Н У Х Т

Актуальні суспільні проблеми обговорили студенти й викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу

03 грудня 2019

Актуальні суспільні проблеми обговорили студенти й викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу

1 грудня увесь світ відзначає День боротьби зі СНІДом в ім’я соціальної терпимості та розширення обміну інформацією про пандемію, що швидкими темпами розповсюджується по усіх регіонах земної кулі.

Кафедра туристичного та готельного бізнесу не змогла залишитися осторонь такої суспільної проблеми, й організувала 2 грудня 2019 року тематичні заходи, покликані привернути увагу студентів до проблеми ВІЛ/СНІД.

Студенти 3 курсу та доцент Тетяна Мірзодаєва переглянули фільм «Голка» (1988 р.) із Віктором Цоєм в головній ролі і обговорили проблему наркозалежності та її наслідки, які не втрачають актуальності і сьогодні. Першочерговим завданням організованого заходу було формування у студентства свідомого ставлення до наявної проблеми.

А студенти 4 курсу зустрілися із завідувачем «Клініки, дружньої до молоді», лікарем вищої категорії Наталією Баєвою.

Під час лекції «Боротьба з ВІЛ. Зупинимо епідемію разом» студенти мали змогу отримати професійні відповіді на усі хвилюючі делікатні запитання, зокрема, про шляхи передачі ВІЛ, правду та міфи про ВІЛ-інфекцію, способи захисту від можливого інфікування. Також значна увага приділялася підвищенню рівня толерантності до ВІЛ-позитивних людей, а також зменшенню дискримінації та упередженого ставлення до них.

Наприкінці лекції Наталія Баєва розповіла про тестування на ВІЛ за допомогою швидких тестів, пункти тестування, а також запропонувала усім охочим добровільно та безкоштовно їх пройти.

Опублікований: 03-12-2019
Читайте також:
Позитивний досвід викладання лекційного матеріалу англійською мовою на кафедрі технології оздоровчих продуктів

Відповідно до Стратегічного плану розвитку Національного університету харчових технологій на 2021-2025 роки та пункту 2.14 «Збільшення кількості годин навчальних занять для здобувачів вищої школи, які проводяться англійською мовою» Перспективного плану розвитку кафедри технології оздоровчих продуктів, 22 листопада поточного року з дисципліни «Інтер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Позитивний досвід викладання лекційного матеріалу англійською мовою на кафедрі технології оздоровчих продуктів 24 листопада 2021

Викладач НУХТ вразив глядачів телеканалу «Ми – Україна+» кулінарним шедевром

Наші викладачі – справжні амбасадори сучасної освіти, які не лише передають знання студентам, а й популяризують культуру якісного та креативного харчування серед широкої аудиторії. 7 жовтня 2025 року старший викладач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Артем Ущаповський став гостем популярного ранкового шоу «Прокидайся» на телек...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладач НУХТ вразив глядачів телеканалу «Ми – Україна+» кулінарним шедевром 09 жовтня 2025

Майбутнє зернопереробної галузі в надійних руках!

17-18 лютого 2021 р. на кафедрі технології зберігання і переробки зерна відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти освітнього ступеню «Магістр» усіх форм навчання та освітнього ступеню «Бакалавр» заочної форми навчання. До захисту були представлені 13 кваліфікаційних робіт. Здобувачі гідно презентували свої дослідження, які їм...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутнє зернопереробної галузі в надійних руках! 22 лютого 2021

Екологічні студії Жана Моне-2025 done!

26-28 лютого на базі кафедри екології та екоменеджменту відбулися Екологічні студії Жана Моне-2025 для старшокласників і студентів. До участі зареєструвалися близько 150 осіб із різних міст та областей країни – Києва, Львова, Вінниці, Одеси, Харкова, Миколаєва, Сум, Черкас, Тернополя, Івано-Франківська, Херсона. Учасниками заходу також були українс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Екологічні студії Жана Моне-2025 done! 03 березня 2025