Науковий керівник з наукової роботи доктора філософії на тему «Удосконалення рецептури та способу виготовлення безглютенового печива та сухої суміші на основі безглютенової сировини»
Освіта: Київський технологічний інститут харчової промисловості .
Спеціальність: ««Технологія цукристих речовин», кваліфікація – інженер-технолог .
З 1981 року працювала в Київському технологічному інституті харчової промисловості в Проблемній науково-дослідній лабораторії, інженером-стажистом, молодшим спеціалістом, провідним інженером, з 1993 року, після перейменування установи в Український державний університет харчових технологій в Проблемній науково-дослідній лабораторії.
З 2001 року перейшла на посаду доцента кафедри технології функціональних харчових продуктів Українського державного університету харчових технологій, який в 2002 році було перейменовано в Національний університет харчових технологій.
У 1994 р. захистила дисертаційну роботу на тему: «Розроблення технологічних умов кристалізації фруктози з водних розчинів», представлену на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук зі спеціальності 05.18.05 – технологія цукру і цукристих речовин.
Підвищення кваліфікації:
ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПНУ з 26.04.2022 р. по 25.11.2022 р. за категорією «Науково-педагогічні працівники університетів, академій, інститутів»; випускна робота за темою «Методичні аспекти технології структуроутворювачів харчових систем». Свідоцтво про підвищення кваліфікації СП No 358360447/2939-22 від 25.11.2022 р.
Викладає дисципліни:
Комплексна дисципліна. Інжиніринг харчових виробництв. Модуль 2. Технологічне проектування
Технологія продуктів для дитячого та геродієтичного харчування
Загальний стаж педагогічної роботи складає 25 роки, наукової роботи - 42 роки.
Науковий доробок складає понад 140 публікацій, у тому числі: 32 статті, з них 2 – в англомовних виданнях; 12 патентів. Розроблено 35 навчально-методичних рекомендацій, 1 монографія.
Напрямки наукової діяльності – розроблення способу підготовки сировини та способу виготовлення борошняних кондитерських виробів оздоровчого призначення для осіб з аутоімунними захворюваннями (номер держреєстрації №0123U104447).
Контакти:
тел.+38(044)2879491
E-mail: vira.nadija@gmail.com
Посилання на профіль науковця в наукометричних базах:
ORCID: https://orcid.org/0000-0001-6140-1703
Web of Science ResearcherID (Publons): https://www.webofscience.com/wos/author/record/JJD-7634-2023
Scopus: https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=58092652500
Google Scholar: https://scholar.google.com.ua/citations?hl=uk&user=h1fKDIIAAAAJ
eNUFTIR: http://surl.li/lselp