Н У Х Т

Захисти кваліфікаційних бакалаврських робіт: серед гостей потенційні роботодавці

10 червня 2022

Захисти кваліфікаційних бакалаврських робіт: серед гостей потенційні роботодавці

7 червня на кафедрі біотехнології і мікробіології стартували захисти кваліфікаційних робіт здобувачів-четвертокурсників спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія».

За час навчання (з 2018 року) кожен із них встиг зазирнути і попрацювати в повній мірі в мікробіологічній лабораторії, в лабораторіях хімічного контролю і аналізу, засвоїти і удосконалити знання з процесів і апаратів біофармацевтичних виробництв, насолодитися лекційними парами в аудиторіях всього навчального комплексу університету, побувати на різноманітних тематичних виставках і фармацевтичних підприємствах, де здобувачі змогли ознайомитися з майбутнім робочим місцем, поспілкуватися з представниками компаній під час відкритих гостьових лекцій та тематичних тренінгів.

Кожен із тих, хто нині захищає свою бакалаврську роботу, як і будь-хто в нашій країні, потрапив в умови карантину і ізоляції під час локдаунів,запроваджених через пандемію коронавірусної інфекції. Це стало для всіх справжнім випробуванням, але разом із тим з’явилися нові виклики, оскільки відкрилися нові межі і можливості самовдосконалення, а також опанування різноманітних шляхів комунікації як між здобувачами, так і з викладачами. А останні в свою чергу були постійно на зв’язку, всіляко підтримували та навчали у цей складний період. І коли вже всі підлаштувалися до нових умов існування розпочалося повномасштабне військове вторгнення…

Попри всі перешкоди, що поставали на шляху до знань, здобувачі-біотехнологи змогли не лише успішно завершити навчання, а й вчасно підготувати і представити до захисту своїх кваліфікаційні роботи.

Цьогоріч Екзаменаційну комісію очолює завідувач кафедри, д.т.н., Віктор Стабніков, члени комісії – доценти, к.т.н. Вікторія Красінько і Юрій Карлаш та гарантка освітньої програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна», к.б.н. Світлана Старовойтова, а секретар Екзаменаційної комісії – асистент Віктор Удимович.

Розпочалися захисти з теплих слів деканки факультету біотехнології та екологічного контролю Наталії Грегірчак, котра наголосила на важливості освіти в сучасних реаліях і постійній потребі у фахівцях галузі біотехнології на ринку праці. Також очільниця факультету побажала всім здобувачам успішно захистити свої кваліфікаційні доробки, не хвилюватися і впевнено йти до своєї мети, не розлучатися з рідними та бути в безпеці.

VIP-гостями публічних захистів стали представники підприємств галузі – HR-менеджерка АТ «Фармак» Ірина Воскрес і начальниця технологічного відділу ТОВ «Біофарма Плазма» Олена Ободзинська, які теж привітали випускників і побажали впевнено прямувати до мети.

Приємно відзначити, що до захисту кваліфікаційних робіт доєдналися студенти-біотехнологи третього курсу, випускники кафедри минулих років і викладачі, які також активно долучалися до обговорення представлених робіт та висловлювали свою підтримку доповідачам.

До уваги комісії були представлені роботи різного спрямування: біосинтез гелану, протеази і колагенази, отримання вітамінів, провітамінів і антибіотиків, накопичення бактеріальних культур для пробіотичних препаратів і кормових добавок.

Кожна з презентованих робіт по-своєму унікальна та неповторна, не лише з точки зору наповнення і формулювання, а й з точки зору академічної унікальності, адже всі кваліфікаційні роботи пройшли перевірку на плагіат і відзначені переважно «високим» або «середнім» рівнем унікальності, що свідчить про максимальний ступінь їх автентичності.

Після виступу всіх доповідачів і наради членів Екзаменаційної комісії, присутнім були оголошені результати захистів – всі без виключення здобувачі отримали позитивні оцінки, серед них п’ять «відмінно», а деякі і «з відзнакою»!

Ми пишаємося всіма нашими випускниками, зичимо їм здоров’я та наснаги, не втрачати зв'язок один із одним та своєю альма-матер, берегти себе і рідних та, звісно ж, вірити в нашу Перемогу!

Опублікований: 10-06-2022
Читайте також:
Викладачка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів представила результати досліджень на наукових заходах у Польщі

Нещодавно доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Інна Бобель взяла участь у двох конференціях в Жешувському університеті (Польща) – міжнародній «Human-Nutrition-Environment» («Середовище харчування людини»)та національній «Jakość Życia w Bio-, Tech- i Ekosystemach» («Якість життя в біо-, техно- та екосистемах»). Конфере...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів представила результати досліджень на наукових заходах у Польщі 22 листопада 2023

Англомовний лекторій від представниці Швейцарської освітньої групи для здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

20 квітня для студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» відбувся англомовний лекторій від регіональної менеджерки Швейцарської освітньої групи (Swiss Education Group) у Східній Європі Крістіни Кірілової. Сьогодні створена в 1982 році SEG – це 5 закладів вищої освіти з кампусами у різних франко- і німецькомовних регіонах Швейцарії. З...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Англомовний лекторій від представниці Швейцарської освітньої групи для здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 22 квітня 2021

Звернення ректора Олександра Шевченка до Дня пам'яті Героїв Крут

Сьогодні – День пам’яті Героїв Крут. 105 років тому на залізничній платформі в Крутах до 520 українських вояків, студентів і гімназистів із 16 кулеметами та однією гарматою дали бій росіянам, що мали десятикратну перевагу в живій силі та озброєнні. Вони затримали нападника на чотири дні, що дало змогу укласти Берестейський мирний договір – документ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Звернення ректора Олександра Шевченка до Дня пам'яті Героїв Крут 29 січня 2023

Нові ідеї для креативних започаткувань шукали студенти-маркетологи

Студентське життя майбутніх маркетологів на кафедрі маркетингу ніколи не буває одноманітним. Дружний колектив кафедри завжди намагається знайти для них щось цікаве та підкинути нові ідеї для креативних започаткувань і просто приємного проведення часу. Нещодавно студенти-маркетологи разом із викладачами кафедри поринули у країну дитинства, чарівний...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові ідеї для креативних започаткувань шукали студенти-маркетологи 16 жовтня 2018