Н У Х Т

Гостьовий майстер-клас від шеф-кондитерки до Дня гостинності кафедри готельно-ресторанної справи

31 березня 2025

Гостьовий майстер-клас від шеф-кондитерки до Дня гостинності кафедри готельно-ресторанної справи

У день гостинності кафедри готельно-ресторанної справи дружна викладацько-студентська родина у складі завідувачки кафедри Лариси Шаран, відповідального за профорієнтаційну роботу Андрія Собіна, професорки Тетяни Сильчук, завідувачки лабораторії Аліни Ковтун зустрічала гостей, знайомила з освітньою діяльністю університету, спеціальностями та освітніми програмами, консультувала щодо особливостей вступу.

Серед інших, на запрошення професорки Тетяни Сильчук до профорієнтаційного івенту приєдналися учні 10 класу ліцею №59 імені О. М. Бойченка, з якою кафедру пов’язує багаторічна співпраця.

Враженнями про навчання ділилися найкращі студентки і представники студентського самоврядування – голова профорієнтаційного сектору Катерина Асташенко і голова студентської ради факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка Поліна Ляхович.

Родзинкою дня став захоплюючий майстер-клас з приготування профітролів із заварним кремом від Guest Chef – шеф-кондитерки готельного комплексу Glibivka Family Park Ірини Ковшун.

Асистували шеф-кондитерці здобувачі освіти 4 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» в рамках вивчення дисципліни «Крафтові технології», а майбутні вступники з освітніх закладів м. Києва опановували тонкощі кондитерського мистецтва.

Пані Ірина продемонструвала свої практичні навички кондитерської майстерності, відкриваючи секрети приготування ніжних профітролів із заварним кремом.

Учасники заходу мали можливість не лише спостерігати за професійною роботою майстрині, а й взяти участь у процесі приготування. Під керівництвом фахівчині здобувачі та гості допомагали у створенні заварного тіста, формуванні профітролів і навіть відчули себе справжніми су-шефами. Кондитерка поділилася тонкощами роботи із заварним тістом, пояснила відмінності у рецептурах і розповіла про головні етапи приготування. Учасники почули корисні поради, власноруч приготували профітролі та насолодилися їхнім неперевершеним смаком.

Майстер-клас став чудовою нагодою для здобувачів освіти і майбутніх студентів ближче познайомитися з кондитерською справою, отримати практичний досвід та відчути атмосферу професійного навчання. Безперечно, такі заходи мотивують до вибору майбутньої професії й надихають на творчі експерименти у кулінарному мистецтві.

Опублікований: 31-03-2025
Читайте також:
Ази започаткування власної справи опановують студенти нашого навчально-наукового комплексу

У Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ у рамках відкритого засідання гуртка «Клуб менеджерів» відбувся конкурс-презентація бізнес-планів студентів спеціальності «Організація виробництва»  в номінації «Студентські ініціативи». Ініціаторами та організаторами  заходу стали викладачі комісії фахових дисциплін економічного циклу Ніна Білик, Ві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ази започаткування власної справи опановують студенти нашого навчально-наукового комплексу 23 лютого 2017

Високий рівень викладання демонструють молоді викладачі кафедри готельно-ресторанної справи

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбулися одразу два відкритих практичних заняття. Старший викладач Ольга Пушка провела заняття «Технологія кулінарної продукції з сільськогосподарської птиці, пернатої дичини та кролів» для студентів ІІІ курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» з навчальної дисципліни «Технологія продукції рестор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високий рівень викладання демонструють молоді викладачі кафедри готельно-ресторанної справи 27 листопада 2018

Навички першої домедичної допомоги опанували наші викладачі в рамках інтенсиву для працівників HoReCa та закладів освіти

12-13 лютого 2022 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін і Володимир Польовик на запрошення ГО «Ресторанна гільдія» взяли участь у дводенному інтенсиві «Перша домедична допомога», розрахованому на працівників HoReCa та закладів освіти. Захід був організований за сприяння PROFI CLUB. Курс проводили профес...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навички першої домедичної допомоги опанували наші викладачі в рамках інтенсиву для працівників HoReCa та закладів освіти 15 лютого 2022

Викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування – у пошуку найкращих вступників

20 березня старший викладач кафедри іноземних мов професійного спрямування Людмила Юрчук зустрілася з випускниками ЗОШ №1 м. Вишгород Київської обл. Директор школи Олег Тимченко більше 15 років очолює цей заклад, і дружелюбно зустрів нашого викладача. Під час зустрічі Людмила Юрчук розповіла школярам, що НУХТ – один із найстаріших  вищих навчальн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування – у пошуку найкращих вступників 21 березня 2018