Н У Х Т

Аспіранти кафедри технології молока і молочних продуктів доповіли про результати виконання дисертаційних робіт

15 червня 2018

Аспіранти кафедри технології молока і молочних продуктів доповіли про результати виконання дисертаційних робіт

На кафедрі технології молока і молочних продуктів аспірантами третього року навчання Оксаною Басс та Тетяною Пшеничною були проведені наукові семінари за результатами виконання дисертаційних робіт.

У доповіді Оксани Басс «Удосконалення технології морозива із замінниками цукру» (науковий керівник – професор, д-р т. н. Галина Поліщук) науково обґрунтовані технологічні рішення щодо удосконалення технології морозива: досліджені функціонально-технологічні показники замінників цукру та доведена можливість їх використання у складі морозива як підсолоджуючих і структуруючих компонентів; досліджені реологічні показники сумішей для виробництва морозива із замінниками цукру; здійснене моделювання складу сумішей морозива; визначені оптимальні технологічні режими та розроблена принципова схема виробництва морозива із замінниками цукру.

Тетяна Пшенична доповіла про результати виконання дисертаційної роботи «Удосконалення технології сиркових виробів з ягідною сировиною» (науковий керівник – доцент, к. т. н. Олена Грек) та зазначила, що за результатами теоретичних та експериментальних досліджень науково обґрунтована технологія сиркових виробів із новими видами ягідної сировини. Зокрема, розроблені критерії вибору ягідної сировини, як коагулянту, оптимізовані технологічні параметри отримання білково-ягідних згустків, розроблена технологія комплексного перероблення молока на сиркові вироби та напої на основі сироватки.

Під час обговорення представлених матеріалів дисертаційних робіт, виступили професор Галина Поліщук, доценти Олена Грек, Анастасія Пухляк, Олена Онопрійчук, Олена Красуля, Алла Тимчук. Усі зауваження та побажання щодо змісту та оформлення результатів дослідження, висловлені членами кафедри, були конструктивними і призначеними для надання науково-методичної допомоги молодим науковцям і спрямованими на конкретне доопрацювання дисертаційних робіт.

Наприкінці засідання було відзначено, що представлені на розгляд результати наукових досліджень є актуальними, містять елементи наукової новизни, у достатній мірі апробовані на конференціях та викладені у наукових статтях. Аспірантам побажали успіхів та успішного завершення навчання в аспірантурі.

Опублікований: 15-06-2018
Читайте також:
Головні тренди у сфері цифрових фінансів і кредитування обговорювали викладачі кафедри економічної теорії

Викладачі кафедри економічної теорії взяли участь у наймасштабнішій в Україні конференції, присвяченій цифровим фінансам і кредитуванню «Digital Lending Conference 2024», яка була організована Українською асоціацією фінтех та інноваційних компаній (УАФІК). «Digital Lending Conference 2024» стала майданчиком для обговорення головних трендів у сфері...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Головні тренди у сфері цифрових фінансів і кредитування обговорювали викладачі кафедри економічної теорії 08 квітня 2024

Науковці з Австрії прочитали лекцію для студентів кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

У рамках візиту партнерів українсько-австрійського науково-дослідного проєкту «Використання ферментативних методів для сталого виробництва рослинної олії» із Австрійської республіки професор Роланд Людвіг та аспірантка Кванкао Карнпакді прочитали гостьову лекцію для студентів кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та космети...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковці з Австрії прочитали лекцію для студентів кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 10 грудня 2021

Як працюють впроваджені системи управління якістю і безпечністю на виробництві побачили студенти

Нещодавно студенти другого курсу разом із доцентом кафедри експертизи харчових продуктів Вікторією Кійко побували на підприємстві однієї з провідних агропромислових компаній України – ПАТ «Миронівській птахофабриці». ПАТ «Миронівський хлібопродукт» – абсолютний лідер українського ринку виробництва курятини, а також – найбільший експортер м'яса пти...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як працюють впроваджені системи управління якістю і безпечністю на виробництві побачили студенти 29 жовтня 2018

У центрі уваги – органічна харчова промисловість

15 жовтня 2024 року в університеті відбулася Міжнародна науково-практична конференція у сфері органічних харчових технологій «Органічна харчова промисловість: технології та маркетинг», організована Федерацією органічного руху України спільно з нашим університетом за підтримки Проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського го...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У центрі уваги – органічна харчова промисловість 18 жовтня 2024