Н У Х Т

Асистент кафедри технології цукру та підготовки води успішно захистила кандидатську дисертацію

27 квітня 2018

Асистент кафедри технології цукру та підготовки води успішно захистила кандидатську дисертацію

Асистент кафедри технології цукру та підготовки води Ганна Пастух успішно захистила кандидатську дисертацію «Розроблення технології пектину з вторинної картопляної сировини», виконану під керівництвом доктора технічних наук, професора Олени Грабовської. Захист відбувся в спеціалізованій вченій раді 026.58.04 «Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння».

Дисертаційна робота присвячена вирішенню важливих завдань, намічених стратегією інноваційного розвитку України на 2010-2020 роки, зокрема розробленню технології цінного продукту пектину, який в Україні не виробляється, а також зменшенню негативного впливу на навколишнє природне середовище за рахунок утилізації вторинної сировини картоплекрохмального виробництва.

Офіційні опоненти  – завідувач кафедри технології харчування Сумського національного аграрного університету, доктор технічних наук, професор Федір Перцевий і доцент кафедри устаткування харчової і готельної індустрії ім. М.І. Беляєва Харківського державного університету харчування та торгівлі Захар Мазняк дали позитивні відгуки на дисертаційну роботу та відзначили актуальність теми і високий рівень проведених досліджень.

З рекомендаціями для подальшого продовження наукової роботи в цьому напрямі виступили завідувач кафедри технології цукру і підготовки води, професор Наталія Гусятинська, професори Володимир Логвін, Анатолій Мелетьєв, Віктор Маринченко,Олександр Литовченко.

Кафедра технології цукру і підготовки води пишається своїми молодими науковцями та запрошує бакалаврів і магістрів приєднуватися до потужної наукової школи кафедри для досягнення успіхів у розвитку науки і техніки.

 

Опублікований: 27-04-2018
Читайте також:
Відбулося спільне засідання Організаційного комітету з виборів ректора НУХТ і Головної виборчої комісії

3 листопада в актовій залі університету з дотриманням усіх протиепідемічних заходів відбулося спільне засідання Організаційного комітету з виборів ректора НУХТ і Головної виборчої комісії. Основним питанням порядку денного була інформація про хід підготовки до виборів ректора і подання Оргкомітетом списків виборців до Головної виборчої комісії. Г...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулося спільне засідання Організаційного комітету з виборів ректора НУХТ і Головної виборчої комісії 03 листопада 2020

Галузь отримала 12 нових фахівців-магістрів з технології зберігання і переробки зерна

На кафедрі технології зберігання і переробки зерна завершилися захисти магістерських робіт студентами денної форми навчання зі спеціальності 181 «Харчові технології», спеціалізації «Технології зберігання і переробки зерна». До складу Екзаменаційної комісії увійшли: к. т. н., доцент кафедри публічного адміністрування та менеджменту інноваційної дія...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Галузь отримала 12 нових фахівців-магістрів з технології зберігання і переробки зерна 26 лютого 2018

Міжнародна аудиторка про біопильність, біотероризм і харчове шахрайство – здобувачам освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»

Днями на здобувачів вищої освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» чекав черговий гостьовий online-лекторій. Тему «Біопильність, біотероризм та харчове шахрайство – управління даними ризиками у сфері готельно-ресторанного бізнесу» надзвичайно цікаво та ґрунтовно розкрила міжнародна аудиторка і тренерка систем менеджменту якості та харч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародна аудиторка про біопильність, біотероризм і харчове шахрайство – здобувачам освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» 25 травня 2023

Нові форми реалізації виховної роботи на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів велику увагу приділяють виховній роботі. Особливе значення така робота має в умовах карантину, проте її реалізація потребує нових форм та особливого підходу до організації виховних заходів. Заплановані згідно з планом роботи кафедри зустрічі із здобувачами наставниці проводять за допомог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові форми реалізації виховної роботи на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 19 листопада 2020