Н У Х Т

Академічна мобільність аспірантів – можливість поглибити знання та провести наукові дослідження

03 жовтня 2025

Академічна мобільність аспірантів – можливість поглибити знання та провести наукові дослідження

Внутрішня академічна мобільність для здобувачів ступеня PhD – це шанс поглибити знання, розширити наукові контакти й реалізувати власні дослідження. Вона дає змогу здобувачам навчатися, стажуватися чи проводити наукову діяльність у іншому закладі вищої освіти чи науковій установі в межах України.

Такою можливістю активно користуються здобувачі освіти різних ступенів кафедри біотехнології і мікробіології відповідно до угоди про наукове та навчально-практичне співробітництво між нашим університетом та Інститутом мікробіології і вірусології НАН України ім. Д.К. Заболотного.

Зокрема протягом весняного семестру 2024-2025 навчального року здобувач освітньо-наукового ступеня доктор філософії освітньо-наукової програми «Біотехнологія» Олександр Ямковий прослухав лекції й виконав практичні завдання за курсами «Фітопатогенні бактерії» (лекторка – д.б.н., старша наукова співробітниця, завідувачка відділу фітопатогенних бактерій Лідія Пасічник) та «Антибіотики і пробіотики» (лекторка – д.м.н., професорка, завідувачка відділу антибіотиків Лілія Авдєєва). Завдяки цьому він успішно опанував обидва курси, розвинув практичні навички та отримав нові знання, які вже застосовує у власній дисертаційній роботі.

Як зазначив Олександр: «Академічна мобільність – це можливість випробувати себе, здобути нові знання та отримати практичні навички для реалізації досліджень за темою дисертаційної роботи».

Гарантка освітньо-наукової програми «Біотехнологія», д.б.н., професорка Тетяна Пирог наголошує, що такі ініціативи сприяють підвищенню якості підготовки здобувачів освіти, адже вони дозволяють поєднати академічний досвід кількох провідних наукових установ України.

Таким чином, внутрішня академічна мобільність стає не лише інструментом професійного зростання здобувачів освіти кафедри, а й ефективним механізмом інтеграції науки та освіти. Вона сприяє формуванню сучасного науковця, здатного працювати в міждисциплінарному середовищі, впроваджувати інноваційні підходи та робити внесок у розвиток біотехнології й мікробіології в Україні.

Опублікований: 03-10-2025
Читайте також:
Фахівці «Retail Group Ukraine» відзначають практичну цінність бакалаврських робіт випускників кафедри технології оздоровчих продуктів

На кафедрі технології оздоровчих продуктів відбулося чотири засідання із захистів дипломних проектів і дипломних робіт випускників-бакалаврів денної форми навчання за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія» та одне засідання із захистів дипломних проектів бакалаврів заочної форми навчання за спеціальністю «Харчові технології». Екзаме...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці «Retail Group Ukraine» відзначають практичну цінність бакалаврських робіт випускників кафедри технології оздоровчих продуктів 21 червня 2019

Студенти та колектив Вінницького коледжу НУХТ вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

До Дня вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні у Вінницькому коледжі НУХТ прозвучала радіогазета «Пам’яті Небесної Сотні», де розповідалося про передвісник революції та покрокові події п’ятирічної давності. Прослухавши інформацію, студенти вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти та колектив Вінницького коледжу НУХТ вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні 21 лютого 2019

Профком вітає з Днем захисників і захисниць України!

Шановні захисники і захисниці України! Прийміть щирі вітання з національним святом – Днем захисників і захисниць України, зі святом Покрови Пресвятої Богородиці та Днем українського козацтва! Бажаємо вам натхнення та успіхів у всіх справах, родинного щастя та достатку, козацького здоров’я, сили та оптимізму, невичерпної енергії та миру! Дякуємо ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профком вітає з Днем захисників і захисниць України! 14 жовтня 2021

Університет презентує свій науковий доробок у рамках Всеукраїнського тижня харчових технологій

11-13 вересня 2018 у Києві проходить Всеукраїнський тиждень харчових технологій, який включає в себе провідні виставки харчової промисловості України SWEETS Ukraine, BAKERY Ukraine, INPRODMASH, UPAKOVKA. Наш університет – традиційний учасник цієї ключової події галузі, що збирає фахівців всіх областей харчової і переробної промисловості для обміну...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Університет презентує свій науковий доробок у рамках Всеукраїнського тижня харчових технологій 12 вересня 2018