Н У Х Т

Захисти кваліфікаційних бакалаврських робіт: серед гостей потенційні роботодавці

10 червня 2022

Захисти кваліфікаційних бакалаврських робіт: серед гостей потенційні роботодавці

7 червня на кафедрі біотехнології і мікробіології стартували захисти кваліфікаційних робіт здобувачів-четвертокурсників спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія».

За час навчання (з 2018 року) кожен із них встиг зазирнути і попрацювати в повній мірі в мікробіологічній лабораторії, в лабораторіях хімічного контролю і аналізу, засвоїти і удосконалити знання з процесів і апаратів біофармацевтичних виробництв, насолодитися лекційними парами в аудиторіях всього навчального комплексу університету, побувати на різноманітних тематичних виставках і фармацевтичних підприємствах, де здобувачі змогли ознайомитися з майбутнім робочим місцем, поспілкуватися з представниками компаній під час відкритих гостьових лекцій та тематичних тренінгів.

Кожен із тих, хто нині захищає свою бакалаврську роботу, як і будь-хто в нашій країні, потрапив в умови карантину і ізоляції під час локдаунів,запроваджених через пандемію коронавірусної інфекції. Це стало для всіх справжнім випробуванням, але разом із тим з’явилися нові виклики, оскільки відкрилися нові межі і можливості самовдосконалення, а також опанування різноманітних шляхів комунікації як між здобувачами, так і з викладачами. А останні в свою чергу були постійно на зв’язку, всіляко підтримували та навчали у цей складний період. І коли вже всі підлаштувалися до нових умов існування розпочалося повномасштабне військове вторгнення…

Попри всі перешкоди, що поставали на шляху до знань, здобувачі-біотехнологи змогли не лише успішно завершити навчання, а й вчасно підготувати і представити до захисту своїх кваліфікаційні роботи.

Цьогоріч Екзаменаційну комісію очолює завідувач кафедри, д.т.н., Віктор Стабніков, члени комісії – доценти, к.т.н. Вікторія Красінько і Юрій Карлаш та гарантка освітньої програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна», к.б.н. Світлана Старовойтова, а секретар Екзаменаційної комісії – асистент Віктор Удимович.

Розпочалися захисти з теплих слів деканки факультету біотехнології та екологічного контролю Наталії Грегірчак, котра наголосила на важливості освіти в сучасних реаліях і постійній потребі у фахівцях галузі біотехнології на ринку праці. Також очільниця факультету побажала всім здобувачам успішно захистити свої кваліфікаційні доробки, не хвилюватися і впевнено йти до своєї мети, не розлучатися з рідними та бути в безпеці.

VIP-гостями публічних захистів стали представники підприємств галузі – HR-менеджерка АТ «Фармак» Ірина Воскрес і начальниця технологічного відділу ТОВ «Біофарма Плазма» Олена Ободзинська, які теж привітали випускників і побажали впевнено прямувати до мети.

Приємно відзначити, що до захисту кваліфікаційних робіт доєдналися студенти-біотехнологи третього курсу, випускники кафедри минулих років і викладачі, які також активно долучалися до обговорення представлених робіт та висловлювали свою підтримку доповідачам.

До уваги комісії були представлені роботи різного спрямування: біосинтез гелану, протеази і колагенази, отримання вітамінів, провітамінів і антибіотиків, накопичення бактеріальних культур для пробіотичних препаратів і кормових добавок.

Кожна з презентованих робіт по-своєму унікальна та неповторна, не лише з точки зору наповнення і формулювання, а й з точки зору академічної унікальності, адже всі кваліфікаційні роботи пройшли перевірку на плагіат і відзначені переважно «високим» або «середнім» рівнем унікальності, що свідчить про максимальний ступінь їх автентичності.

Після виступу всіх доповідачів і наради членів Екзаменаційної комісії, присутнім були оголошені результати захистів – всі без виключення здобувачі отримали позитивні оцінки, серед них п’ять «відмінно», а деякі і «з відзнакою»!

Ми пишаємося всіма нашими випускниками, зичимо їм здоров’я та наснаги, не втрачати зв'язок один із одним та своєю альма-матер, берегти себе і рідних та, звісно ж, вірити в нашу Перемогу!

Опублікований: 10-06-2022
Читайте також:
На кафедру біотехнології і мікробіології завітали представники компанії «BioTestLab»

На кафедру біотехнології і мікробіології завітали представники компанії «BioTestLab», які запрошували студентів старших курсів на офіційне працевлаштування. «BioTestLab» – єдиний в Україні приватний виробник широкої лінійки ветеринарних імунобіологічних препаратів: вакцин для птахів, кроликів, свиней, великої рогатої худоби та діагностичних тест-с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедру біотехнології і мікробіології завітали представники компанії «BioTestLab» 28 березня 2018

Родзинки професії від викладачів Львівського державного коледжу харчової та переробної промисловості НУХТ

Викладачі циклової комісії технології бродильних виробництв Львівського державного коледжу харчової та переробної промисловості НУХТ Олександра Довбуш, Мирослава Сагайдак і Леся Ющак зі студентами груп БВ-2 і БВ-3 відвідали пізнавальний захід «Львівярня для студентів». Під час екскурсії музейним комплексом пивоваріння студенти ознайомилися з істор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Родзинки професії від викладачів Львівського державного коледжу харчової та переробної промисловості НУХТ 06 квітня 2018

Профорієнтаційна зустріч завідувачки Підготовчого відділення зі школярами Баришівки

10 вересня завідувачка Підготовчого відділення Валентина Кудіна відвідала Баришівську загальноосвітню школу I-III ступенів імені Миколи Зерова Баришівської селищної ради, де її гостинно зустрів  директор Сергій Щербак. Він розповів, що в школі три одинадцятих класи, з яких один – математичний і один – біологічний та надав можливість нашій фахивчин...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційна зустріч завідувачки Підготовчого відділення зі школярами Баришівки 13 вересня 2021