Триває плідна співпраця колективу кафедри технології молока і молочних продуктів з відомими фахівцями-технологами.
1 квітня 2024 р. відбулася гостьова лекція «Промислове і крафтове виробництво морозива» провідної технологині з виробництва морозива Ольги Байсари для бакалаврів, магістрантів та аспірантів спеціальності 181 «Харчові технології», а також викладачів кафедри. Лекція була організована за сприяння завідувачки кафедри Галини Поліщук і доцентки Тетяни Осьмак.
Спікерка поділилася власним багаторічним досвідом роботи у сферах індустріального і крафтового виробництва морозива в Україні та інших країнах світу – Італії, Китаї, Молдові, Іраку. Також доповідачка надала інформацію про основних гравців ринку, сучасний стан і перспективи розвитку галузі, ознайомила слухачів із реалізованими проєктами спільно з крафтовими виробниками Італії, Азербайджану, Узбекистану та України.
Викладачі і здобувачі освіти дізналися про основні відмінності виробництва морозива на сучасних підприємствах та в умовах крафтових виробництв, а також про сучасні бренди у сфері виробництва морозива, зокрема, протеїнове морозиво та морозиво без білого цукру, веганське морозиво, алкогольне морозиво, джелато, десерти з морозива, морозиво-мус, торти і тістечка з морозива.
Лекція пройшла у творчій атмосфері за безпосереднього спілкування з аудиторією, під час якого обговорювалися як шляхи кар’єрного зростання випускників освітніх програм, так і питання практичного характеру.
Викладачі кафедри технології молока і молочних продуктів та здобувачі вищої освіти щиро вдячні Ользі Байсарі за інформативний, змістовний і цікавий практичний матеріал, а також бажають фахівчині подальших успіхів зі сподіванням на подальший розвиток творчої співпраці!