Н У Х Т

Стеценко Наталія Олександрівна

Стеценко Наталія Олександрівна
доцент, кандидат хімічних наук

Відмінник освіти України

Відповідальна за розподіл педагогічного навантаження та адміністратор кафедри по роботі в електронному кабінеті викладача

Голова профбюро Навчально-наукового інституту харчових технологій

Голова комісії ректорського контролю університету

Освіта: закінчила  Київський технологічний інститут харчової промисловості (нині – Національний університет харчових технологій)
Спеціальність: «Технологія цукристих речовин», кваліфікація – інженер-технолог

З 1994 року працює в Національному університеті харчових технологій спочатку на кафедрі фізичної та колоїдної хімії, а з 2007 року є доцентом кафедри технології оздоровчих продуктів. Загальний стаж науково-педагогічної роботи 28 років.

Вчений ступінь кандидата хімічних наук отримала у 1997 році, тема дисертаційної роботи «Дослідження фізико-хімічних процесів очистки цукрових розчинів природними дисперсними мінералами». Спеціальність 02.00.11 – Колоїдна хімія.

Вчене звання доцента отримала  у 2006 році.

Підвищення кваліфікації (за останні 5 років):

1. ДЗВО «Університет менеджменту освіти» Центральний інститут післядипломної освіти. Свідоцтво про підвищення кваліфікації СП 35830447/2406-20. Тема «Використання інноваційних технологій навчання при підготовці фахівців з харчових технологій у технічному закладі вищої освіти», 06.11.2020 р. 180 год.

2. Сумський державний університет, свідоцтво про підвищення кваліфікації СП № 05402889/2534-20 «Використання безкоштовних онлайн-ресурсів для організації навчального процесу в дистанційній формі», 20.11.2020 р. 30 год.

3. Участь у вебінарі «Головні метрики сучасної науки. Scopus та Web of Science» (компанія «Наукові публікації – Publ. Science», 2021 р., сертифікат № АА 1653/02.04.2021 р.). 20 год.

4. Участь у роботі семінару з міжнародною участю «Вдосконалення харчування для здоров’я та довголіття людини» 2022. 30.06-1.07. 2022. 20 год.

5. Участь у проєкті з розвитку співпраці бізнесу та університетів «Uni-Biz Bridge», присвяченого розвитку soft skills викладача., сертифікат №929. 11-14.07.2022. 10 годин.

6. Міжнародна зимова школа Жана Моне «Ефективний екоменеджмент для європейського майбутнього України». 22-23.01.2022. Сертифікат #JM 265. 18 годин.

7. ІІ Міжнародна зимова школа Жана Моне «Ефективний екоменеджмент для європейського майбутнього України». 3-4.03.2023. Сертифікат #JM 151 2023. 18 годин.

8. Участь у ІІІ Міждисциплінарному симпозіумі opinion leaders нутриціології та дієтології «Нутритивне дзеркало здоров’я: чи все є видимим?». 29-30.09.2023. Сертифікат 001068. 16 год.

Викладає дисципліни:

Технологія продуктів функціонального призначення
Основи конструювання нових харчових продуктів
Комплексна дисципліна. Біотехнологічні та фізико-хімічні основи харчових виробництв. Модуль 8.
Комплексна дисципліна. Сировина для харчових продуктів. Модуль 7.
Комплексна дисципліна. Вхідний контроль сировини харчових виробництв. Модуль 7.

Загальний стаж педагогічної роботи складає 28 років, наукової роботи - 30 років.

Науковий доробок складає близько 400 публікацій, у тому числі: 84 статей, 48 з яких входять до наукометричних баз; 23 патенти, 1 підручник, 3 навчальних посібники, 1 монографія, 1 розділ у колективній монографії.

Підготовлено  65 навчально-методичних рекомендацій.

Напрямки наукової діяльності – розроблення технологій функціональних харчових продуктів, розроблення теоретичних основ та способів виробництва спеціальних харчових продуктів, підбір та аналіз нетрадиційних видів сировини при виробництві продукції оздоровчої дії, конструювання рецептур нових харчових продуктів на основі принципів харчової комбінаторики, використання методів комп’ютерної хімії для аналізу будови та прогнозування реакційної здатності біологічно активних речовин.

Науковий керівник теми «Розроблення технологій функціональних харчових продуктів з комбінованим складом сировини» (реєстраційний номер 0123U103984).

Контакти:

тел.+38(044)2879109
E-mail: stetsenkono_nuft@ukr.net

Посилання на профіль науковця в наукометричних базах:

ORCID:https://orcid.org/ 0000-0001-6710-024X   
Web of Science ResearcherID (Publons): https://www.webofscience.com/wos/author/record/16009697
Google Scholarhttps://scholar.google.com.ua/citations?user=VpeS8ScAAAAJ&hl=uk
eNUFTIR:https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/browse?type=author&order=ASC&rpp=20&value=%D0%A1%D1%82%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE%2C+%D0%9D%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D1%96%D1%8F+%D0%9E%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80%D1%96%D0%B2%D0%BD%D0%B0