Н У Х Т

Аналіз вибіркових дисциплін у контексті студентоцентрованого підходу

19 квітня 2024

Аналіз вибіркових дисциплін у контексті студентоцентрованого підходу

18 квітня 2024 р. на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся науково-методичний семінар для здобувачів четвертого курсу освітнього ступеня «бакалавр» освітньої програми «Технології харчування».

Семінар був присвячений представленню вибіркових дисциплін у контексті студентоцентрованого навчання, із врахуванням інтересів і потреб здобувачів освітньої програми «Технології харчування». Тож, четвертокурсники виступили у ролі активних учасників, демонструючи свої вподобання щодо вибору та наповнення дисциплін.

Здобувачі запропонували свої варіанти розвитку дисциплін із переліку вибіркового блоку, які б враховували їх інтереси та потреби, а також дозволяли розвинути необхідні навички.

Вибрані дисципліни сприяють активній взаємодії та практичному рівню застосуванню знань, що дозволяє здобувачам розуміти майбутні кейси та перелік лекційного матеріалу, лабораторних робіт, практичних занять і семінарів.

До обговорення були залучені викладачі кафедри, серед яких гаранти трьох освітніх програм – професорка Олександра Нєміріч, гарантка магістерської освітньої програми «Технології в ресторанному господарстві», професор Олег Кузьмін, гарант бакалаврської освітньої програми «Технології харчування» та доцентка Наталія Ющенко, гаранта магістерської освітньої програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції». Гаранти стимулювали зацікавленість здобувачів щодо розгляду каталогу вибіркових дисциплін із переліку та блоків і виступили як наставники.

Вибіркові дисципліни – різноманітні за напрямами, що дозволяє здобувачам освіти розширити свої знання та навички у цих напрямках.

Протягом семінару заслухали та обговорили 13 презентацій дисциплін і модулів до них, серед дисциплін вибіркового блоку 1 «Технологічний: тренди та інновації», вибіркового блоку 2 «Організаційний» і вибіркові дисципліни з переліку освітньої програми.

Дисципліну «Технології та тренди у модерністській кухні», яка досліджує сучасні технології та тренди у ресторанному бізнесі, включаючи використання сучасного кулінарного обладнання та новаторських методів готування презентували Ростислав Кузьменко, Анна Максимюк, Анатолій Кравченко та Араік Алексанян.

Дисципліна «Новаторська гастрономія: інтеграція традицій та інновацій», що розглядає сучасні тренди у гастрономії, а також методи та способи, які дозволяють поєднувати традиційні та інноваційні підходи до готування страв була представлена Світланою Вознюк і Софією Боровко.

Марія Саміленко підготувала презентацію дисципліни «Харчові добавки, прянощі та приправи», яка досліджує різноманітність харчових добавок, прянощів та приправ, їх вплив на смак, аромат та консистенцію страв, а також їх використання у сучасній гастрономії.

З доповіді Ольги Гмирі про дисципліну «Естетика оформлення страв» присутні дізналися, що вона навчає методам і способам оформлення страв з метою створення естетично привабливих і презентабельних гастрономічних композицій.

«Інноваційна ферментована продукція у ресторанному господарстві» – дисципліна, яка досліджує впровадження інноваційних технологій у виробництві ферментованих продуктів для ресторанів і кафе була докладно описана Денисом Фефеловим та Евеліною Борисовою.

Цікаво презентувала дисципліну «Цифровий фуд-дизайн», яка вивчає сучасні цифрові технології та програми для дизайну страв і кулінарних композицій для ресторанного бізнесу Тетяна Холуєва.

Про дисципліну «Кейтеринг», яка вивчає організацію та управління кейтеринговими послугами, включаючи планування подій, меню та обслуговування клієнтів розповіла Ольга Соколенко.

Презентації дисципліни «Сучасний бенкет», яка вивчає професійну організацію та проведення бенкетів зі використанням сучасних технологій та тенденцій у гастрономії присвятила свій виступ Тетяна Занчук (Пась).

Поліна Самойленко і Дмитро Маркін висвітлили нюанси дисципліни «Інновації у сфері HORECA», яка досліджує та впроваджує інноваційні підходи у готельно-ресторанній галузі з метою покращення сервісу та забезпечення конкурентоспроможності.

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції започаткували механізм зворотного зв'язку зі здобувачами щодо представлення вибіркових дисциплін, їх актуалізації та удосконалення, що сприятиме покращенню якості навчального процесу та врахуванню потреб здобувачів у майбутньому.

Колектив кафедри висловлює подяку студентам за активність і креативність у представленні вибіркових дисциплін!

Опублікований: 19-04-2024
Читайте також:
Кафедра готельно-ресторанної справи розпочинає співпрацю з Національною ресторанною асоціацією України

27 жовтня у форматі відео-конференції відбулася зустріч представників Національної ресторанної асоціації України (НРАУ) та викладачів кафедри готельно-ресторанної справи. За ініціативи колективу кафедри між нашим університетом і асоціацією укладений меморандум про співпрацю. До складу НРАУ, яка об’єднує рестораторів з усієї країни, аби разом відст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра готельно-ресторанної справи розпочинає співпрацю з Національною ресторанною асоціацією України 31 жовтня 2022

Прискіпливий вибір здобувачів-біотехнологів

Кінець навчального року – це не тільки нескінченні підсумкові модульні тести, захисти курсових і контрольних робіт, але й доробок на майбутнє. Прийшов час здобувачам обирати, граніт яких саме наук вони будуть «гризти» наступного навчального року. Днями гарантка освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, приро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Прискіпливий вибір здобувачів-біотехнологів 01 червня 2022

Відкриті лекції для здобувачів спеціальності «Облік і оподаткування»

У жовтні 2022 року викладачки кафедри обліку і аудиту, к.е.н., доцентка Ольга Михайленко і к.е.н., доцентка Людмила Духновська прочитали відкриті лекції для здобувачів спеціальності 071 «Облік і оподаткування». Ольга Михайленко розкрила особливості проведення аналізу використання трудових ресурсів і заробітної плати в умовах сьогодення. Зокрема, в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкриті лекції для здобувачів спеціальності «Облік і оподаткування» 31 жовтня 2022

Проблеми та досягнення сучасної біотехнології

У нас час біотехнологія стала невід'ємною частиною таких важливих галузей, як медицина, рослинництво, тваринництво, харчова промисловість та природоохоронні технології. Тому кафедрою біотехнології Національного фармацевтичного університету була проведена І Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Проблеми та досягнення сучасної біотехноло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Проблеми та досягнення сучасної біотехнології 21 квітня 2021