Н У Х Т

Про сьогодення НУХТ розповіла старшокласникам школи, яку сама закінчила, завідувач кафедри іноземних мов професійного спрямування

26 лютого 2019

Про сьогодення НУХТ розповіла старшокласникам школи, яку сама закінчила, завідувач кафедри іноземних мов професійного спрямування

Серед подільських пагорбів на Вінниччині розкинулось велике село Клекотина. Багато тут повите таїною минувшини.

Сягають піднебесся куполи костелу, зведеного ще кріпаками графа Потоцького. Захоплює і велична споруда православного храму, в золоті куполів якого щоденно купається вранішнє сонце.

У Клекотині народився український письменник, сценарист і перекладач з англійської мови Аркадій Добровольський, відомий тим, що разом із Ліною Костенко написав сценарій до фільму «Звірте свої годинники» (1962 рік). Колись через наше село їздив до Шаргородської бурси Михайло Коцюбинський. І найдавніша Міністерська двокласна школа була збудована саме у в цьому селі.

Клекотинська школа сьогодні – це велика родина: майже 500 школярів і 50 педагогів. Вона є осередком духовного відродження. Тут навчають бережно ставитись до історії, у якій переплелись сумні і радісні дороги.

Мене переповнюють приємні емоції, адже я приїхала до школи, в якій колись навчалася. Привітно зустріла Світлана Сергіївна Томчук, яка багато років професійно виконує обов’язки директора школи. Запросила до актової зали на зустріч із учнями 9-10 класів.

Основною темою мого виступу була «Сьогодення НУХТ». З підготовленої презентації школярі зрозуміли, чим живуть студенти університету останні місяці: в кого перша ознайомлювальна практика в Карпатах, у кого – практика на провідних підприємствах харчової промисловості, хто слухав лекцію відомого телеведучого і учасника «Майстер Шеф» Євгена Клопотенка, у кого майстер-клас із приготування вишуканих страв із нашим колишнім випускником, а хто вже днями отримує дипломи про вищу освіту. Візуальний супровід насиченого студентського життя, неординарність та різноманітність подій позитивно і з захопленням сприйнялися школярами.

Звичайно, я не оминула своєю увагою історію НУХТ, ознайомлення з факультетами та інститутами у короткому відеоролику, можливості як для навчання, так і відпочинку студентів.

У результаті подальшого спілкування з дітьми, яких зацікавили напрямки підготовки фахівців у нашому закладі, перспективи працевлаштування і самореалізації, а також питання вартості освіти тощо, можна з упевненістю сказати, що тепер старшокласники Клекотинської СЗШ 1-3 ступенів Вінниччини розглядатимуть НУХТ як майбутню альма-матер.

Олена Галинська,
кафедра іноземних мов професійного спрямування

Опублікований: 26-02-2019
Читайте також:
Презентація освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» у Львівському фаховому коледжі харчової і переробної промисловості НУХТ

Онлайн-навчання продовжується, тому і профорієнтаційна робота поки не змінила свій формат, але саме він дозволяє охопити відокремлені структурні підрозділи НУХТ в усіх куточках України. Із метою представлення освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» відповідальна по кафедрі експертизи харчових продуктів...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Презентація освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» у Львівському фаховому коледжі харчової і переробної промисловості НУХТ 15 лютого 2022

Участь у наукових конференціях – перша апробація власних експериментальних досліджень здобувачів

У цей непростий час доволі важко відволіктися від ситуації в країні. Проте, навіть у таких умовах вітчизняна наука продовжує розвиватися. Так, наприклад, учасниці гуртка «BIOTECH» Валентина Жданюк (здобувачка освітнього ступеня «магістр») та Аня Воробей (здобувачка освітнього ступеня «бакалавр») під керівництвом професорки кафедри біотехнології і м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Участь у наукових конференціях – перша апробація власних експериментальних досліджень здобувачів 28 жовтня 2022

Фахівці Навчально-наукового інституту харчових технологій представили університет на святкуванні 15-річчя заснування Асоціації українських виробників

16 лютого 2017 р. відбулися загальні збори Асоціації українських виробників "Морозиво і заморожені продукти" (АУВМ) щодо підсумків роботи за 2016 р., визначення основних завдань на наступний рік та з нагоди 15-річчя заснування Асоціації. На зборах наш університет, як асоційованого члена АУВМ, представляли: заступник директора Навчально-наукового і...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці Навчально-наукового інституту харчових технологій представили університет на святкуванні 15-річчя заснування Асоціації українських виробників "Морозиво і заморожені продукти" 20 лютого 2017

Відбувся попередній захист докторської дисертації директоркою Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ

28 січня 2021 р. на кафедрі технології молока і молочних продуктів відбувся попередній розгляд дисертаційної роботи «Наукове обґрунтування електрофізичних способів оброблення молочної сироватки та їх використання в технологіях молочних продуктів» доцентки Оксани Кочубей-Литвиненко на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук. У розширеному...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбувся попередній захист докторської дисертації директоркою Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ 01 лютого 2021