Н У Х Т

Переваги й виклики цифрової економіки

23 січня 2024

Переваги й виклики цифрової економіки

22 січня на кафедрі економічної теорії відбулася перша лекція з циклу дисциплін професійного спрямування «Основи цифрової економіки» для студентів освітньої програми «Цифрові бізнес-технології у підприємництві».

Лекторка – докторка економічних наук, професорка, завідувачка кафедри економічної теорії Інна Ситник розглянула основні поняття та тренди в цифровій економіці, висвітливши важливі аспекти впливу технологій на бізнес і суспільство в Україні та світі.

Здобувачі освіти дізналися про роль штучного інтелекту, блокчейну та інших інновацій у розвитку економіки. Лекторкою було зосереджено увагу студентів на таких ключових моментах: важливості цифрової трансформації в сучасному бізнесі та досвіді успішних впроваджень цифрових стратегій, актуальності навичок цифрової грамотності та здатності працювати з великими обсягами даних.

Студенти долучилися до обговорення можливостей використання аналітики та великих даних для прийняття стратегічних рішень у бізнесі.

Під час лекції слухачі також дізналися про важливість кібербезпеки в умовах цифрового середовища. Викладачка висвітлила виклики, пов'язані з кіберзагрозами, і надала практичні поради щодо збереження конфіденційності та безпеки в Інтернеті. Обговорення на тему етичних аспектів використання технологій викликало жвавий інтерес серед студентів.

Слухачі отримали важливі інсайти щодо переваг і викликів, пов'язаних із цифровою економікою, що стане основою для подальшого вивчення дисципліни. Лекція започаткувала подальші обговорення та обміни думками щодо перспектив цифрового розвитку, а також дала позитивний старт до вивчення дисципліни, пропонуючи студентам таким чином вдосконалювати свої знання у сфері цифрової економіки.

Опублікований: 23-01-2024
Читайте також:
Науковий семінар на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

На кафедрі іноземних мов професійного спрямування відбувся науковий семінар. Доповідали професорка Наталія Науменко, доцентка Галина Лук’янець та викладачка Юлія Ткачук. Тематика доповідей була різноманітною. Галина Лук’янець розкрила вплив емоційного звернення на аудиторію, її ментальні та тілесні наслідки у доповіді «Про емоційні засоби впливу н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковий семінар на кафедрі іноземних мов професійного спрямування 29 листопада 2022

Наукове стажування для освітян за темою «Академічна доброчесність: виклики сьогодення» пройшли наші викладачі у Польщі

Протягом 11-23 березня 2019 року доценти кафедри технології молока і молочних продуктів Олена Красуля, Алла Тимчук і Олена Онопрійчук пройшли наукове стажування для освітян за темою «Академічна доброчесність: виклики сьогодення» у Вищому Семінаріумі Духовному Університету С. Вишинського у Варшаві (Польща). Стажування було організоване Вищим Семіна...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукове стажування для освітян за темою «Академічна доброчесність: виклики сьогодення» пройшли наші викладачі у Польщі 28 березня 2019

Практична підготовка магістрантів-біотехнологів у 2018 році

Останнім великим кроком магістрантів перед виконанням і захистом дипломної роботи є переддипломна практика, яку студенти кафедри біотехнології і мікробіології проходили на базі провідних фармацевтичних підприємств та науково-дослідних інститутів. Вже традиційно більшість студентів поєднали проходження практики із роботою на своїх перших робочих міс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практична підготовка магістрантів-біотехнологів у 2018 році 26 жовтня 2018

Сучасні напрями розвитку туристичної сфери України розглянули на засіданні підсекції «Організація готельного та туристичного обслуговування»

15 квітня 2021 року у рамках 87-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді — вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті» працювала підсекція «Організація готельного та туристичного обслуговування». До заходу долучилися близько 60 учасників, були заслухані 10 доповідей. Роботу секції ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні напрями розвитку туристичної сфери України розглянули на засіданні підсекції «Організація готельного та туристичного обслуговування» 17 квітня 2021