Н У Х Т

Зима – не перешкода профорієнтаційному марафону!

24 січня 2022

Зима – не перешкода профорієнтаційному марафону!

Напередодні чергового Дня відкритих дверей НУХТ, що відбудеться 29 січня, доцентка кафедри біотехнології і мікробіології (БТМ) Світлана Тетеріна організувала зустріч зі старшокласниками НВК «Гімназія ЗОШ І-ІІІ ступенів» і Згурівської ЗОШ І-ІІІ ступенів у форматі Zoom-конференції.

Профорієнтаційна команда на чолі з деканкою факультету біотехнології та екологічного контролю (БТЕК) Наталією Грегірчак розповіла учням про те, яким дійсно вирішальним є вибір майбутнього професійного шляху, і які перспективи відкриваються перед випускниками нашого університету.

Зустріч розпочали з перегляду відеофрагменту, який ознайомив присутніх із історією створення, структурою та функціонуванням основних підрозділів Національного університету харчових технологій (НУХТ), крім того у фільмі продемонстрували перспективи спортивного, наукового та творчого розвитку студентства НУХТ. Далі до слова запросили деканку факультету БТЕК, яка радо поділилась своєю історією та пояснила, чому вона сама свого часу обрала наш університет, що надихнуло її навчатися саме в столиці, де вона продовжила свій професійний шлях. Фахівчиня повідала про «спеціальність майбутнього», яка заінтригувала її казковими можливостями, такими як, наприклад, створення їжі для космонавтів. Крім того, вона акцентувала увагу майбутніх абітурієнтів на пріоритетності вступу на місця державного замовлення та відповідність закладу навчання вимогам роботодавців до всебічного розвитку вмінь і навичок їх майбутніх працівників.

Наступним естафету прийняв Віктор Удимович, який провів віртуальну екскурсію кафедрою БТМ, під час якої абітурієнти змогли на власні очі побачити мікробіологічні та біотехнологічну лабораторії та навіть зазирнути за таємничу завісу мікробіолгічних боксів.

Також на зустрічі були присутні здобувачі факультету третьокурсниця, що навчається за спеціальністю 101 «Екологія» Олександра Побута та другокурсниця спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» Дар’я Шуваєва, які були готові до будь-яких запитань школярів.

Коли зустріч підійшла до завершення, майбутні випускники та навіть їх вчителі, що також уважно слухали доповідачів, були в захваті від побаченого та почутого.

На завершення профорієнтаційна команда побажала школярам якнайшвидше знайти відповідь на запитання «Ким все ж таки бути в майбутньому?» та не забувати просто залишатися хорошою, вірною собі людиною. 

Опублікований: 24-01-2022
Читайте також:
Про крафтове виробництво м'ясопродуктів на гостьовому лекторії для здобувачів кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів

На кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів відбувся гостьовий лекторій «Крафтове виробництво м'ясопродуктів: досвід, можливості та перспективи розвитку» за участю власника крафтового бізнесу «Димне м'ясо від Тараса» Тараса Парандія. Лекція відбулася в межах вивчення дисциплін «Інноваційні промислові та крафтові технології для HоRеCа» та «Інно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про крафтове виробництво м'ясопродуктів на гостьовому лекторії для здобувачів кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів 21 листопада 2022

Де готують кращих програмістів дізнавалися першокурсники

Уже 17 років поспіль у Смілянському коледжі харчових технологій нашого університету новий календарний рік розпочинається декадою інформатики і комп’ютерних технологій. У цей час відбуваються різноманітні профорієнтаційні заходи, конкурси фахової майстерності, конференції та семінари з новинок у світі інформаційних технологій. 28 січня у рамках дек...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Де готують кращих програмістів дізнавалися першокурсники 01 лютого 2020

Вітаємо переможців ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія»!

8 квітня 2021 р. у форматі відеоконференції відбулася підсумкова науково-практична конференція ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» 2020-2021 н.р., організатором якої цьогоріч вперше був наш університет. Для участі у ІІ турі Конкурсу надійшли 48 робіт із 23 закладів вищої осв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо переможців ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія»! 12 квітня 2021