Н У Х Т

Башта Алла Олексіївна

Башта Алла Олексіївна
доцент, кандидат технічних наук

Відповідальна за профорієнтаційну роботу кафедри та зв’язки з бібліотекою.

Член ЕК з захисту кваліфікаційних робіт бакалаврів.

Освіта: закінчила Національний університет харчових технологій.
Спеціальність: «Технологія цукристих речовин», кваліфікація – магістр з технології цукристих речовин.

З 2009 р. працює в Національному університеті харчових технологій на посаді старшого викладача кафедри технології функціональних харчових продуктів, з 2012 р. на посаді доцента кафедри технології оздоровчих продуктів.

У 2007 р. захищено дисертаційну роботу «Розроблення технології високозцукреної патоки із пшениці», представлену на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук зі спеціальності 05.18.05 –Технологія цукристих речовин. Вчене звання доцента кафедри технології оздоровчих продуктів отримала у 2015 році.

Підвищення кваліфікації:

1. ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПНУ з 18.01.2021р. по 18.06.2021р. за категорією «Науково-педагогічні працівники університетів, академій, інститутів»; випускна робота за темою «Інноваційні процеси та їх можливості у підготовці фахівців з технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» Свідоцтво про підвищення кваліфікації СП № 358360447/1015-21 від 18.06.2021р., обсяг 180 годин (6 кредитів ECTS).

2. ТОВ «Академія цифрового розвитку», сертифікат ЦІВО-0025 «Цифрові інструменти GOOGLE для вищої освіти», 23.06.2022 р.
ТОВ «Академія цифрового розвитку», сертифікат ОТМЮО-00173 «Можливості YOUTUBE для освіти», 29.06.2022 р.

Викладає дисципліни:

Оптимізація та статистичні методи аналізу в харчових технологіях. Модуль 1. Оптимізація технологічних процесів виробництва оздоровчих продуктів.
Фізіологія харчування.
Основи валеології: оздоровчі аспекти харчування.
Основи кріогенних і сушильних технологій.

Загальний стаж науково-педагогічної роботи складає 14 років.

Науковий доробок складає понад 152 публікації, з них 32 статті входять до наукометричних баз: Index Copernicus, EBSCO, Google Scholar, ROAD; 14 патентів; 1 підручник. Розроблено 1 навчальний посібник, 3 курси лекцій, 2 лабораторні практикуми та 23 методичні рекомендації.

Напрямки наукової діяльності – Отримання нових оздоровчих харчових продуктів з використанням нетрадиційної рослинної та вторинної сировини (номер держреєстрації №0118U001245).

Контакти:

тел.+38(044)2879491
E-mail: alla.sher.b@gmail.com

Посилання на профіль науковця в наукометричних базах:

ORCID:  https://orcid.org/0000-0003-0310-3788
Google Scholar:  https://scholar.google.com.ua/citations?user=rW_pHP4AAAAJ&hl=uk
eNUFTIR: http://surl.li/lslmt