Відмінник освіти України
Відповідальна за розподіл педагогічного навантаження та адміністратор кафедри по роботі в електронному кабінеті викладача
Голова профбюро Навчально-наукового інституту харчових технологій
Голова комісії ректорського контролю університету
Освіта: закінчила Київський технологічний інститут харчової промисловості (нині – Національний університет харчових технологій)
Спеціальність: «Технологія цукристих речовин», кваліфікація – інженер-технолог
З 1994 року працює в Національному університеті харчових технологій спочатку на кафедрі фізичної та колоїдної хімії, а з 2007 року є доцентом кафедри технології оздоровчих продуктів. Загальний стаж науково-педагогічної роботи 28 років.
Вчений ступінь кандидата хімічних наук отримала у 1997 році, тема дисертаційної роботи «Дослідження фізико-хімічних процесів очистки цукрових розчинів природними дисперсними мінералами». Спеціальність 02.00.11 – Колоїдна хімія.
Вчене звання доцента отримала у 2006 році.
Підвищення кваліфікації (за останні 5 років):
1. Участь у вебінарі «Головні метрики сучасної науки. Scopus та Web of Science» (компанія «Наукові публікації – Publ. Science», 2021 р., сертифікат № АА 1653/02.04.2021 р.). 20 год.
2. Участь у роботі семінару з міжнародною участю «Вдосконалення харчування для здоров’я та довголіття людини» 2022. 30.06-1.07. 2022. 20 год.
3. Участь у проекті з розвитку співпраці бізнесу та університетів «Uni-Biz Bridge», присвяченого розвитку soft skills викладача., сертифікат №929. 11-14.07.2022. 10 годин.
4. Міжнародна зимова школа Жана Моне «Ефективний екоменеджмент для європейського майбутнього України». 22-23.01.2022. Сертифікат #JM 265. 18 годин.
5. ІІ Міжнародна зимова школа Жана Моне «Ефективний екоменеджмент для європейського майбутнього України». 3-4.03.2023. Сертифікат #JM 151 2023. 18 годин.
6. Участь у ІІІ Міждисциплінарному симпозіумі opinion leaders нутриціології та дієтології «Нутритивне дзеркало здоров’я: чи все є видимим?». 29-30.09.2023. Сертифікат 001068. 16 год.
7. Підвищення кваліфікації науково-педагогічних, педагогічних працівників з питань впровадження дуальної форми здобуття освіти у закладах вищої та фахової передвищої освіти у Науково-методичному центрі вищої та фахової перед вищої освіти МОН України, 20.03-2024-20.06.2024; 60 год. Сертифікат СС 38282994/3272-24.
8. Всеукраїнське науково-педагогічне підвищення кваліфікації «Особливості формування і напрями розвитку бренду закладу вищої освіти у цифровому середовищі», 04.11.2024 – 15.12.2024 р.; 180 год. Свідоцтво про підвищення кваліфікації № ADV-041140-PSAU від 15.12.2024 р.
9. Всеукраїнське науково-педагогічне підвищення кваліфікації «Інформаційна грамотність в умовах воєнного стану: обробка, захист та презентація даних», 2.12.2024– 12.01.2025 р.; 180 год. Свідоцтво про підвищення кваліфікації № ADV-021245-OLA від 12.01.2025.
10. Участь у Міжнародних міждисциплінарних студіях «Європейські Зелені Виміри», проведених у рамках Проєкту ЄС Еразмус + Жана Моне Кафедра. Чорноморський національний університет ім. Петра Могили (Миколаїв, Україна), 25.01.2025 р. - 7.05.2025 р., Обсяг 90 годин. Сертифікат №121_07052025 від 07.05.2025 р.
11. Вивчення курсу Practical English на електронній платформі для вивчення англійської мови Reallyenglish у межах реалізації проєкту English4Ukraine Маріупольського державного університету (Маріуполь, Україна), 15.11.2024 р. - 28.01.2025 р., 90 годин. Сертифікат від 28.01.2025 року. (VERIFICATION: FlmC2OME9URJ).
12. The Second Charity All-Ukrainian Aroma Forum, Physical, emotional health and leader ship with essential oils. Січень 2025 р. (45 год). Certificate № 101325.
Викладає дисципліни:
Технологія продуктів функціонального призначення.
Основи конструювання нових харчових продуктів.
Крафтові технології оздоровчих продуктів.
Комплексна дисципліна. Сировина для харчових продуктів. Модуль 7.
Комплексна дисципліна. Вхідний контроль сировини харчових виробництв. Модуль 7.
Загальний стаж педагогічної роботи складає 30 років, наукової роботи - 32 роки.
Науковий доробок налічує близько 450 публікацій, у тому числі: 88 статей, 55 з яких входять до наукометричних баз; 23 патенти, 2 підручники, 4 навчальні посібники, 1 монографія, 1 розділ у колективній монографії.
Підготовлено 75 навчально-методичних рекомендацій.
Напрямки наукової діяльності – розроблення технологій функціональних харчових продуктів, розроблення теоретичних основ та способів виробництва спеціальних харчових продуктів, підбір та аналіз нетрадиційних видів сировини при виробництві продукції оздоровчої дії, конструювання рецептур нових харчових продуктів на основі принципів харчової комбінаторики, використання методів комп’ютерної хімії для аналізу будови та прогнозування реакційної здатності біологічно активних речовин.
Науковий керівник теми «Розроблення технологій функціональних харчових продуктів з комбінованим складом сировини» (реєстраційний номер 0123U103984).
Контакти:
тел.+38(044)2879109
E-mail: stetsenkono_nuft@ukr.net
Посилання на профіль науковця в наукометричних базах:
ORCID:https://orcid.org/ 0000-0001-6710-024X
Web of Science ResearcherID (Publons): https://www.webofscience.com/wos/author/record/16009697
Google Scholar: https://scholar.google.com.ua/citations?user=VpeS8ScAAAAJ&hl=uk
eNUFTIR:https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/browse?type=author&order=ASC&rpp=20&value=%D0%A1%D1%82%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE%2C+%D0%9D%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D1%96%D1%8F+%D0%9E%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80%D1%96%D0%B2%D0%BD%D0%B0