Н У Х Т

Башта Алла Олексіївна

Башта Алла Олексіївна
доцент, кандидат технічних наук

Відповідальна за профорієнтаційну роботу кафедри та зв’язки з бібліотекою.

Член ЕК з захисту кваліфікаційних робіт бакалаврів.

Освіта: закінчила Національний університет харчових технологій.
Спеціальність: «Технологія цукристих речовин», кваліфікація – магістр з технології цукристих речовин.

З 2009 р. працює в Національному університеті харчових технологій на посаді старшого викладача кафедри технології функціональних харчових продуктів, з 2012 р. на посаді доцента кафедри технології оздоровчих продуктів.

У 2007 р. захищено дисертаційну роботу «Розроблення технології високозцукреної патоки із пшениці», представлену на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук зі спеціальності 05.18.05 –Технологія цукристих речовин. Вчене звання доцента кафедри технології оздоровчих продуктів отримала у 2015 році.

Підвищення кваліфікації:

1. ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПНУ з 18.01.2021р. по 18.06.2021р. за категорією «Науково-педагогічні працівники університетів, академій, інститутів»; випускна робота за темою «Інноваційні процеси та їх можливості у підготовці фахівців з технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» Свідоцтво про підвищення кваліфікації СП № 358360447/1015-21 від 18.06.2021р., обсяг 180 годин (6 кредитів ECTS).
2. ТОВ «Академія цифрового розвитку», сертифікат ЦІВО-0025 «Цифрові інструменти GOOGLE для вищої освіти», 23.06.2022 р.
ТОВ «Академія цифрового розвитку», сертифікат ОТМЮО-00173 «Можливості YOUTUBE для освіти», 29.06.2022 р.
3. Навчальний електронний курс “4 кроки до здорового харчування”, Платформа онлайн-курсів Prometheus, сертифікат виданий 5.04.2023 р. (тривалість курсу 4 тижня - 24 год.).
4. Вивчення курсу Practical English, на електронній платформі для вивчення англійської мови Reallyenglish у межах реалізації проєкту English4Ukraine Маріупольського державного університету (Маріуполь, Україна) з 15.11.2024 р. по 30.03.2025 р., загальним обсягом 90 академічних годин (3 кредити ECTS) Сертифікат від 30.03.2025 року. (VERIFICATION:v9vJMoC4ybYA).

Викладає дисципліни:

Оптимізація та статистичні методи аналізу в харчових технологіях. Модуль 1. Оптимізація технологічних процесів виробництва оздоровчих продуктів.
Фізіологія харчування.
Біологічно активні речовини в харчових технологіях.
Низькотемпературні технології оздоровчих продуктів.
Комплексна дисципліна. Контроль якості  та безпечності  харчових продуктів. Модуль 9.  Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення

Загальний стаж науково-педагогічної роботи складає 16 років.

Науковий доробок складає понад 190 публікацій з них 44 статті входять до наукометричних баз: Index Copernicus, Crossref, Google Scholar, EBSCO, ROAD; 14 патентів; 1 підручник. Розроблено 2 навчальних посібника, 3 курси лекцій, 2 лабораторні практикуми та 26 методичних рекомендацій.

Напрямки наукової діяльності – Наукове обґрунтування та розроблення технологій нових оздоровчих харчових продуктів підвищеної харчової та біологічної цінності (номер держреєстрації № 0123U104411).

Контакти:

тел.+38(044)2879491
E-mail: albashta@nuft.edu.ua

Посилання на профіль науковця в наукометричних базах:

ORCID: https://orcid.org/0000-0003-0310-3788
GoogleScholar:  https://scholar.google.com.ua/citations?user=rW_pHP4AAAAJ&hl=uk
eNUFTIR:https://salo.li/29616cC
Research Gate:https://www.researchgate.net/profile/Alla-Bashta