Н У Х Т

Магістратура - 2025

Програми вступних випробувань для зарахування на навчання на магістра

Програми вступних випробувань 2025 року оприлюднюються по мірі надходження.

Програми 2024 року можна переглянути тут.

На цій сторінці за кодом і назвою спеціальності розміщено програми вступних випробувань для вступу в магістратуру:

ЄВІ – форма вступного випробування для вступу на навчання для здобуття ступеня магістра, яка поєднує тест загальної навчальної компетентності та тест з іноземної мови (англійської, німецької, французької або іспанської на вибір вступника). Складається в УЦОЯО за попередньою реєстрацією. Для вступників пільгових категорій замість результатів ЄВІ (обох компонентів) використовуються результати співбесіди з іноземної мови в університеті, програма якої відповідає Програмі єдиного вступного іспиту з іноземних мов. Порядок оцінювання співбесіди з іноземної мови в університеті для вступників пільгових категорій.

ЄФВВ – форма вступного випробування для вступу на навчання для здобуття ступеня магістра, яка передбачає оцінювання рівня підготовленості вступника з фаху. Складається в УЦОЯО за попередньою реєстрацією. Перелік предметних тестів ЄФВВ для спеціальностей галузей знань A «Освіта», C «Соціальні науки, журналістика та інформація», D «Бізнес, адміністрування та право», F «Інформаційні технології» та для спеціальностей: B7 «Релігієзнавство», В9 «Історія та археологія», В10 «Філософія», В11 «Філологія (за спеціалізаціями)», В12 «Культурологія та музеєзнавство», В13 «Бібліотечна, інформаційна та архівна справа», G17 «Архітектура та містобудування», J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг», J3 «Туризм та рекреація» наведений у додатку 8 Порядку прийому. Вступники пільгових категорій замість ЄФВВ можуть складати предметний тест з економіки та міжнародної економіки, предметний тест з обліку фінансів, предметний тест з управління і адміністрування,   предметний тест з інформаційних технологій.

ЄВІ + ЄФВВ (!)- для вступників пільгових категорій замість результатів ЄВІ (обох компонентів) використовуються результати співбесіди з іноземної мови в університеті, замість результатів ЄФВВ – результат фахового іспиту в університеті.

ЄФВВ* - один з предметних тестів ЄФВВ, наведених у додатку 8 Порядку прийому, на вибір вступника.

Фах- програма фахового іспиту.

Фах* - для вступників пільгових категорій може бути обраний фаховий іспит замість ЄФВВ з переліку: «Економіка та міжнародна економіка», «Облік та фінанси», «Управління та адміністрування», «Інформаційні технології».

МЛ - вимоги до написання мотиваційного листа.

ДВВ - додаткове вступне випробування для осіб, що здобули бакалаврський рівень НЕ за спеціальністю 242 «Туризм», з метою перевірки здатності до опанування освітньої програми магістерського рівня вищої освіти на основі здобутих раніше компетентностей.

Код

Спеціальність (ОПП)

Вступні випробування

 

Для вступників - іноземних громадян та осіб без громадянства на всі спеціальності замість іноземної мови

Українська мова як іноземна

 

 

 

Для вступників, які користуються спеціальними умовами участі в конкурсному відборі, замість ЄВІ

Оцінювання ЄВІ (іноземна мова)

 

 

C1

Економіка та міжнародні економічні відносини (за спеціалізаціями) (Економіка підприємства)

ЄВІ + ЄФВВ
(!)

Фах

МЛ

C1

Економіка та міжнародні економічні відносини (за спеціалізаціями) (Міжнародна економіка)

ЄВІ + ЄФВВ
(!)

Фах

МЛ

C7

Журналістика (Реклама та зв'язки з громадськістю)

ЄВІ + ЄФВВ*

Фах*

МЛ

D1

Облік і оподаткування (Облік і аудит)

ЄВІ + ЄФВВ
(!)

Фах

МЛ

D2

Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок (Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок)

ЄВІ + ЄФВВ
(!)

Фах

МЛ

D3

Менеджмент (Менеджмент організацій)

ЄВІ + ЄФВВ
(!)

Фах

МЛ

D3

Менеджмент (Менеджмент персоналу)

ЄВІ + ЄФВВ
(!)

