Н У Х Т

Аналіз вибіркових дисциплін у контексті студентоцентрованого підходу

19 квітня 2024

Аналіз вибіркових дисциплін у контексті студентоцентрованого підходу

18 квітня 2024 р. на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся науково-методичний семінар для здобувачів четвертого курсу освітнього ступеня «бакалавр» освітньої програми «Технології харчування».

Семінар був присвячений представленню вибіркових дисциплін у контексті студентоцентрованого навчання, із врахуванням інтересів і потреб здобувачів освітньої програми «Технології харчування». Тож, четвертокурсники виступили у ролі активних учасників, демонструючи свої вподобання щодо вибору та наповнення дисциплін.

Здобувачі запропонували свої варіанти розвитку дисциплін із переліку вибіркового блоку, які б враховували їх інтереси та потреби, а також дозволяли розвинути необхідні навички.

Вибрані дисципліни сприяють активній взаємодії та практичному рівню застосуванню знань, що дозволяє здобувачам розуміти майбутні кейси та перелік лекційного матеріалу, лабораторних робіт, практичних занять і семінарів.

До обговорення були залучені викладачі кафедри, серед яких гаранти трьох освітніх програм – професорка Олександра Нєміріч, гарантка магістерської освітньої програми «Технології в ресторанному господарстві», професор Олег Кузьмін, гарант бакалаврської освітньої програми «Технології харчування» та доцентка Наталія Ющенко, гаранта магістерської освітньої програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції». Гаранти стимулювали зацікавленість здобувачів щодо розгляду каталогу вибіркових дисциплін із переліку та блоків і виступили як наставники.

Вибіркові дисципліни – різноманітні за напрямами, що дозволяє здобувачам освіти розширити свої знання та навички у цих напрямках.

Протягом семінару заслухали та обговорили 13 презентацій дисциплін і модулів до них, серед дисциплін вибіркового блоку 1 «Технологічний: тренди та інновації», вибіркового блоку 2 «Організаційний» і вибіркові дисципліни з переліку освітньої програми.

Дисципліну «Технології та тренди у модерністській кухні», яка досліджує сучасні технології та тренди у ресторанному бізнесі, включаючи використання сучасного кулінарного обладнання та новаторських методів готування презентували Ростислав Кузьменко, Анна Максимюк, Анатолій Кравченко та Араік Алексанян.

Дисципліна «Новаторська гастрономія: інтеграція традицій та інновацій», що розглядає сучасні тренди у гастрономії, а також методи та способи, які дозволяють поєднувати традиційні та інноваційні підходи до готування страв була представлена Світланою Вознюк і Софією Боровко.

Марія Саміленко підготувала презентацію дисципліни «Харчові добавки, прянощі та приправи», яка досліджує різноманітність харчових добавок, прянощів та приправ, їх вплив на смак, аромат та консистенцію страв, а також їх використання у сучасній гастрономії.

З доповіді Ольги Гмирі про дисципліну «Естетика оформлення страв» присутні дізналися, що вона навчає методам і способам оформлення страв з метою створення естетично привабливих і презентабельних гастрономічних композицій.

«Інноваційна ферментована продукція у ресторанному господарстві» – дисципліна, яка досліджує впровадження інноваційних технологій у виробництві ферментованих продуктів для ресторанів і кафе була докладно описана Денисом Фефеловим та Евеліною Борисовою.

Цікаво презентувала дисципліну «Цифровий фуд-дизайн», яка вивчає сучасні цифрові технології та програми для дизайну страв і кулінарних композицій для ресторанного бізнесу Тетяна Холуєва.

Про дисципліну «Кейтеринг», яка вивчає організацію та управління кейтеринговими послугами, включаючи планування подій, меню та обслуговування клієнтів розповіла Ольга Соколенко.

Презентації дисципліни «Сучасний бенкет», яка вивчає професійну організацію та проведення бенкетів зі використанням сучасних технологій та тенденцій у гастрономії присвятила свій виступ Тетяна Занчук (Пась).

Поліна Самойленко і Дмитро Маркін висвітлили нюанси дисципліни «Інновації у сфері HORECA», яка досліджує та впроваджує інноваційні підходи у готельно-ресторанній галузі з метою покращення сервісу та забезпечення конкурентоспроможності.

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції започаткували механізм зворотного зв'язку зі здобувачами щодо представлення вибіркових дисциплін, їх актуалізації та удосконалення, що сприятиме покращенню якості навчального процесу та врахуванню потреб здобувачів у майбутньому.

Колектив кафедри висловлює подяку студентам за активність і креативність у представленні вибіркових дисциплін!

Опублікований: 19-04-2024
Читайте також:
Слухачі сертифікатної програми «Технології в ресторанному бізнесі» знайомляться з міні-виробництвами для ресторанних підприємств

Безцінний досвід отримали і поглибили теоретичні знання студенти у делікатес-маркеті «Le Silpo». Керуюча супермаркетом Галина Дрейт зацікавила слухачів особливостями роботи закладу, зокрема функціонування системи маркетингу на підприємстві і планування маркетингової діяльності зі врахуванням сучасних інновацій. Під час екскурсії представила основні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Слухачі сертифікатної програми «Технології в ресторанному бізнесі» знайомляться з міні-виробництвами для ресторанних підприємств 28 жовтня 2019

Здобувачі освітньо-професійної програми «Економіка та правове забезпечення бізнесу» здобули бакалаврський ступінь

У сучасних умовах успішне ведення бізнесу неможливе без знання правових основ. Освітньо-професійна програма «Економіка та правове забезпечення бізнесу» дає можливість здобувачам освіти в межах освітнього процесу отримати їх разом із базою економічних знань і бути конкурентоспроможними в подальшому. Навчально-науковий інститут економіки і управлінн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освітньо-професійної програми «Економіка та правове забезпечення бізнесу» здобули бакалаврський ступінь 29 червня 2023

Майстер-класи від фахівця Міжнародної організації SES

1-5 квітня 2019 року з викладачами циклової комісії готельного обслуговування та студентами ІІ і ІІІ курсів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ працював експерт Міжнародної організації SES Nikolaus Schrötter. Робота із експертом проводилася у взаємодії з викладачами цикл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-класи від фахівця Міжнародної організації SES 08 квітня 2019

Інформацію про стан продовольчої безпеки держави під час війни отримали науковці університету

30 листопада 2022 професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін і доцентка кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Мельник долучилися до презентації моніторингового звіту «Безпека і безпечність харчування під час і після війни», підготовленого ГО «Аналітичний центр Аграрного союзу України» у співпраці з Торгово-п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інформацію про стан продовольчої безпеки держави під час війни отримали науковці університету 01 грудня 2022