Зануритися в історію появи перших солодощів і простежити розвиток виробництва кондитерських виробів від давнини до сьогодення запропонувала доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олена Кохан на гостьових лекціях, що відбулися 11 та 13 березня для здобувачів відокремлених структурних підрозділів НУХТ: Київського фахового коледжу ресторанного господарства, Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму, Кам'янець-Подільського фахового коледжу харчової промисловості, Волинського фахового коледжу, Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості.
Здобувачі освіти дізналися про перші солодощі, які готували ще в Стародавньому Єгипті, про дві кондитерські революції, пов’язані з початком опанування промислової технології виробництва цукру та какао-продуктів. Дуже цікавою була інформація про роль фармацевтів у просуванні кондитерських виробів у Середньовічній Європі та легенди створення всесвітньовідомих кондитерських виробів, які й досі смакують прихильникам ласощів.
Лекторка навела інформацію про індустріалізацію вітчизняної кондитерської галузі – слухачі дізналися про історію виникнення найбільших підприємств з виробництва солодощів, їх трансформацію та сучасні назви цих виробників, продукція яких дарує споживачам повноту життя та насолоду від її споживання.
Наприкінці зустрічі викладачка наголосила, що галузь не стоїть на місці, вона постійно розвивається, з’являються нові вироби, в яких комбінуються смаки та текстури, щоб задовольнити вимоги вибагливих поціновувачів солодощів.