Н У Х Т

Лекція від виробничника

08 вересня 2017

 

15 грудня 2017

 

Доценти кафедри хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Наталія Сабадаш та Олена Подобій запросили до університету к.т.н., заступника директора ПБП «Вимал» із впровадження нових технологій Євгена Ребенка, який у рамках дисципліни «Хімія та технологія харчових добавок» прочитав лекцію «Технологія модифікованого крохмалю та його застосування у якості харчових добавок. Безпечність для здоров’я». Зустріч була організована для студентів 4 курсу напряму «Хімічна технологія», магістрів спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» та викладачів кафедри й університету.

ПБП «Вимал» є авторизованим постачальником компанії Nestle та найбільшим експортером картопляного крохмалю в Україні. Нині різні види модифікованого крохмалю знаходять широке застосування у харчових продуктах, косметичних виробах і фармацевтичній промисловості як згущувачі-стабілізатори, наповнювачі й емульгатори.

Євген Ребенко у своїй доповіді зупинився не лише на особливостях технології нативного та модифікованого крохмалю, а також детально розглянув апаратурне оформлення виробництва та хімізм цих видів продукції. Гість ґрунтовно підготував інформацію щодо безпечності використання різних видів модифікованого крохмалю та відповідності українського продукту міжнародним сертифікатам якості. Цікавою виявилась інформація про застосування мальтодекстрину та модифікованого крохмалю у дитячому харчуванні, на прикладі продукції компанії Abbott.

З доповіді слухачі також зрозуміли, що модифікований крохмаль – це полімер, властивості якого змінні внаслідок дії фізичних і хімічних чинників. Він не має нічого спільного з генно-модифікованими організмами (ГМО) – результатом втручання у структуру ДНК живої клітини. Лекція також носила й практичний характер, адже студенти мали змогу на власні очі побачити деталі обладнання, що використовується на виробничих потужностях крохмального заводу.

Наприкінці цієї інформативної зустрічі студенти задали ряд питань щодо різних способів модифікації крохмалю, їх застосування як харчових добавок, а також цікавились перспективністю економічного розвитку та надходженням інвестицій у цю галузь. Крім того, пан Євген зробив перспективну пропозицію молоді, яка «горить технологіями» щодо проходження практики на діючому виробництві та на новому заводі ПБП «Вимал», який буде введений в експлуатацію в 2018 році.

 

 

Опублікований: 30-08-2017
Читайте також:

Стипендійні можливості в ЗВО Латвії

01 квітня 2022

Шановні учасники освітнього процесу! Відповідно до двосторонніх угод про співробітництво в галузі освіти і науки, укладених між урядом Латвії та України, Уряд Латвійської Республіки пропону€ здобувачам вищо.і. освiти та науковцям скористатися стипендiйними можливостями для навчання/дослiдження в закладах вищої освiти  Латвії та участі у лiтнiх шко...

Екскурсія Київським міським Будинком природи

01 червня 2023

 Шановні студенти.   Чи знаєте ви, що у червні весь світ відзначає День охорони довкілля????? Ми не могли залишити без уваги цю важливу дату. Тому МГО UkrTeenScience спільно з Київським міським Будинком природи запрошує школярів, студентів й усіх охочих на "Зелений четвер".????   Під час заходу вас чекає: екскурсія унікальним простором— Б...

Грант на навчання від Promocodius

16 лютого 2022

Шановні студенти! Розпорядженням Київського міського голови від 14.01.2016 № 18 «Про Премію Київського міського голови за особливі досягнення молоді у розбудові столиці України – міста-героя Києва» (у редакції від 17.01.2020 № 13) засновано Премію Київського міського голови за особливі досягнення молоді у розбудові столиці України – міста-героя Ки...

Онлайн лекторій для молоді “Знайди себе в антикорупції”

18 квітня 2024

Цікавишся усім, що пов’язане з запобіганням корупції? Хочеш відрізняти функції НАБУ та НАЗК? Бачиш себе в антикорупційній ніші, але не знаєш із чого почати?  Мрієш навчитися викривати корупційні схеми та популяризувати доброчесність серед українців?  Тоді ми раді повідомити про +1 можливість для тих, кому відгукнулись ці рядки!  ????️18-19...