У день гостинності кафедри готельно-ресторанної справи дружна викладацько-студентська родина у складі завідувачки кафедри Лариси Шаран, відповідального за профорієнтаційну роботу Андрія Собіна, професорки Тетяни Сильчук, завідувачки лабораторії Аліни Ковтун зустрічала гостей, знайомила з освітньою діяльністю університету, спеціальностями та освітніми програмами, консультувала щодо особливостей вступу.
Серед інших, на запрошення професорки Тетяни Сильчук до профорієнтаційного івенту приєдналися учні 10 класу ліцею №59 імені О. М. Бойченка, з якою кафедру пов’язує багаторічна співпраця.
Враженнями про навчання ділилися найкращі студентки і представники студентського самоврядування – голова профорієнтаційного сектору Катерина Асташенко і голова студентської ради факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка Поліна Ляхович.
Родзинкою дня став захоплюючий майстер-клас з приготування профітролів із заварним кремом від Guest Chef – шеф-кондитерки готельного комплексу Glibivka Family Park Ірини Ковшун.
Асистували шеф-кондитерці здобувачі освіти 4 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» в рамках вивчення дисципліни «Крафтові технології», а майбутні вступники з освітніх закладів м. Києва опановували тонкощі кондитерського мистецтва.
Пані Ірина продемонструвала свої практичні навички кондитерської майстерності, відкриваючи секрети приготування ніжних профітролів із заварним кремом.
Учасники заходу мали можливість не лише спостерігати за професійною роботою майстрині, а й взяти участь у процесі приготування. Під керівництвом фахівчині здобувачі та гості допомагали у створенні заварного тіста, формуванні профітролів і навіть відчули себе справжніми су-шефами. Кондитерка поділилася тонкощами роботи із заварним тістом, пояснила відмінності у рецептурах і розповіла про головні етапи приготування. Учасники почули корисні поради, власноруч приготували профітролі та насолодилися їхнім неперевершеним смаком.
Майстер-клас став чудовою нагодою для здобувачів освіти і майбутніх студентів ближче познайомитися з кондитерською справою, отримати практичний досвід та відчути атмосферу професійного навчання. Безперечно, такі заходи мотивують до вибору майбутньої професії й надихають на творчі експерименти у кулінарному мистецтві.