Н У Х Т

Зустріч гарантки зі здобувачами: акцент на основних положеннях освітнього процесу

18 грудня 2024

Зустріч гарантки зі здобувачами: акцент на основних положеннях освітнього процесу

Акредитація освітніх програм – важливий процес, який забезпечує підтвердження їх відповідності сучасним стандартам вищої освіти. У рамках цього процесу оцінюється якість освітньої діяльності, її відповідність потребам здобувачів і роботодавців. Під час акредитації магістерської програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія», яка реалізується на кафедрі біотехнології і мікробіології, було відзначено численні позитивні аспекти, проте акредитаційна комісія також надала рекомендації для подальшого вдосконалення програми.

Однією з таких рекомендацій було проведення роз'яснювальної роботи зі здобувачами щодо основних положень, які регулюють організацію освітнього процесу в університеті.

На виконання цієї рекомендації гарантка освітньої програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія», доцентка кафедри Вікторія Красінько провела серію зустрічей із магістрантами першого та другого курсів. Під час цих заходів було обговорено права та обов’язки здобувачів освіти, особливості організації навчального процесу, включно з проведенням лекцій, лабораторних і практичних занять, а також вимоги до підсумкової атестації. Крім того, значна увага була приділена можливості участі в програмах академічної мобільності, наукової діяльності, організації практик, курсового та дипломного проєктування. Чільне місце у обговоренні зайняли питання академічної етики і доброчесності.

До зустрічей також долучився завідувач кафедри біотехнології і мікробіології, професор Віктор Стабніков, який окреслив перспективи подальшого навчання випускників магістратури за третім, освітньо-науковим рівнем «доктор філософії» та роз’яснив особливості вступу до аспірантури.

Проведені зустрічі стали майданчиком для обговорення найактуальніших питань, які цікавлять студентів, і сприяли продуктивному діалогу між гаранткою і здобувачами. Це не лише забезпечило виконання рекомендацій акредитаційної комісії, але й дало змогу підвищити обізнаність магістрантів про особливості освітнього процесу, його організацію та можливості, які надає здобуття освітнього ступеня «магістр» зі спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» за освітньою програмою «Промислова та фармацевтична біотехнологія».

Викладачі кафедри вдячні всім учасникам за зацікавленість, активну участь і конструктивну взаємодію!

Опублікований: 18-12-2024
Читайте також:
Майбутні експерти на шоколадному виробництві

Здобувачі групи ХЕ-2-12 разом зі своєю наставницею, професоркою кафедри експертизи харчових продуктів, академіком УАН Оксаною Шульгою ознайомилися з технологією виробництва шоколаду. Шоколад є найулюбленішим кондитерським виробом серед споживачів, який покращує настрій. Саме тому здобувачам освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні експерти на шоколадному виробництві 30 березня 2023

В університеті працює XI Міжнародна конференція «Проблеми теплофізики та теплоенергетики»

21 травня в університеті розпочала роботу XI Міжнародна конференція «Проблеми теплофізики та теплоенергетики», організаторами якої виступили науковці Інституту технічної теплофізики (ІТТФ) Національної академії наук України і нашого навчального закладу. Впродовж останніх років конференція відбувається що два роки й охоплює надзвичайно широке коло п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті працює XI Міжнародна конференція «Проблеми теплофізики та теплоенергетики» 21 травня 2019

Готуємося до Дня відкритих дверей

В університеті продовжується підготовка до Дня відкритих дверей. Сьогодні доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування Ганна Бойко зустрілася у форматі відеоконференції з учнями старших класів середньої школи І-ІІІ ступенів № 11 міста Шостка Сумської області. Майбутні вступники дізналися про спеціальності, за якими здійснюється підгото...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Готуємося до Дня відкритих дверей 25 січня 2024

Майстер-клас для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу від VIP-шефа Джанні Тота

15 травня свій пам’ятний візит на факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, що ще довго згадуватимуть і студенти, і викладачі VIP-шеф Джанні Тота продовжив майстер-класом. Як зізнався сам шеф, кухня для нього – це пристрасть, місце натхнення. Він обожнює готувати, вигадувати нові смаки й поєднувати інгредієнти – гаряче з холодним, м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-клас для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу від VIP-шефа Джанні Тота 15 травня 2018