Здобувачі третього курсу, груп ТБ-3-8 і ТБ-3-9ск Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із куратором, доцентом кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Романом Мукоїдом відвідали сучасну крафтову пивоварню BeerMaster.
Детальну поетапну екскурсію провів головний технолог пивоварні Олександр Руденко, який, до речі, є випускником кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства.
Здобувачам розповіли про основну сировину для виготовлення пива, провели навчальну дегустацію солоду і хмелю, описали та продемонстрували, як працює обладнання. А також познайомили студентів зі світовими тенденціями та роз’яснили різницю між підприємствами, що працюють з великими потужностями і крафтовим виробництвом.
Наприкінці здобувачі разом із викладачем продегустували найпопулярніші зразки, що є топом серед продукції. Серед іншого спробували й більш екзотичні та лімітовані сорти пива. Пивоварня застосовує усю фантазію своїх працівників на повну, тому здобувачі спробували пиво, настояне в бочках, пиво з додаванням гарбузової та персикової сировини, охмелене пиво за технологією холодного охмелення сорт IPA, подвійного охмелення та інші, не менш цікаві та смачні зразки. BeerMaster має багато сезонних і, навіть, лімітованих випусків, і ще багато ідей для реалізації.