Н У Х Т

Академічна мобільність аспірантів – можливість поглибити знання та провести наукові дослідження

03 october 2025

Академічна мобільність аспірантів – можливість поглибити знання та провести наукові дослідження

Внутрішня академічна мобільність для здобувачів ступеня PhD – це шанс поглибити знання, розширити наукові контакти й реалізувати власні дослідження. Вона дає змогу здобувачам навчатися, стажуватися чи проводити наукову діяльність у іншому закладі вищої освіти чи науковій установі в межах України.

Такою можливістю активно користуються здобувачі освіти різних ступенів кафедри біотехнології і мікробіології відповідно до угоди про наукове та навчально-практичне співробітництво між нашим університетом та Інститутом мікробіології і вірусології НАН України ім. Д.К. Заболотного.

Зокрема протягом весняного семестру 2024-2025 навчального року здобувач освітньо-наукового ступеня доктор філософії освітньо-наукової програми «Біотехнологія» Олександр Ямковий прослухав лекції й виконав практичні завдання за курсами «Фітопатогенні бактерії» (лекторка – д.б.н., старша наукова співробітниця, завідувачка відділу фітопатогенних бактерій Лідія Пасічник) та «Антибіотики і пробіотики» (лекторка – д.м.н., професорка, завідувачка відділу антибіотиків Лілія Авдєєва). Завдяки цьому він успішно опанував обидва курси, розвинув практичні навички та отримав нові знання, які вже застосовує у власній дисертаційній роботі.

Як зазначив Олександр: «Академічна мобільність – це можливість випробувати себе, здобути нові знання та отримати практичні навички для реалізації досліджень за темою дисертаційної роботи».

Гарантка освітньо-наукової програми «Біотехнологія», д.б.н., професорка Тетяна Пирог наголошує, що такі ініціативи сприяють підвищенню якості підготовки здобувачів освіти, адже вони дозволяють поєднати академічний досвід кількох провідних наукових установ України.

Таким чином, внутрішня академічна мобільність стає не лише інструментом професійного зростання здобувачів освіти кафедри, а й ефективним механізмом інтеграції науки та освіти. Вона сприяє формуванню сучасного науковця, здатного працювати в міждисциплінарному середовищі, впроваджувати інноваційні підходи та робити внесок у розвиток біотехнології й мікробіології в Україні.

Published on: 03-10-2025
Read also:
Канал 1+1 зацікавився розробками по біоцементації

На вулиці вже стає тепліше, а на кафедрі біотехнології та мікробіології знову гості. Здається от зовсім недавно завершили всі справи з приводу олімпіади, а тут телебачення приїхало. Сьогодні суспільство намагається більше уваги приділяти питанню екології та збереження навколишнього середовища. І кафедра біотехнології та мікробіології факультету бі...

READ YOURSELF

Канал 1+1 зацікавився розробками по біоцементації 20 april 2019

Як у НУХТі День вишиванки відзначали…

18 травня українці відзначили День вишиванки-2023. У нашому університеті це чи не найулюбленіше свято. Різнобарв’ям кольорів, орнаментів і візерунків заповнилися навчальні корпуси, тепла атмосфера і щирі посмішки, флешмоби і фотосесії і, звичайно ж, святковий концерт, підготовлений фахівцями Студентського центру патріотичного виховання та розвитку ...

READ YOURSELF

Як у НУХТі День вишиванки відзначали… 19 may 2023

Триденний інтенсив у рамках екологічної Міжнародної Школи Жана Моне

У рамках проєктів Програми ЄС Еразмус+ «Стратегія відновлюваної енергетики ЄС як дороговказ для України» та «Ефективний менеджмент відходів у ЄС – кращий вибір для України» 21-23 березня в університеті працювала Міжнародна Школа Жана Моне «Ефективний екоменеджмент для європейського майбутнього України». Школа мала на меті розширення співпраці між ...

READ YOURSELF

Триденний інтенсив у рамках екологічної Міжнародної Школи Жана Моне 27 march 2024

Широке коло актуальних питань щодо якості та безпечності харчових продуктів обговорили науковці в рамках конференції кафедри експертизи харчових продуктів

11-12 листопада на кафедрі експертизи харчових продуктів відбулася у Zoom-форматі з прямою трансляцією на YouTube V Міжнародна науково-практична конференція «Якість і безпека харчових продуктів», яку урочисто відкрив проректор з наукової роботи університету к.т.н., доцент Сергій Токарчук. На конференції виступали висококваліфіковані фахівці з Держ...

READ YOURSELF

Широке коло актуальних питань щодо якості та безпечності харчових продуктів обговорили науковці в рамках конференції кафедри експертизи харчових продуктів 15 november 2021