17 квітня 2025 року міжнародна онлайн-конференція «FOOD for LIFE», організована Інститутом продовольчих ресурсів НААН України, продовжила роботу.
Наші учасники – викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін і асистентка Марія Омельченко долучилися до обговорення широкого спектру актуальних тем у сфері харчових технологій, функціональних інгредієнтів, безпечності продукції, здоров’я споживачів і сталого розвитку. Вони ознайомилися з передовими науковими напрацюваннями, інноваційними підходами та світовим досвідом.
Відкрив захід голова організаційного комітету, доктор Роман Грушецький, наголосивши на важливості міждисциплінарної співпраці та розвитку наукових ініціатив у сфері харчових технологій.
Джадала Шанкарасвамі (Індія) представив запропонував інноваційне рішення для профілактики колоректального раку – мультивітамінно-амінокислотні мікрогранули на основі фруктів і овочів.
Результатами вивчення антиракової активноств фікоціаніну зі спіруліни та його різних фосфоліпідних форм поділилися Танвір Алам і Лубна Наджам (Туреччина).
Ґабріеле Бумбуліте-Жукевічєне (Литва) представила нетривіальне дослідження щодо впливу рослинних олій на місце відкладання яєць мучними хробаками.
Бегештіфар Атена (Іран) розкрила тему про дієтичні добавки та нутрицевтики, зосередивши увагу слухачів на пробіотиках і пребіотиках.
Майд Чибо (Боснія і Герцеговина) говорив про контроль якості та безпечності їжі в епоху інновацій і персоналізації.
Докторка Ірина Гріненко (Україна) присвятила виступ харчовим продуктам і інгредієнтам із доданою цінністю.
Участь у другому дні конференції надала викладачам змогу не лише поглибити свої знання у сфері харчової науки, а й розширити професійні горизонти, ознайомитися з досвідом колег із різних країн, актуальними викликами та сучасними підходами до створення безпечних і функціональних продуктів.
Учасники щиро дякують організаторам конференції «FOOD for LIFE» і всім спікерам за надзвичайно інформативні виступи, можливість приєднатися до міжнародного наукового діалогу та надихнутися новими ідеями для розвитку галузі.