Н У Х Т

Знайомство з майбутніми студентами – учнями Гімназії біотехнологій №177 та Технічного ліцею Дніпровського району

12 лютого 2024

Знайомство з майбутніми студентами – учнями Гімназії біотехнологій №177 та Технічного ліцею Дніпровського району

Потужний профорієнтаційний марафон НУХТ, ініційований Центром моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету, 8 і 9 лютого продовжився зустрічами з майбутніми вступниками у Гімназії біотехнологій №177 та Технічному ліцеї Дніпровського району Києва.

8 лютого директорка Центру Олена Подобій, деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак та представники Приймальної комісії НУХТ Юлія Запорожець і Артем Ущаповський відвідали Гімназію біотехнологій №177, де поспілкувалися із заступницею директора гімназії Іриною Виноградовою та старшокласниками. У актовій залі гімназії наші викладачі представили університет, познайомивши з основними напрямами його діяльності та структурними підрозділами, освітніми програмами, особливостями навчання та можливостями вступу до НУХТ.

Олена Подобій розповіла про славну історію та традиції нашої альма-матер, структуру, особливості підготовки фахівців, сучасні освітні тренди, співпрацю з потужними компаніями, як національного, так і міжнародного рівня, міжнародну академічну мобільність наших студентів, особливості та напрями міжнародної співпраці, яскраве та насичене студентське життя, переваги навчання в НУХТ.

Наталія Грегірчак познайомила з поняттям «біотехнологія», висвітлила сучасні тренди та напрями розвитку біотехнологій (червону, зелену, сіру тощо), детально зупинилась на сучасному етапі підготовки біотехнологів у НУХТ, окресливши можливості розвитку та формування професійних навиків – hard skills і soft skills. Дуже сподобалася присутнім вікторина про НУХТ та біотехнології від нашої деканки, де розігрувалися призи і подарунки, в тому числі від партнерів університету. А наприкінці свого виступу вона запросила учнів до участі у «Біотехнологічних студіях НУХТ».

Артем Ущаповський познайомив гімназистів із особливостями вступної кампанії 2024 та надав цінні лайфхаки, що допоможуть підвищити конкурсний бал при вступі – участь у Всеукраїнських учнівських олімпіадах НУХТ у 2024 році та підготовка до НМТ на підготовчих курсах університету.

Наступного дня Олена Подобій, Юлія Запорожець та Артем Ущаповський побували у Технічному ліцеї Дніпровського району м. Києва, де їх привітно й гостинно зустріли директор ліцею Анатолій Андрієнко та заступниця директора Тетяна Ярема. Під час спілкування визначили напрями подальшої співпраці між університетом і ліцеєм, окреслили коло питань і заходів, що можуть зацікавити учнів та допоможуть їм у майбутньому виборі професійного спрямування.

Ґрунтовну й цікаву інформацію про наш заклад вищої освіти, всі аспекти його діяльності й надзвичайно широке коло можливостей, що відкриваються перед нашими студентами і у навчанні, і у науці, і у громадській, культурній та спортивній діяльності, ліцеїстам надала директорка Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету Олена Подобій. Від фахівчині учні дізналися про програми академічної мобільності, що дозволяють студентам університету навчатися й стажуватися у провідних вищих навчальних закладах світу, потужну підтримку нашого вишу стейкхолдерами-роботодавцями, широку базу практичної підготовки та перспективи працевлаштування випускників НУХТ.

Значну увагу зустрічі зі старшокласниками присвятили особливостям вступної кампанії 2024 року, про які розповів Артем Ущаповський й підказав, як можна підвищити конкурсний бал при вступі – взяти участь у Всеукраїнських олімпіадах НУХТ для старшокласників, перший тур яких саме розпочався в університеті, а також підготуватися до НМТ на підготовчих курсах НУХТ, випускникам яких нараховуються додаткові бали при вступі до нашого вишу.

Також Юлія Запорожець та Артем Ущаповський підготували анкети і провели розіграш призів і подарунків серед учнів.

Наприкінці зустрічі Олена Подобій презентувала бакалаврську освітню програму «Хімічні технології косметичних продуктів та харчових добавок», гаранткою якої вона є. Вона подякувала колективові ліцею за співпрацю і представила двох переможниць І етапу конкурсу робіт МАН з хімії, учениць ліцею Анастасію Михайлову і Анастасію Фесенко. Викладачка акцентувала увагу, що практична частина їх робіт була виконана на базі університету й запросила учнів також виконувати роботи МАН на лабораторній базі НУХТ.

Сподіваємося, ці зустрічі допоможуть старшокласникам і Гімназії біотехнологій №177, і Технічного ліцею зробити правильний вибір на користь свого майбутнього!

Опублікований: 12-02-2024
Читайте також:
Першокурсники Навчально-наукового інституту харчових технологій знайомляться з гігантами галузі

Студенти  групи ТІ-1-4 Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із доцентом кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Ольгою Чернюшок побували у виробничих цехах ПрАТ «Оболонь». ПрАТ «Оболо́нь» - корпорація з виробництва пива, безалкогольних і слабоалкогольних напоїв, мінеральної води. Окрім цього, компанія має дозволи на гуртову...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники Навчально-наукового інституту харчових технологій знайомляться з гігантами галузі 12 грудня 2018

Магістранти-біотехнологи підкорюють АТ «Фармак»

Шлях до дружної родини АТ «Фармак» здобувача ІІ курсу магістратури кафедри біотехнології і мікробіології Костянтина Цвєткова розпочався набагато раніше, ніж він отримав можливість проходити переддипломну практику на цьому підприємстві. Це сталося влітку 2021 року, майже відразу після завершення його навчання в університеті і отримання ступеня «Бака...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти-біотехнологи підкорюють АТ «Фармак» 11 жовтня 2022

Кафедра гуманітарних дисциплін продовжує заходи, приурочені святам, що відзначаються 14 жовтня

У рамках заходів, приурочених святам, що відзначаються 14 жовтня, викладачі кафедри гуманітарних дисциплін завітали на заняття до своїх колег і поділилися зі студентами різних факультетів та інститутів цікавинками щодо зазначених свят. Зокрема, завідувачка кафедри Надія Левицька та доцент Сергій Береговий  занурилися в сиву давнину та розповіли пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра гуманітарних дисциплін продовжує заходи, приурочені святам, що відзначаються 14 жовтня 16 жовтня 2020

Підсумки Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа»

11 квітня 2024 у рамках 90-ї Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті» відбулася підсумкова Науково-практична конференція ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа» ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підсумки Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа» 12 квітня 2024