Н У Х Т

Здобувачі освіти опановують прийоми покращення якості продуктів із фахівцями галузі

29 листопада 2023

Здобувачі освіти опановують прийоми покращення якості продуктів із фахівцями галузі

У сучасних умовах проблема безпечності та якості харчових продуктів набула пріоритетного значення і особливої актуальності, стала важливим фактором підвищення рівня життя та забезпечення продовольчої безпеки. Значна увага до цієї проблеми обумовлена збільшенням кількості захворювань, пов’язаних із харчуванням, зростанням небезпеки забруднення сільськогосподарської продукції токсичними речовинами та радіонуклідами, прагненням держави до усунення торгівельних бар’єрів з іншими країнами, насамперед з країнами ЄС. Наявність неякісної та небезпечної продукції на національних ринках є суттєвою загрозою продовольчої безпеки. Відомо, що до 80% шкідливих речовин надходить до організму людини з їжею та напоями. Не випадково експерти Всесвітнього банку саме продовольство і воду відносять до найбільш важливих загроз національній безпеці країн.

З метою захисту споживачів від небезпечної їжі компанією Chr. Hansen розроблені продукти, які дозволяють виробникам суттєво зменшити використання хімічних речовин та інших синтетичних добавок, що робить їх дуже актуальними у сучасному світі. Більше одного мільярда людей кожен день споживають продукти, які містять натуральні інгредієнти від Chr. Hansen.

28 листопада на лабораторному занятті з дисципліни «Інноваційні технології м’ясних і м'ясомістких продуктів» (викладачка – д.т.н., професорка Ірина Шевченко) здобувачі спеціальності «Харчові технології» мали змогу використати стартові культури компанії Chr. Hansen. для покращення якості варено-копчених ковбас і зменшення залишкового вмісту нітриту натрію, який безпосередньо впливає на процес кольороутворення м’ясних виробів та є досить небезпечним інгредієнтом.

Колектив кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів висловлює щиру вдячність ТОВ «Ch. Hansen Україна», в особі Олега Рибачука за професійну співпрацю та сподівається на продовження плідної творчої співпраці!

Опублікований: 29-11-2023
Читайте також:
Знайомство з майбутніми студентами – учнями Гімназії біотехнологій №177 та Технічного ліцею Дніпровського району

Потужний профорієнтаційний марафон НУХТ, ініційований Центром моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету, 8 і 9 лютого продовжився зустрічами з майбутніми вступниками у Гімназії біотехнологій №177 та Технічному ліцеї Дніпровського району Києва. 8 лютого директорка Центру Олена Подобій, деканка факультету біотехнології та е...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знайомство з майбутніми студентами – учнями Гімназії біотехнологій №177 та Технічного ліцею Дніпровського району 12 лютого 2024

Триває профорієнтаційний марафон фахівців Підготовчого відділення університету Київщиною

7 жовтня завідувачка Підготовчого відділення Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету Валентина Кудіна відвідала Кучаківську загальноосвітню школу І-III ступенів Бориспільської міської Ради Київської області, де її гостинно зустріла  директорка Лариса Кравцова. Підсумком зустрічі стало підписання угоди про співпра...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває профорієнтаційний марафон фахівців Підготовчого відділення університету Київщиною 08 вересня 2021

Як у студії морозива «Gelarty» нашого проректора й викладачів зустрічали

15 листопада 2019 р. проректор з наукової роботи, професор Олександр Шевченко разом із директором Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ Оксаною Кочубей-Литвиненко, завідувачем кафедри технології молока і молочних продуктів Галиною Поліщук, викладачами кафедри і провідним інженером відділу інтелектуальної власності Наталією Акутіною...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як у студії морозива «Gelarty» нашого проректора й викладачів зустрічали 18 листопада 2019

Канал 1+1 зацікавився розробками по біоцементації

На вулиці вже стає тепліше, а на кафедрі біотехнології та мікробіології знову гості. Здається от зовсім недавно завершили всі справи з приводу олімпіади, а тут телебачення приїхало. Сьогодні суспільство намагається більше уваги приділяти питанню екології та збереження навколишнього середовища. І кафедра біотехнології та мікробіології факультету бі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Канал 1+1 зацікавився розробками по біоцементації 20 квітня 2019