Н У Х Т

Знайомство магістрантів-біотехнологів із наукометричними базами Scopus та Web of Science

27 вересня 2021

Знайомство магістрантів-біотехнологів із наукометричними базами Scopus та Web of Science

Немає межі досконалості. Такого принципу притримуються наші магістранти. Після отримання звання бакалавра, здавалось би, виникати питань щодо пошуку необхідної літератури не повинно. Але навіть в такій, на перший погляд, доволі легкій сфері є свої секрети та можливості, про які звичайний користувач може і не здогадуватися. Можливо знання, де саме знайти необхідні тези та статті є, а от як правильно та легко можна це робити – навряд чи! Тому, у рамках дисципліни «Методологія та організація наукових досліджень» разом із викладачкою Оксаною Скроцькою магістранти спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» відвідали бібліотеку НУХТ, де отримали інформацію щодо користування наукометричними базами даних для пошуку літератури за необхідною темою.

Разом із провідною фахівчинею відділу інформаційних технологій Валентиною Каленською магістранти поринули в світ користувача-науковця, який щодня моніторить різні бази даних і відшукує всю необхідну інформацію. Таким чином, здобувачі познайомились із наукометричними базами Scopus та Web of Science.

Здобувачам розповіли, як працювати з відповідними сайтами, шукати необхідні статті та поділилися різними лайфхаками. Велика увага була приділена саме тонкощам сортування необхідної літератури як за роком видання, так і за мовою написання. Порадили частіше звертати увагу на попередні джерела відповідної статті, адже такі, можливо, незначні моменти іноді можуть надати більше необхідної інформації, ніж очікувалося. Також, здобувачам надали можливість безкоштовно зареєструватися на даних платформах для подальшої роботи над магістерською роботою.

Магістранти висловлюють подяку співробітникам бібліотеки університету за таку чудову можливість розширювати свої знання в дослідницько-науковій сфері.

Опублікований: 27-09-2021
Читайте також:
Кафедра теплоенергетики і холодильної техніки отримала навчальні стенди від партнерів-виробничників

Сьогодні на кафедрі теплоенергетики і холодильної техніки відбувся приурочений до Дня енергетика круглий стіл «Перспективи та сучасний стан підготовки фахівців-енергетиків». Захід відвідали представники фірм, що працюють у сфері теплоенергетики, холодопостачання та кондиціювання повітря. У рамках зустрічі і підписаного між ТОВ «Данфосс Україна» т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра теплоенергетики і холодильної техніки отримала навчальні стенди від партнерів-виробничників 22 грудня 2018

У першокурсників кафедри туристичного та готельного бізнесу триває навчальна практика

21-22 січня студенти першого курсу кафедри туристичного та готельного бізнесу спеціальності 242  «Туризм» у рамках навчальної практики продовжили знайомство з майбутньою професією. По-перше, першокурсники відвідали об’єкти готельного господарства м. Києва: 3-зірковий мережевий бізнес-готель «Ibis Kiev City Center» та 4-зірковий готель «Aloft». Під...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У першокурсників кафедри туристичного та готельного бізнесу триває навчальна практика 24 січня 2019

Вісім спеціальностей університету мають особливу підтримку держави!

У 2023 році особлива підтримка держави надається восьми спеціальностям нашого університету: «Прикладна механіка», «Галузеве машинобудування», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «Енергетичне машинобудування», «Теплоенергетика» (всі – Навчально-науковий інженерно-технічний інститут ім. акад. І.С. Гулого), «Автоматизація, комп’юте...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вісім спеціальностей університету мають особливу підтримку держави! 04 липня 2023

У 20-ці проєкту «МастерШеф. Професіонали» студент Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ

7 березня відбувся другий випуск програми «МастерШеф. Професіонали», де тридцять найкращих професійних шефів країни продовжили боротьбу за заповітне місце у двадцятці найкращих. Серед них і студент Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму нашого університету Микола Карп’юк. Йому 19 років і він працює су-шефом. Під час кастингу сту...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У 20-ці проєкту «МастерШеф. Професіонали» студент Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ 10 березня 2020