Секція «Готельно-ресторанна справа» 91 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» працювала у змішаному форматі й зібрала близько 120 учасників.
Захід розпочався зі вступного слова деканки факультету ГРТБ імен проф. В.Ф. Доценка Віти Цирульнікової та завідувачки кафедри готельно-ресторанної справи Лариса Шаран.
На запрошення викладачів кафедри, професорки Тетяни Сильчук та доцентки Ольги Пушки до участі у конференції долучилися заступник директора ресторанів «Маяк», «Мандри», ГРК Glibivka family park, магістрант спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» Олександр Дубас та успішна випускниця, менеджерка з продажів та маркетингу мережі готелів Radisson Blu Hotel (Kyiv) Дарія Копистира.
Практики у своїх доповідях продемонстрували, з якими викликами сьогодення стикаються підприємства сфери гостинності, зокрема фізичними загрозами, фінансовими труднощами, кадровими викликами та логістичними проблемами, пошуком нових шляхів та стратегій. А також поділилися своїми думками щодо відновлення і зростання закладів готельно-ресторанного бізнесу у післявоєнний час.
Під керівництвом викладачів кафедри було підготовлено і заслухано п’ять доповідей здобувачів освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» освітніх степенів бакалавр і магістр – Ілля Шевченка, Карини Князь, Катерини Петрусенко, Соломонії Радисюк, Маріни Коваль, а також здобувачки освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» спеціальності 181 «Харчові технології» Ірини Пархомець, у яких висвітлені різні проблемні питання закладів готельно-ресторанного бізнесу: екологічні ініціативи підприємств гостинності та використання локальних харчових продуктів у приготуванні безалкогольних коктейлів, упровадження інноваційних рішень у засоби розміщення та розроблення концепцій.
З рештою доповідей у форматі постерної сесії можна ознайомитися на сторінці факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка в соціальній мережі Facebook.
Захід був цікавим, здобувачі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» ставили доповідачам безліч цікавих і актуальних запитань.
За результатами роботи конференції обговорено актуальні проблеми сфери гостинності і ухвалено рекомендації, спрямовані на пошук шляхів вирішення актуальних питань, які обговорювались під час роботи науково-практичного заходу.
Усі доповідачі та автори кращої постерної доповіді будуть відзначені дипломами І-ІІІ ступеня.
Академічна спільнота кафедри готельно-ресторанної справи щиро вдячна Олександру Дубасу, Дарії Копистирі та всім доповідачам за цікавий спільно проведений науково-практичний захід, за нагоду обмінятися досвідом і позитивними емоціями.