Доцент кафедри технології цукру і підготовки води Наталія Чернова прочитала відкриту лекцію «Знезараження води. Знезараження води озоном» для студентів збірної групи ЦВ-4-10+ск із дисципліни «Технології питної води та води для харчових виробництв». На занятті були присутні викладачі кафедри.
Впродовж лекції були розглянуті основні теоретичні відомості про озон, переваги та недоліки його застосування. Детально обговорені схеми озонаторних установок із глибоким осушенням повітря.
Якісне очищення води є актуальним питанням сьогодення. Вивчення цього питання є невід’ємною складовою не тільки для спеціалістів із водоочищення, але й загалом для технологів харчової промисловості.
Лекція супроводжувалася мультимедійною презентацією. Присутні відзначили хорошу підготовку лектора, актуальність матеріалу та доступне його викладення.