Н У Х Т

«Солодка» подорож з доценткою кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

14 березня 2025

«Солодка» подорож з доценткою кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Зануритися в історію появи перших солодощів і простежити розвиток виробництва кондитерських виробів від давнини до сьогодення запропонувала доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олена Кохан на гостьових лекціях, що відбулися 11 та 13 березня для здобувачів відокремлених структурних підрозділів НУХТ: Київського фахового коледжу ресторанного господарства, Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму, Кам'янець-Подільського фахового коледжу харчової промисловості, Волинського фахового коледжу, Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості.

Здобувачі освіти дізналися про перші солодощі, які готували ще в Стародавньому Єгипті, про дві кондитерські революції, пов’язані з початком опанування промислової технології виробництва цукру та какао-продуктів. Дуже цікавою була інформація про роль фармацевтів у просуванні кондитерських виробів у Середньовічній Європі та легенди створення всесвітньовідомих кондитерських виробів, які й досі смакують прихильникам ласощів.

Лекторка навела інформацію про індустріалізацію вітчизняної кондитерської галузі – слухачі дізналися про історію виникнення найбільших підприємств з виробництва солодощів, їх трансформацію та сучасні назви цих виробників, продукція яких дарує споживачам повноту життя та насолоду від її споживання.

Наприкінці зустрічі викладачка наголосила, що галузь не стоїть на місці, вона постійно розвивається, з’являються нові вироби, в яких комбінуються смаки та текстури, щоб задовольнити вимоги вибагливих поціновувачів солодощів.

Опублікований: 14-03-2025
Читайте також:
Четвертокурсники-рекламісти отримали консультації щодо переддипломної практики

На кафедрі маркетингу відбулася онлайн-консультація щодо оформлення звітної документації з переддипломної практики для студентів 4 курсу. Викладачі актуалізували програмні вимоги й наголосили на важливості врахування умов пандемії й карантину.  Зокрема здобувачі освітнього ступеня «бакалавр»  спеціальності 061 «Журналістика» («Реклама та зв'язки з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Четвертокурсники-рекламісти отримали консультації щодо переддипломної практики 04 травня 2020

Мистецтво комунікації в маркетингу: наші здобувачі презентували креативні рішення

Презентувати себе, свої ідеї, свій бізнес є важливим вмінням маркетологів, яке допоможе їм краще донести маркетингові пропозиції до своїх колег, партнерів та інвесторів. Нещодавно здобувачі спеціальності 075 «Маркетинг» презентували фінальні завдання з дисципліни «Копірайтинг та мистецтво комунікації», над якими вони працювали протягом семестру. П...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мистецтво комунікації в маркетингу: наші здобувачі презентували креативні рішення 26 грудня 2022

Наші викладачі підтверджують високий рівень іншомовних компетенцій

Старша викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Ганна Бойко склала Кембриджський іспит з англійської мови в Європейському соціально-технічному університеті у Варшаві і отримала міжнародний сертифікат рівня В2 відповідно до Загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти. Нагадаємо, Кембриджські іспити (Cambridge English Language...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші викладачі підтверджують високий рівень іншомовних компетенцій 27 квітня 2022

У цікавих івентах від Кулінарної Академії беруть участь наші викладачі

Викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу знову на Zoom-конференції «CHEF NEWS» від Кулінарної Академії, яка відбулася 16 червня 2020 року. Під час конференції «М’ясо або риба?» своїми знаннями ділилися спікери: сомельє, бар-менеджер готелю «Inter Continental Kyiv» і мастер-коуч із проведення тренінгів по вину, спиртних напоях і сигарах...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У цікавих івентах від Кулінарної Академії беруть участь наші викладачі 17 червня 2020