Програми вступних випробувань для зарахування на навчання на магістра
Програми вступних випробувань 2025 року оприлюднюються по мірі надходження.
Програми 2024 року можна переглянути тут.
На цій сторінці за кодом і назвою спеціальності розміщено програми вступних випробувань для вступу в магістратуру:
ЄВІ – форма вступного випробування для вступу на навчання для здобуття ступеня магістра, яка поєднує тест загальної навчальної компетентності та тест з іноземної мови (англійської, німецької, французької або іспанської на вибір вступника). Складається в УЦОЯО за попередньою реєстрацією. Для вступників пільгових категорій замість результатів ЄВІ (обох компонентів) використовуються результати співбесіди з іноземної мови в університеті, програма якої відповідає Програмі єдиного вступного іспиту з іноземних мов. Порядок оцінювання співбесіди з іноземної мови в університеті для вступників пільгових категорій.
ЄФВВ – форма вступного випробування для вступу на навчання для здобуття ступеня магістра, яка передбачає оцінювання рівня підготовленості вступника з фаху. Складається в УЦОЯО за попередньою реєстрацією. Перелік предметних тестів ЄФВВ для спеціальностей галузей знань A «Освіта», C «Соціальні науки, журналістика та інформація», D «Бізнес, адміністрування та право», F «Інформаційні технології» та для спеціальностей: B7 «Релігієзнавство», В9 «Історія та археологія», В10 «Філософія», В11 «Філологія (за спеціалізаціями)», В12 «Культурологія та музеєзнавство», В13 «Бібліотечна, інформаційна та архівна справа», G17 «Архітектура та містобудування», J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг», J3 «Туризм та рекреація» наведений у додатку 8 Порядку прийому. Вступники пільгових категорій замість ЄФВВ можуть складати предметний тест з економіки та міжнародної економіки, предметний тест з обліку фінансів, предметний тест з управління і адміністрування, предметний тест з інформаційних технологій.
ЄВІ + ЄФВВ (!)- для вступників пільгових категорій замість результатів ЄВІ (обох компонентів) використовуються результати співбесіди з іноземної мови в університеті, замість результатів ЄФВВ – результат фахового іспиту в університеті.
ЄФВВ* - один з предметних тестів ЄФВВ, наведених у додатку 8 Порядку прийому, на вибір вступника.
Фах- програма фахового іспиту.
Фах* - для вступників пільгових категорій може бути обраний фаховий іспит замість ЄФВВ з переліку: «Економіка та міжнародна економіка», «Облік та фінанси», «Управління та адміністрування», «Інформаційні технології».
МЛ - вимоги до написання мотиваційного листа.
ДВВ - додаткове вступне випробування для осіб, що здобули бакалаврський рівень НЕ за спеціальністю 242 «Туризм», з метою перевірки здатності до опанування освітньої програми магістерського рівня вищої освіти на основі здобутих раніше компетентностей.
Код |
Спеціальність (ОПП) |
Вступні випробування |
||
|
Для вступників - іноземних громадян та осіб без громадянства на всі спеціальності замість іноземної мови |
|
|
|
|
Для вступників, які користуються спеціальними умовами участі в конкурсному відборі, замість ЄВІ |
Оцінювання ЄВІ (іноземна мова) |
|
|
C1 |
Економіка та міжнародні економічні відносини (за спеціалізаціями) (Економіка підприємства) |
ЄВІ + ЄФВВ |
||
C1 |
Економіка та міжнародні економічні відносини (за спеціалізаціями) (Міжнародна економіка) |
ЄВІ + ЄФВВ |
||
C7 |
Журналістика (Реклама та зв'язки з громадськістю) |
Фах* |
||
D1 |
Облік і оподаткування (Облік і аудит) |
ЄВІ + ЄФВВ |
||
D2 |
Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок (Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок) |
ЄВІ + ЄФВВ |
||
D3 |
Менеджмент (Менеджмент організацій) |
ЄВІ + ЄФВВ |
||
D3 |
Менеджмент (Менеджмент персоналу) |
ЄВІ + ЄФВВ |
||
D5 |
Маркетинг (Маркетинг) |
ЄВІ + ЄФВВ |
||
D7 |
Торгівля (Підприємництво та торгівля) |
ЄВІ + ЄФВВ |
||
E2 |
Екологія (Екологія, екоменеджмент та екоаудит) |
|||
F3 |
Комп'ютерні науки (Управління інформацією та аналітика даних) |
ЄВІ + ЄФВВ |
||
G1 |
Хімічні технології та інженерія (Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів) |
|||
G3 |
Електрична інженерія (Електротехнічні системи електроспоживання) |
|||
G4 |
Енерговиробництво (за спеціалізацією) (Теплоенергетика та енергоефективні технології) |
|||
G4 |
Енерговиробництво (за спеціалізацією) (Холодильні техніка та технології) |
|||
G7
|
Автоматизація, комп'ютерно-інтегровані технології та робототехніка (Комп'ютерні технології та програмування в автоматизованих системах управління) |
|||
G9 |
Прикладна механіка (Прикладна механіка) |
|||
G11 |
Машинобудування (за спеціалізаціями) (Інжиніринг поліграфічних та пакувальних виробництв) |
|||
G11 |
Машинобудування (за спеціалізаціями) (Інжиніринг фармацевтичних та біотехнологічних виробництв) |
|||
G11 |
Машинобудування (за спеціалізаціями) (Інжиніринг харчових виробництв) |
|||
G13 |
Харчові технології (Промислові та крафтові технології переробки продуктів аквакультури та гідробіонтів) |
|||
G13 |
Харчові технології (Технології в ресторанному господарстві) |
|||
G13 |
Харчові технології (Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції) |
|||
G13 |
Харчові технології (Технології зберігання і переробки зерна) |
|||
G13 |
Харчові технології (Технології зберігання, консервування та переробки молока) |
|||
G13 |
Харчові технології (Технології зберігання, консервування та переробки м'яса) |
|||
G13 |
Харчові технології (Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів) |
|||
G13 |
Харчові технології (Технології органічних харчових продуктів) |
|||
G13 |
Харчові технології (Технології продуктів бродіння і виноробства) |
|||
G13 |
Харчові технології (Технології рослинних олій, жирових та косметичних продуктів) |
|||
G13 |
Харчові технології (Технології харчових концентрованих продуктів на основі фруктово-овочевої сировини, чаю, кави та прянощів) |
|||
G13 |
Харчові технології (Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення) |
|||
G13 |
Харчові технології (Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів) |
|||
G13 |
Харчові технології (Технології цукрів, полісахаридів і підготовки води у промислових та крафтових виробництвах) |
|||
G13 |
Харчові технології (Технологічна експертиза та безпека харчової продукції) |
|||
G13, G7, G11 |
G13 «Харчові технології», G7 Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка, G11 Машинобудування (за спеціалізаціями) (Lean-виробництво харчової продукції) (міждисциплінарна освітньо-наукова програма) |
|||
G13, J3 |
Харчові технології, Туризм та рекреація (Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі) |
|||
G21 |
Біотехнології та біоінженерія (Промислова та фармацевтична біотехнологія) |
|||
J2 |
Готельно-ресторанна справа та кейтеринг (Готельно-ресторанна справа та кейтеринг) |
Фах* |
||
J3 |
Туризм та рекреація (Туризм та рекреація) |