Н У Х Т

День Європи у Смілі

21 травня 2018

День Європи у Смілі

У третю суботу травня в Україні відзначається День Європи. Не залишився осторонь цього свята і Смілянський коледж харчових технологій НУХТ. Цьогоріч День здоров’я відбувся у вигляді Європейських ігор. Захід проходив під девізом «Citius, Altius, Fortius!». 23 академічні групи коледжу – країни Європейського Союзу взяли участь у спортивних і розважальних змаганнях.

Відкриття Європейських ігор розпочалося з параду команд країн-учасниць, традиційної присяги спортсменів і клятви суддів про безпристрасне виконання своїх обов’язків.

Першим завданням для учасників заходу став конкурс-презентація країн «Ми у Європі». Кожна група мала 3 хвилини на представлення своєї країни, а судді – клопіт у визначенні найкращих.

Серед виступів команд найяскравішими представлення країн були:
1 місце – Фінляндія (гр. ОКС15), Швеція (гр. ВХК17), Латвія (гр. МД16)
2 місце – Португалія (гр. ВХК15), Франція (гр. ОКС17), Велика Британія (гр. ОРГ/МД17), Ірландія (гр. ВЦР16)
3 місце – Угорщина (гр. КВП17), Польща (гр. ВХК16)

Наступним туром конкурсу стали європейські змагання, де взяли участь понад 150 студентів. Хлопці змагалися у боротьбі на поясах, вправі на перекладині, жонглюванні м’ячем, бою на колоді, перетягуванні канату; дівчата брали участь у змаганнях з дартсу, стрибках на скакалці, гнучкості, перетягуванні канату, парному бадмінтоні та баскетболі.

Переможцями спортивних змагань стали:
Богдан Козаченко (гр.ОКС16) – боротьба на поясах
Олег Хамаза (гр. ОКС16) – вправа на перекладині
Назар Сябро (гр. ОМР17) – жонглювання м’ячем
Родіон Теліженко (гр. КВП16) – бій на колоді
збірна групи МЕХ16 – перетягування канату (юнаки);
збірна групи ВЦР15 – велика скакалка (дівчата)
Вікторія Борщ (гр. ВХК16) – змагання з дартсу
Альона Сакун (гр. ВХК15) – вправа на гнучкість
збірна групи (ВХК15) – парний бадмінтон (дівчата)
Аміна Шемшур (гр. ВЦР16) – баскетбольний конкурс
збірна групи (гр. ВХК17) – перетягування канату (дівчата).

Завершальним етапом святкування стала участь у заходах на міському рівні. На площі міста студенти представляли європейські країни Австрію та Італію. Студенти відділення ХТМ власноруч виготовили та презентували містянам капкейки за австрійською рецептурою. Тон свята задав студент-першокурсник Роман Шпильовий зі своєю партнеркою Аліною Симеренко, виконавши чудовий віденський вальс. Завершилося свято виступом вокального тріо студентів відділення АКС, які виконали італійську пісню «Volare».

Опублікований: 21-05-2018
Читайте також:
Здобувачі освіти презентують свої наукові ідеї у секції «Машини та технології пакування»

5 квітня викладачі та здобувачі кафедри мехатроніки та пакувальної техніки зібрались разом у межах секції «Машини та технології пакування» для проведення 89-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». На конференцію здобувачі надали свої ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освіти презентують свої наукові ідеї у секції «Машини та технології пакування» 06 квітня 2023

Першокурсники-есперти поспілкувалися з гаранткою та членами проєктної групи освітньо-професійної програми

12 вересня 2023 року відбулася зустріч гарантки та членів проєктної групи освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, доценток Світлани Усатюк, Оксани Петруші та Оксани Мельник зі здобувачами першого курсу для ознайомлення їх з освітньо-професійною програмою, за ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники-есперти поспілкувалися з гаранткою та членами проєктної групи освітньо-професійної програми 13 вересня 2023

Вперше відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачами бакалаврського ступеня на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

Добігли кінця захисти кваліфікаційних робіт технологів-бакалаврів спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології харчування», на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка. Непросто, напружено і хвилююче проходило підтвердження високого рівня знань випускників-бакалаврів, ад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вперше відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачами бакалаврського ступеня на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 21 червня 2022

Наукові розробки кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв зацікавили хлібопекарську промисловість

Протягом багатьох десятиліть наш університет відомий потужною науковою школою з процесів і обладнання хлібопекарських виробництв. Вона була започаткована професором Абрамом Міхєлєвим, а нині працює і динамічно розвивається на кафедрі машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництвпід керівництвом професора Володимира Теличкуна. Останніми нау...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукові розробки кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв зацікавили хлібопекарську промисловість 23 червня 2018