Н У Х Т

Аспіранти кафедри технології молока і молочних продуктів доповіли про результати виконання дисертаційних робіт

15 червня 2018

Аспіранти кафедри технології молока і молочних продуктів доповіли про результати виконання дисертаційних робіт

На кафедрі технології молока і молочних продуктів аспірантами третього року навчання Оксаною Басс та Тетяною Пшеничною були проведені наукові семінари за результатами виконання дисертаційних робіт.

У доповіді Оксани Басс «Удосконалення технології морозива із замінниками цукру» (науковий керівник – професор, д-р т. н. Галина Поліщук) науково обґрунтовані технологічні рішення щодо удосконалення технології морозива: досліджені функціонально-технологічні показники замінників цукру та доведена можливість їх використання у складі морозива як підсолоджуючих і структуруючих компонентів; досліджені реологічні показники сумішей для виробництва морозива із замінниками цукру; здійснене моделювання складу сумішей морозива; визначені оптимальні технологічні режими та розроблена принципова схема виробництва морозива із замінниками цукру.

Тетяна Пшенична доповіла про результати виконання дисертаційної роботи «Удосконалення технології сиркових виробів з ягідною сировиною» (науковий керівник – доцент, к. т. н. Олена Грек) та зазначила, що за результатами теоретичних та експериментальних досліджень науково обґрунтована технологія сиркових виробів із новими видами ягідної сировини. Зокрема, розроблені критерії вибору ягідної сировини, як коагулянту, оптимізовані технологічні параметри отримання білково-ягідних згустків, розроблена технологія комплексного перероблення молока на сиркові вироби та напої на основі сироватки.

Під час обговорення представлених матеріалів дисертаційних робіт, виступили професор Галина Поліщук, доценти Олена Грек, Анастасія Пухляк, Олена Онопрійчук, Олена Красуля, Алла Тимчук. Усі зауваження та побажання щодо змісту та оформлення результатів дослідження, висловлені членами кафедри, були конструктивними і призначеними для надання науково-методичної допомоги молодим науковцям і спрямованими на конкретне доопрацювання дисертаційних робіт.

Наприкінці засідання було відзначено, що представлені на розгляд результати наукових досліджень є актуальними, містять елементи наукової новизни, у достатній мірі апробовані на конференціях та викладені у наукових статтях. Аспірантам побажали успіхів та успішного завершення навчання в аспірантурі.

Опублікований: 15-06-2018
Читайте також:
Презентація кращих курсових робіт з дисципліни «Маркетинг»

21 лютого 2018 року у Смілянському коледжі харчових технологій нашого університету під керівництвом голови комісії фахових дисциплін економічного циклу Тетяни Чубін відбулася презентація кращих курсових робіт з дисципліни «Маркетинг». Свої роботи презентували студенти третього курсу групи МД15 Аліна Лепетуха, Марія Титаренко, Жанна Зелінська та Ка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Презентація кращих курсових робіт з дисципліни «Маркетинг» 21 лютого 2018

Практичне розуміння використання lean-інструментів набувають магістранти

Ритми і виклики сучасного світу виробництва харчових продуктів вимагають глибокого поєднання наукових теоретичних знань і розвинених практичних навиків. Їх набуття на міждисциплінарній освітньо-науковій програмі «Lean-виробництво харчової продукції» забезпечується завдяки співпраці науковців і провідних міжнародних фахівців із багаторічним досвідом...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичне розуміння використання lean-інструментів набувають магістранти 17 грудня 2024

Про комп'ютерну візуалізацію для контролю якості харчових продуктів у лекції партнерів університету з Осієкського університету (Хорватія)

Партнери університету з Осієкського університету (Хорватія) – професори Ясміна Лукінак і Марко Юкіч продовжили цикл лекцій у рамках ІХ Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції «Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції – основні засади її конкурентноздатності». Тема чергової лекції – «Комп'ютер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про комп'ютерну візуалізацію для контролю якості харчових продуктів у лекції партнерів університету з Осієкського університету (Хорватія) 14 грудня 2020

Знайомство з майбутніми студентами – учнями Гімназії біотехнологій №177 та Технічного ліцею Дніпровського району

Потужний профорієнтаційний марафон НУХТ, ініційований Центром моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету, 8 і 9 лютого продовжився зустрічами з майбутніми вступниками у Гімназії біотехнологій №177 та Технічному ліцеї Дніпровського району Києва. 8 лютого директорка Центру Олена Подобій, деканка факультету біотехнології та е...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знайомство з майбутніми студентами – учнями Гімназії біотехнологій №177 та Технічного ліцею Дніпровського району 12 лютого 2024