Асистент кафедри технології цукру та підготовки води Ганна Пастух успішно захистила кандидатську дисертацію «Розроблення технології пектину з вторинної картопляної сировини», виконану під керівництвом доктора технічних наук, професора Олени Грабовської. Захист відбувся в спеціалізованій вченій раді 026.58.04 «Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння».
Дисертаційна робота присвячена вирішенню важливих завдань, намічених стратегією інноваційного розвитку України на 2010-2020 роки, зокрема розробленню технології цінного продукту пектину, який в Україні не виробляється, а також зменшенню негативного впливу на навколишнє природне середовище за рахунок утилізації вторинної сировини картоплекрохмального виробництва.
Офіційні опоненти – завідувач кафедри технології харчування Сумського національного аграрного університету, доктор технічних наук, професор Федір Перцевий і доцент кафедри устаткування харчової і готельної індустрії ім. М.І. Беляєва Харківського державного університету харчування та торгівлі Захар Мазняк дали позитивні відгуки на дисертаційну роботу та відзначили актуальність теми і високий рівень проведених досліджень.
З рекомендаціями для подальшого продовження наукової роботи в цьому напрямі виступили завідувач кафедри технології цукру і підготовки води, професор Наталія Гусятинська, професори Володимир Логвін, Анатолій Мелетьєв, Віктор Маринченко,Олександр Литовченко.
Кафедра технології цукру і підготовки води пишається своїми молодими науковцями та запрошує бакалаврів і магістрів приєднуватися до потужної наукової школи кафедри для досягнення успіхів у розвитку науки і техніки.