Н У Х Т

Серія семінарів українських дослідників і безкоштовний доступ до дослідницьких інструментів Elsevier

9 та 10 жовтня 2023 року відбулися вебінари «Ukrainian Research Publishing Workshop Elsevier», організовані Радою молодих учених при Міністерстві освіти і науки України та видавничою компанією Elsevier.

Для дослідників, які не змогли приєднатися до семінару онлайн або не змогли приєднатися через обмежену кількість місць, вебінари Elsevier  доступні в записі тут.

Метою проведення цих вебінарів стала підтримка науковців в умовах воєнного стану, просування українських журналів і наукових публікацій у міжнародній наукометричній базі Scopus, власником якої є Ельзевір. Під час проведення зібрання топові фахівці висвітлили основні аспекти публікаційної діяльності.

Тематикою вебінарів 9 жовтня була сесія для редакторів журналів щодо їх ролі, тем наукових пошуків, відкритого доступу, міждисциплінарних досліджень і колаборації, індексації, шляхів до визнання журналів; 10 жовтня сесія розкрила для українських дослідників питання щодо кращих практик із написання рукописів і рецензування наукових статей, здійснення наукових комунікацій, визначення належних журналів, окреслення інноваційних аспектів у рецензуванні, було проведено тренінг з етики.

Якщо ви не маєте безкоштовного доступу до наукової бази, пропонуємо виконати наведені нижче інструкції.

1. Зайдіть на сторінку реєстрації та заповніть форму. Ви отримаєте електронний лист із інструкціями, який містить ваш унікальний ідентифікатор реєстрації та тимчасовий пароль (це може зайняти трохи часу).

2. Перейдіть на сторінку доступу та введіть свій унікальний ідентифікатор реєстрації та тимчасовий пароль.

3. Створіть новий профіль, використовуючи свою електронну пошту АБО прив’яжіть свій безкоштовний доступ до існуючого профілю через свою адресу електронної пошти.

Вітаємо, тепер ви маєте доступ до ScienceDirect; Scopus, Researcher Discovery, Researcher Academy та Mendeley!

Опублікований: 24-11-2023
Читайте також:

Навчальні матеріали щодо написання проєктних пропозицій для участі у програмі «Горизонт Європа»

Директорат науки та інновацій МОН України інформує, що з метою підвищення обізнаності країн Східного партнерства про Рамкову програму з досліджень та інновацій «Горизонт Європа» Європейська Комісія підготувала навчальні матеріали щодо написання проєктних пропозицій, з якими можна ознайомитись за посиланням. Інформація буде корисною усім, хто прова...

Про анулювання диплому магістра

16 січня 2024 р. наказом по університету № 02 анульовано диплом магістра М23 № 010868 на ім’я Гукалюк Оксани Михайлівни (випуск 2023 р.) за освітньою програмою «Екологія та охорона навколишнього середовища» галузі знань 10 «Природничі науки» спеціальності 101 «Екологія». Підставою для анулювання диплому є рішення Вченої ради університету від 21 гр...

Запрошуємо пройти безкоштовний освітній онлайн-курс «Дивись під ноги! Дивись, куди йдеш!»

З метою підвищення рівня обізнаності працівників університету щодо ризиків, пов’язаних із поводженням з вибухонебезпечними предметами, співробітникам університету пропонується пройти безкоштовний освітній онлайн-курс на освітній платформі «Зрозуміло» за темою «Дивись під ноги! Дивись, куди йдеш!» . Онлайн-курс безкоштовний, складається з п’яти кор...

Нова стипендіальна програма DAAD «Україна майбутнього: дослідницькі стипендії для українських магістрантів і дослідників»

Відтепер українські випускники, докторанти та аспіранти можуть подавати заявки на нову стипендіальну програму для короткострокового перебування з метою проведення досліджень у Німеччині. Метою програми є підтримка дослідницької діяльності в університетах України, а також заохочення та надання можливості молодим науковцям зробити свій внесок у відн...