Н У Х Т

Здобувачі освіти опановують прийоми покращення якості продуктів із фахівцями галузі

29 листопада 2023

Здобувачі освіти опановують прийоми покращення якості продуктів із фахівцями галузі

У сучасних умовах проблема безпечності та якості харчових продуктів набула пріоритетного значення і особливої актуальності, стала важливим фактором підвищення рівня життя та забезпечення продовольчої безпеки. Значна увага до цієї проблеми обумовлена збільшенням кількості захворювань, пов’язаних із харчуванням, зростанням небезпеки забруднення сільськогосподарської продукції токсичними речовинами та радіонуклідами, прагненням держави до усунення торгівельних бар’єрів з іншими країнами, насамперед з країнами ЄС. Наявність неякісної та небезпечної продукції на національних ринках є суттєвою загрозою продовольчої безпеки. Відомо, що до 80% шкідливих речовин надходить до організму людини з їжею та напоями. Не випадково експерти Всесвітнього банку саме продовольство і воду відносять до найбільш важливих загроз національній безпеці країн.

З метою захисту споживачів від небезпечної їжі компанією Chr. Hansen розроблені продукти, які дозволяють виробникам суттєво зменшити використання хімічних речовин та інших синтетичних добавок, що робить їх дуже актуальними у сучасному світі. Більше одного мільярда людей кожен день споживають продукти, які містять натуральні інгредієнти від Chr. Hansen.

28 листопада на лабораторному занятті з дисципліни «Інноваційні технології м’ясних і м'ясомістких продуктів» (викладачка – д.т.н., професорка Ірина Шевченко) здобувачі спеціальності «Харчові технології» мали змогу використати стартові культури компанії Chr. Hansen. для покращення якості варено-копчених ковбас і зменшення залишкового вмісту нітриту натрію, який безпосередньо впливає на процес кольороутворення м’ясних виробів та є досить небезпечним інгредієнтом.

Колектив кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів висловлює щиру вдячність ТОВ «Ch. Hansen Україна», в особі Олега Рибачука за професійну співпрацю та сподівається на продовження плідної творчої співпраці!

Опублікований: 29-11-2023
Читайте також:
Лекція з дисципліни «Харчові міні-технології в закладах ресторанного господарства» для третьокурсників

17 листопада 2022 року доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Ольга Коваль прочитала відкриту лекцію «Вивчення технології виготовлення олій холодного віджиму» з дисципліни «Модуль 2. Харчові міні-технології в закладах ресторанного господарства» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня 3-го року навчання спеціальності 1...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекція з дисципліни «Харчові міні-технології в закладах ресторанного господарства» для третьокурсників 24 листопада 2022

Теоретичні знання з технології кулінарної продукції опановують студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбулося відкрите лекційне заняття доцента Оксани Кирпіченкової. Дисципліна «Технологія продукції ресторанного господарства» є невід’ємною складовою якісної професійної підготовки майбутніх рестораторів і готельєрів. Темою заняття була технологія кулінарної продукції із сільськогосподарської птиці, пернатої ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Теоретичні знання з технології кулінарної продукції опановують студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 14 листопада 2018

Фахівці кафедри екологічної безпеки та охорони праці підвищили свою кваліфікацію

21-23 листопада  відбувся Міжнародний форум для сталого розвитку бізнесу GREEN MIND, в якому взяли участь доценти кафедри екологічної безпеки та охорони праці Ольга Тогачинська, Оксана Салавор та Оксана Ничик. Програма форуму передбачала обмін кращим досвідом відносно розробок і впровадження систем управління, більш ресурсоефективних та екологічно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці кафедри екологічної безпеки та охорони праці підвищили свою кваліфікацію 26 листопада 2018

Майбутнє аграрної торгівлі: роль України у глобальних змінах

Асистентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Марія Омельченко долучилася до семінару «Турбулентність у світовій торгівлі: нова реальність чи тимчасовий виклик?», який провів почесний професор аграрної та прикладної економіки, експерт Науково-дослідного інституту продовольчої та аграрної політики Університету Міссурі (США) Вілья...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутнє аграрної торгівлі: роль України у глобальних змінах 16 червня 2025