Н У Х Т

Здобувачі освіти опановують прийоми покращення якості продуктів із фахівцями галузі

29 листопада 2023

Здобувачі освіти опановують прийоми покращення якості продуктів із фахівцями галузі

У сучасних умовах проблема безпечності та якості харчових продуктів набула пріоритетного значення і особливої актуальності, стала важливим фактором підвищення рівня життя та забезпечення продовольчої безпеки. Значна увага до цієї проблеми обумовлена збільшенням кількості захворювань, пов’язаних із харчуванням, зростанням небезпеки забруднення сільськогосподарської продукції токсичними речовинами та радіонуклідами, прагненням держави до усунення торгівельних бар’єрів з іншими країнами, насамперед з країнами ЄС. Наявність неякісної та небезпечної продукції на національних ринках є суттєвою загрозою продовольчої безпеки. Відомо, що до 80% шкідливих речовин надходить до організму людини з їжею та напоями. Не випадково експерти Всесвітнього банку саме продовольство і воду відносять до найбільш важливих загроз національній безпеці країн.

З метою захисту споживачів від небезпечної їжі компанією Chr. Hansen розроблені продукти, які дозволяють виробникам суттєво зменшити використання хімічних речовин та інших синтетичних добавок, що робить їх дуже актуальними у сучасному світі. Більше одного мільярда людей кожен день споживають продукти, які містять натуральні інгредієнти від Chr. Hansen.

28 листопада на лабораторному занятті з дисципліни «Інноваційні технології м’ясних і м'ясомістких продуктів» (викладачка – д.т.н., професорка Ірина Шевченко) здобувачі спеціальності «Харчові технології» мали змогу використати стартові культури компанії Chr. Hansen. для покращення якості варено-копчених ковбас і зменшення залишкового вмісту нітриту натрію, який безпосередньо впливає на процес кольороутворення м’ясних виробів та є досить небезпечним інгредієнтом.

Колектив кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів висловлює щиру вдячність ТОВ «Ch. Hansen Україна», в особі Олега Рибачука за професійну співпрацю та сподівається на продовження плідної творчої співпраці!

Опублікований: 29-11-2023
Читайте також:
Від теорії до виробництва: практика на Борщагівському хіміко-фармацевтичному заводі

Днями стартував новий етап професійного зростання здобувачів четвертого курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» у рамках здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» – розпочалася їх виробнича практика. Єлизавета Дон, Олександр Золотар, Анна Косяк та Олександра Соколова проходять її на одному з найбільших фармацевтичних підприємств Києва...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Від теорії до виробництва: практика на Борщагівському хіміко-фармацевтичному заводі 25 січня 2024

У Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ відбувся тиждень фахової комісії спецдисциплін

З  26 лютого  по  2 березня  2018 року в Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ відбувся тиждень фахової комісії спецдисциплін зі спеціальності «Експлуатація та ремонт обладнання харчових виробництв». Тиждень розпочався зі спортивних змагань з волейболу та шахів. Наступного дня відбулася конференція «Розвиток машинобудування в харчовій про...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ відбувся тиждень фахової комісії спецдисциплін 03 березня 2018

Широке коло питань обговорили учасники науково-практичної конференції «Проблеми управління підприємств у сучасних умовах»

21-22 квітня 2021 р. в університеті працювала ХVІІ Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми управління підприємств у сучасних умовах». Активними учасниками заходу стали викладачі, аспіранти, здобувачі бакалаврського та магістерського рівня вищої освіти кафедри економіки праці та менеджменту, яка організувала та провела конференцію. У цен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Широке коло питань обговорили учасники науково-практичної конференції «Проблеми управління підприємств у сучасних умовах» 26 квітня 2021

Лабораторні роботи оnline: практичні навички приготування антибактеріального мила

Незважаючи на навчання оnline, наші магістранти все одно виконують лабораторні роботи своїми руками. Наприклад магістранти-біотехнологи удосконалюючи свої знання з дисципліни «Технологія лікарських косметичних засобів», випробовували технології приготування мила. Завдяки асистентці кафедри біотехнології і мікробіології Валерії Потапенко здобувачі ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лабораторні роботи оnline: практичні навички приготування антибактеріального мила 09 грудня 2021