Н У Х Т

Актуальну тему обговорили першокурсники на черговому засіданні Movie club

05 червня 2025

Актуальну тему обговорили першокурсники на черговому засіданні Movie club

4 червня 2025 року старша викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Лариса Яненко провела чергове засідання Movie club з першокурсниками Навчально-наукового інституту харчових технологій. Студенти групи Ті -1-2 подивилися документальний фільм «Food for Future». Стрічка порушує надзвичайно актуальну тему – як людство забезпечуватиме себе їжею в умовах зростаючого населення, кліматичних змін та обмежених ресурсів.

Фільм висвітлює сучасні інновації у сфері харчових технологій: від вертикального землеробства і вирощування їжі в лабораторіях до альтернативних джерел білка, зокрема комах і водоростей. Автори вдало поєднують наукові факти з емоційними історіями фермерів, стартаперів і дослідників, які вже сьогодні змінюють підхід до виробництва продуктів.

Після перегляду студенти жваво обговорювали тему фільму, ділилися своїми враженнями, відповідали на запитання, вчили нові слова, задумувалися над питаннями: чи можуть технології вирішити всі проблеми в сільському господарстві, чи були б вони готові споживати м’ясо, вирощене в лабораторії, або комах як джерело білка, як кожний може сприяти створенню більш стабільної (екологічно збалансованої) системи харчування тощо.

«Food for Future» – не просто фільм про їжу, це заклик до переосмислення наших звичок, погляду на світ і власного внеску у формування майбутнього.

Опублікований: 05-06-2025
Читайте також:
Практичне заняття екологів у Національному ботсаду

Першокурсники-екологи разом із наставницею, професоркою кафедри екології та екоменеджменту Світланою Мадж відвідали оранжерейний комплекс Національного ботанічного саду їм. М. Гришка НАН України, у якому на площі понад дві тисячі квадратних метрів представлені експозиції та колекції екзотичних тропічних і субтропічних рослин. Зокрема у експозиції –...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичне заняття екологів у Національному ботсаду 09 грудня 2025

Міжнародні стандарти безпечності на відкритій лекції професорки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Професорка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлія Камбулова прочитала відкриту лекцію на тему «Міжнародні стандарти, що встановлюють вимоги до систем управління безпечністю органічних харчових продуктів» для магістрантів 1 курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій освітньо-професійної програми «Технології орга...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародні стандарти безпечності на відкритій лекції професорки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 13 травня 2025

Everyday English для першокурсників

Доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування Ольга Нежива провела відкрите заняття на тему «Transport» з дисципліни «Everyday English» у групі В120074 (збірна груп ТІ-1-1, ТІ-1-2, ТІ-1-3, ХЕ-1-7 Навчально-наукового інституту харчових технологій). Лекторка працювала з першокурсниками у режимі відеоконференції на платформі Zoom, використо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Everyday English для першокурсників 01 травня 2025

Кращий технік-технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв серед студентів коледжів НУХТ – визначений!

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів завершився щорічний конкурс серед студентів коледжів НУХТ «Кращий технік-технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв», який цього року проводився з нагоди 135-річчя НУХТ, традиційно за підтримки ректорату та керівництва виробничого цеху №7 ПАТ «Київхліб». Конкурс складався з ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кращий технік-технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв серед студентів коледжів НУХТ – визначений! 30 травня 2019