, а також зменшенню негативного впливу на навколишнє природне середовище за рахунок утилізації вторинної сировини картоплекрохмального виробництва.

Офіційні опоненти  – завідувач кафедри технології харчування Сумського національного аграрного університету, доктор технічних наук, професор Федір Перцевий і доцент кафедри устаткування харчової і готельної індустрії ім. М.І. Беляєва Харківського державного університету харчування та торгівлі Захар Мазняк дали позитивні відгуки на дисертаційну роботу та відзначили актуальність теми і високий рівень проведених досліджень.

З рекомендаціями для подальшого продовження наукової роботи в цьому напрямі виступили завідувач кафедри технології цукру і підготовки води, професор Наталія Гусятинська, професори Володимир Логвін, Анатолій Мелетьєв, Віктор Маринченко,Олександр Литовченко.

Кафедра технології цукру і підготовки води пишається своїми молодими науковцями та запрошує бакалаврів і магістрів приєднуватися до потужної наукової школи кафедри для досягнення успіхів у розвитку науки і техніки.

 

Опублікований: 27-04-2018
Читайте також:
Цикл лекцій і семінарів від киргизького фахівця прослухали наші здобувачі освіти й викладачі

Про традиційні молочні напої країн Центральної Азії, про цінність кумису та інших напоїв наші студенти і викладачі дізналися під час циклу лекцій і семінарів, які проходили у рамках конференції «Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції – основні засади її конкурентоздатності». Перші лекцію та семінар, присвяче...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цикл лекцій і семінарів від киргизького фахівця прослухали наші здобувачі освіти й викладачі 11 грудня 2020

Освітянський досвід європейських країн вивчали викладачі кафедри біотехнології та мікробіології

Викладачі кафедри біотехнології та мікробіології професор Віктор Стабніков, доценти Інна Лич, Олена Стабнікова та завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ, старший науковий співробітник Андрій Маринін упродовж тижня проходили стажування на кафедрі біотехнології, а також на кафедрі водного господарства факультету прикладних наук Delft...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Освітянський досвід європейських країн вивчали викладачі кафедри біотехнології та мікробіології 08 жовтня 2019

Наукові вершини здобувачів освітніх програм «Менеджмент» та «Менеджмент організацій і адміністрування»

11 квітня 2024 року на кафедрі економіки праці та менеджменту у рамках проведення 90-ї Ювілейної міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті», відбулося засідання секції «Сучасні методи управління підприємством», у якому взяли участь здобувачі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукові вершини здобувачів освітніх програм «Менеджмент» та «Менеджмент організацій і адміністрування» 15 квітня 2024