заслужений діяч науки і техніки України, член спеціалізованої вченої ради Д 26.058.04 НУХТ із захисту дисертацій за спеціальністю 05.18.05 – «Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння»
Закінчила Київський технологічний інститут харчової промисловості в 1985 р. за спеціальністю «Технологія цукристих речовин».
У 1991 р. захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук зі спеціальності «Технологія цукристих речовин» на тему: «Разработка комплексной схемы подготовки питательной воды для экстрагирования сахарозы», КТІХП, м. Київ.
У 2008 р. захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук зі спеціальності «Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння» на тему: «Наукове обґрунтування та розроблення фізико-хімічних методів інтенсифікації вилучення сахарози з цукрових буряків», НУХТ.
Викладає дисципліни:
- Мікробіологія виробництв цукристих речовин;
- Інноваційні технології галузі;
- Оптимізація технологічних процесів;
- Перспективні напрямки наукових досліджень в галузі;
- Управління якістю продуктів цукрового виробництва.
Співавтор 3 посібників, 3 монографій, понад 230 наукових праць в т. ч. 37 патентів та 4 галузевих інструкцій на використання дезінфікуючих засобів у виробництві цукру.
Науковий напрямок – наукові основи інтенсифікацій технології виробництва цукру, очищення та підготовки вод буряко-цукрового виробництва, дезінфекції сировини та напівпродуктів виробництва.
Підготувала 4 кандидатів наук.