Н У Х Т

Захист технологічної практики – черговий щабель становлення фахівця!

19 березня 2021

Захист технологічної практики – черговий щабель становлення фахівця!

У студентів-біотехнологів завершення технологічної практики традиційно ознаменувалось її успішним захистом.

Цього року здобувачі кафедри біотехнології і мікробіології (БМТ) проходили практику у: ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця», ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод», ПрАТ «Індар», ПрАТ «Оболонь», ПрАТ «АК Київводоканал», ТОВ «Валартин фарма», ТОВ «Астрафарм», ТОВ «Біотестлаб», ПП «НВП «ЕКО-ГАРАНТ», ТОВ «Біофарма Плазма», ТОВ «Нова-Пак», ТДВ «Золотоніський маслоробний комбінат», ПАТ «Монфарм», ПрАТ «Лакталіс – Миколаїв», ТОВ «ПЕРШИЙ СТОЛИЧНИЙ ХЛІБОЗАВОД», ПрАТ «Київський вітамінний завод»,  АТ «Київмедпрепарат», ТОВ «Гайсинський молокозавод», ТОВ «Світ ласощів», а також в Інституті продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук України (ІПРНААН) та Інституті експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р.Є. Кавецького НАН України.

Зважаючи на карантинні обмеження, викладачі запропонували новий формат захисту практики в командах, де кожний здобувач освіти мав змогу представити своє виробництво або виробничу ділянку.

Усі студенти на високому рівні впоралися із завданням, на захист були представлені роботи з різних галузей промисловості.

Кожна команда з нетерпінням чекала моменту захисту, учасники ретельно готували матеріал для представлення його комісії.

Першими захищалися члени команди «Дарниця». Вони представили широкий асортимент ампульних лікарських засобів: «Новокаїн-Дарниця», «Етамзилат-Дарниця», «Преднізолон-Дарниця», «Магній сульфат-Дарниця», «Анальгін-Дарниця», «Папаверин-Дарниця», а також таблетки «Диклофенак-Дарниця»  та розповіли про етапи і методи контролю їх виробництва.

Далі естафету підхопила команда «Індар», підготувавши презентацію у вигляді екскурсії по ділянках виробництва інсуліну: підготовки посівного матеріалу та ферментації, рефолдингу та ферментолізу, іонообмінної хроматографії, кристалізації, фільтрації та сушіння. Не оминули також і згадку про те, що ПрАТ «Індар» – єдине в Україні біотехнологічне підприємство з повним циклом виробництва інсуліну та власною технологією з використанням модифікованого штаму Escherichia coli.

Студенти дуже старалися, і кожна наступна команда намагалася перевершити попередників. Кожний колектив не лише яскраво представляв підприємство (ПрАТ «Оболонь», ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод», ПрАТ «АК Київводоканал», ПП «НВП «ЕКО-ГАРАНТ»), але і демонстрував власне індивідуальне завдання кожного учасника. Наприклад, учасники команди від компанії «BioNorma» представили на розсуд комісії виробництво різних товарних форм одного агротехнічного препарату.

Члени комісії намагалися врахувати і командну роботу, йі індивідуальний підхід кожного здобувача. Захисти були справді креативні та максимально інформативні, а чіткі відповіді на питання свідчили про ґрунтовну підготовку кожного здобувача.

Крім командних виступів за два довгих дні захистів було заслухано ще чимало індивідуальних доповідей від здобувачів, що проходили практику сольно на різних підприємствах фармацевтичної та харчової галузей. Загалом у результаті проведених захистів усі студенти та члени комісії отримали масу позитивних емоцій та були задоволені новим форматом захисту практики.

Щиру подяку здобувачі висловлювали університету, колективу кафедри та адміністраціям усіх підприємств за надану можливість закріпити набуті теоретичні знання та можливість більше дізнатися про роботу провідних вітчизняних виробництв.

Опублікований: 19-03-2021
Читайте також:
Залучення магістрантів до командної роботи є важливим для їхньої подальшої кар’єри

Після успішного захисту колективних робіт з дисципліни «Природознавча мікробіологія» здобувачі групи ПФБ-1-1М виявили бажання поділитися своїми враженнями: Марія Дзюба: «Як ми всі знаємо, важливими навичками для здобувача є робота в команді та презентація результатів. Самостійна робота з дисципліни «Природознавча мікробіологія» була націлена на р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Залучення магістрантів до командної роботи є важливим для їхньої подальшої кар’єри 29 грудня 2023

Слухачі сертифікатної програми «Технології в ресторанному бізнесі» знайомляться з міні-виробництвами для ресторанних підприємств

Безцінний досвід отримали і поглибили теоретичні знання студенти у делікатес-маркеті «Le Silpo». Керуюча супермаркетом Галина Дрейт зацікавила слухачів особливостями роботи закладу, зокрема функціонування системи маркетингу на підприємстві і планування маркетингової діяльності зі врахуванням сучасних інновацій. Під час екскурсії представила основні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Слухачі сертифікатної програми «Технології в ресторанному бізнесі» знайомляться з міні-виробництвами для ресторанних підприємств 28 жовтня 2019

Стратегії інноваційного розвитку підприємств спиртової галузі присвячене дисертаційне дослідження нашого молодого науковця

На засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.01 відбувся захист дисертаційної роботи «Розробка стратегії інноваційного розвитку підприємств спиртової галузі» здобувача Людмили Шевченко (науковий керівник – професор кафедри економіки праці та менеджменту Ольга Пєтухова). Офіційні опоненти – доктор економічних наук, професор кафедри міжнародних...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стратегії інноваційного розвитку підприємств спиртової галузі присвячене дисертаційне дослідження нашого молодого науковця 14 березня 2019

Гарні новини щодо нової Програми ЄС Еразмус+ на 2021-2027 рр.

11 грудня 2020 р. Європейська Комісія підтримала політичну угоду, досягнуту між Європейським Парламентом і державами-членами ЄС щодо нової Програми Еразмус+ на 2021-2027 рр. Зараз переговори триалогу завершені та юридичні документи передані для остаточного затвердження Європейським Парламентом і Радою. Завдяки бюджету понад 26 мільярдів євро, нов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гарні новини щодо нової Програми ЄС Еразмус+ на 2021-2027 рр. 15 грудня 2020