Здобувачі освітньо-професійної програми «Виробництво харчової продукції» Відокремленого структурного підрозділу «Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості НУХТ» Ростислав Цвек і Лідія Воробець взяли участь у 17-му міжнародному Європейському кулінарному конкурсі EKOGALA 2023, який проходив у м. Жешув (Польща).
Організатори конкурсу збирають визнаних фахівців і творчу молодь задля зацікавлення європейським кулінарним мистецтвом і кухнею fusion; поширення і пропагування натуральних продуктів і традиційних методів виготовлення продукції; порівняння можливостей і досягнень учнів зі шкіл з однаковим профілем навчання з різних країн Європи; розповсюдження сучасної форми вдосконалення професійних здібностей, які поєднують кулінарні традиції зі сучасними методами; підняття рівня освіти і розвитку професійних умінь студентів; заохочення до пошуку ідей і кулінарного натхнення; упровадження використання принципів естетики, гармонії в кулінарному мистецтві.
Наш львівський коледж уже не вперше долучається до заходу, і щоразу студенти демонструють чудові результати й отримують схвальні відгуки професійного журі.
Цьогорічні наші учасники представили дві конкурсні страви – основну «Антрекот із кремом з топінамбуру, овочевим соте та соусом demi glace» та десерт «Різдвяний сюрприз». Вони достойно представили навчальний заклад, здобувши 4 місце і новий досвід, а також збагатилися новими ідеями.
Вітаємо здобувачів та їх наставників! Пишаємося досягненнями нашої молоді!