Фах

МЛ

D5

Маркетинг (Маркетинг)

ЄВІ + ЄФВВ
(!)

Фах

МЛ

D7

Торгівля (Підприємництво та торгівля)

ЄВІ + ЄФВВ
(!)

Фах

МЛ

E2

Екологія  (Екологія, екоменеджмент та екоаудит)

ЄВІ

Фах

МЛ

F3

Комп'ютерні науки (Управління інформацією та аналітика даних)

ЄВІ + ЄФВВ
(!)

Фах

МЛ

G1

Хімічні технології та інженерія (Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів)

ЄВІ

Фах

МЛ

G3

Електрична інженерія (Електротехнічні системи електроспоживання)

ЄВІ

Фах

МЛ

G4

Енерговиробництво (за спеціалізацією) (Теплоенергетика та енергоефективні технології)

ЄВІ

Фах

МЛ

G4

Енерговиробництво (за спеціалізацією) (Холодильні техніка та технології)

ЄВІ

Фах

МЛ

G7

 

Автоматизація, комп'ютерно-інтегровані технології та робототехніка (Комп'ютерні технології та програмування в автоматизованих системах управління)

ЄВІ

Фах

МЛ

G9

Прикладна механіка (Прикладна механіка)

ЄВІ

Фах

МЛ

G11

Машинобудування (за спеціалізаціями) (Інжиніринг поліграфічних та пакувальних виробництв)

ЄВІ

Фах

МЛ

G11

Машинобудування (за спеціалізаціями) (Інжиніринг фармацевтичних та біотехнологічних виробництв)

ЄВІ

Фах

МЛ

G11

Машинобудування (за спеціалізаціями) (Інжиніринг харчових виробництв)

ЄВІ

Фах

МЛ

G13

Харчові технології (Промислові та крафтові технології переробки продуктів аквакультури та гідробіонтів)

ЄВІ

Фах

МЛ

G13

Харчові технології (Технології в ресторанному господарстві)

ЄВІ

Фах

МЛ

G13

Харчові технології (Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції)

ЄВІ

Фах

МЛ

G13

Харчові технології (Технології зберігання і переробки зерна)

ЄВІ

Фах

МЛ

G13

Харчові технології (Технології зберігання, консервування та переробки молока)

ЄВІ

Фах

МЛ

G13

Харчові технології (Технології зберігання, консервування та переробки м'яса)

ЄВІ

Фах

МЛ

G13

Харчові технології (Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів)

ЄВІ

Фах

МЛ

G13

Харчові технології (Технології органічних харчових продуктів)

ЄВІ

Фах

МЛ

G13

Харчові технології (Технології продуктів бродіння і виноробства)

ЄВІ

Фах

МЛ

G13

Харчові технології (Технології рослинних олій, жирових та косметичних продуктів)

ЄВІ

Фах

МЛ

G13

Харчові технології (Технології харчових концентрованих продуктів на основі фруктово-овочевої сировини, чаю, кави та прянощів)

ЄВІ

Фах

МЛ

G13

Харчові технології (Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення)

ЄВІ

Фах

МЛ

G13

Харчові технології (Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів)

ЄВІ

Фах

МЛ

G13

Харчові технології (Технології цукрів, полісахаридів і підготовки води у промислових та крафтових виробництвах)

ЄВІ

Фах

МЛ

G13

Харчові технології (Технологічна експертиза та безпека харчової продукції)

ЄВІ

Фах

МЛ

G13, G7, G11

G13 «Харчові технології», G7 Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка, G11 Машинобудування (за спеціалізаціями) (Lean-виробництво харчової продукції) (міждисциплінарна освітньо-наукова програма)

ЄВІ

Фах

МЛ

G13, J3

Харчові технології, Туризм та рекреація (Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі)
(міждисциплінарна освітньо-наукова програма)

ЄВІ + ЄФВВ*

Фах* ДВВ

МЛ

G21

Біотехнології та біоінженерія (Промислова та фармацевтична біотехнологія)

ЄВІ

Фах

МЛ

J2

Готельно-ресторанна справа та кейтеринг (Готельно-ресторанна справа та кейтеринг)

ЄВІ + ЄФВВ*

Фах*

МЛ

J3

Туризм та рекреація (Туризм та рекреація)

ЄВІ + ЄФВВ*

Фах* ДВВ

МЛ