Н У Х Т

Плідна зустріч зі стейкхолдером магістерської освітньої програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції»

03 квітня 2025

Плідна зустріч зі стейкхолдером магістерської освітньої програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції»

У межах співпраці кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції зі стейкхолдерами відбулася робоча зустріч завідувачки кафедри Олександри Нєміріч, гаранта освітньо-професійної програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» Наталії Ющенко та членкині робочої групи Ірини Силки зі стейкхолдером Романом Михайличем.

Роман Михайлич є головою Асоціації виробників фітосировини України, директором ТОВ «Шльосем Україна», соціально активним громадянином нашої держави, який просуває ідеї виробництва функціональних продуктів на основі української локальної сировини.

Фахівець завітав із пропозицією співпраці викладачів, представників ресторанного бізнесу й здобувачів освіти у напрямку розширення асортименту продукції з рослинної сировини, яка має високу біологічну цінність. Мова йшла про знайому всім бузину чорну (lat. Sambucus nigra).

Компанією «Шльосем Україна» ініційовано селекційну діяльність із метою отримання стійких нових сортів, адаптованих для промислового вирощування, а також дослідження цілющих властивостей цієї рослини. На сьогодні вже здійснюється випуск крафтової продукції на основі бузини чорної під торговельною маркою «Бузиновий дядько», що заслужено набуває популярності, оскільки порушує важливе питання введення до харчового раціону сучасного споживача не нової, а дещо забутої сировини, яка є невичерпним джерелом біологічно активних речовин.

Викладачі й здобувачі освіти підтримали ідею щодо розроблення технологій нових видів дієтичної та аюрведичної харчової продукції з квітами та ягодами бузини. Це сприятиме посиленню усвідомлення унікальності й автентичності української кухні, яка постійно розвивається й оновлюється.

Опублікований: 03-04-2025
Читайте також:
Карантин не став на заваді лабораторній роботі – печемо великодні вироби

Напередодні великого релігійного свята Великодня здобувачі вищої освіти спеціальності «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» на дисципліні «Світові технології борошняних та кондитерських виробів» традиційно вивчають технології великодніх виробів різних країн. Карантин цього року не став завадою для практичного з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Карантин не став на заваді лабораторній роботі – печемо великодні вироби 21 квітня 2020

Майбутні екологи вчаться досліджувати якість води та гранулометричний склад осадів

Проблемна науково-дослідна лабораторія університету має унікальне сучасне обладнання, яким можуть користуватися як знані науковці, так і молоді дослідники та здобувачі освіти. Також у здобувачів освіти НУХТ є можливість користуватися потужностями Центру колективного користування науковим обладнанням «Лабораторія біобезпеки, якості харчової продукці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні екологи вчаться досліджувати якість води та гранулометричний склад осадів 08 листопада 2024

Доцентка кафедри експертизи харчових продуктів розпочала стажування у Жешувському університеті (Польща)

За пропозиціями країн-партнерів України проводяться конкурси на різноманітні програми наукового стажування. Серед них Національним науковим центром у місті Краків (Польща) був проведений конкурс на річне наукове стажування для науково-педагогічних працівників України, які співпрацюють із польськими вищими освітніми закладами. За результатами конку...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Доцентка кафедри експертизи харчових продуктів розпочала стажування у Жешувському університеті (Польща) 03 червня 2022

Четвертокурсники обговорюють основні біоетичні проблеми

Враховуючі реалії воєнного стану, здобувачам освіти нашого університету були запропоновані різні форми комунікації з викладачами для навчання. Студенти 4 курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» виявили велику зацікавленість у вивченні дисципліни «Основи біобезпеки та біоетики» і обрали проведення онлайн-занять за допомогою платформи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Четвертокурсники обговорюють основні біоетичні проблеми 04 травня 2022