Н У Х Т

Захист технологічної практики – черговий щабель становлення фахівця!

19 березня 2021

Захист технологічної практики – черговий щабель становлення фахівця!

У студентів-біотехнологів завершення технологічної практики традиційно ознаменувалось її успішним захистом.

Цього року здобувачі кафедри біотехнології і мікробіології (БМТ) проходили практику у: ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця», ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод», ПрАТ «Індар», ПрАТ «Оболонь», ПрАТ «АК Київводоканал», ТОВ «Валартин фарма», ТОВ «Астрафарм», ТОВ «Біотестлаб», ПП «НВП «ЕКО-ГАРАНТ», ТОВ «Біофарма Плазма», ТОВ «Нова-Пак», ТДВ «Золотоніський маслоробний комбінат», ПАТ «Монфарм», ПрАТ «Лакталіс – Миколаїв», ТОВ «ПЕРШИЙ СТОЛИЧНИЙ ХЛІБОЗАВОД», ПрАТ «Київський вітамінний завод»,  АТ «Київмедпрепарат», ТОВ «Гайсинський молокозавод», ТОВ «Світ ласощів», а також в Інституті продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук України (ІПРНААН) та Інституті експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р.Є. Кавецького НАН України.

Зважаючи на карантинні обмеження, викладачі запропонували новий формат захисту практики в командах, де кожний здобувач освіти мав змогу представити своє виробництво або виробничу ділянку.

Усі студенти на високому рівні впоралися із завданням, на захист були представлені роботи з різних галузей промисловості.

Кожна команда з нетерпінням чекала моменту захисту, учасники ретельно готували матеріал для представлення його комісії.

Першими захищалися члени команди «Дарниця». Вони представили широкий асортимент ампульних лікарських засобів: «Новокаїн-Дарниця», «Етамзилат-Дарниця», «Преднізолон-Дарниця», «Магній сульфат-Дарниця», «Анальгін-Дарниця», «Папаверин-Дарниця», а також таблетки «Диклофенак-Дарниця»  та розповіли про етапи і методи контролю їх виробництва.

Далі естафету підхопила команда «Індар», підготувавши презентацію у вигляді екскурсії по ділянках виробництва інсуліну: підготовки посівного матеріалу та ферментації, рефолдингу та ферментолізу, іонообмінної хроматографії, кристалізації, фільтрації та сушіння. Не оминули також і згадку про те, що ПрАТ «Індар» – єдине в Україні біотехнологічне підприємство з повним циклом виробництва інсуліну та власною технологією з використанням модифікованого штаму Escherichia coli.

Студенти дуже старалися, і кожна наступна команда намагалася перевершити попередників. Кожний колектив не лише яскраво представляв підприємство (ПрАТ «Оболонь», ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод», ПрАТ «АК Київводоканал», ПП «НВП «ЕКО-ГАРАНТ»), але і демонстрував власне індивідуальне завдання кожного учасника. Наприклад, учасники команди від компанії «BioNorma» представили на розсуд комісії виробництво різних товарних форм одного агротехнічного препарату.

Члени комісії намагалися врахувати і командну роботу, йі індивідуальний підхід кожного здобувача. Захисти були справді креативні та максимально інформативні, а чіткі відповіді на питання свідчили про ґрунтовну підготовку кожного здобувача.

Крім командних виступів за два довгих дні захистів було заслухано ще чимало індивідуальних доповідей від здобувачів, що проходили практику сольно на різних підприємствах фармацевтичної та харчової галузей. Загалом у результаті проведених захистів усі студенти та члени комісії отримали масу позитивних емоцій та були задоволені новим форматом захисту практики.

Щиру подяку здобувачі висловлювали університету, колективу кафедри та адміністраціям усіх підприємств за надану можливість закріпити набуті теоретичні знання та можливість більше дізнатися про роботу провідних вітчизняних виробництв.

Опублікований: 19-03-2021
Читайте також:
Профорієнтаційна зустріч викладачів кафедри гуманітарних дисциплін зі старшокласниками

8 грудня 2022 року професорка Надія Левицька та доцентка Людмила Приблуда провели профорієнтаційну онлайн-зустріч із учнями випускних класів ЗОШ № 9 м. Києва на тему «Національний університет харчових технологій – провідний заклад харчової промисловості України». Мета заходу – популяризація спеціальностей інститутів і факультетів НУХТ. Професорка ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційна зустріч викладачів кафедри гуманітарних дисциплін зі старшокласниками 09 грудня 2022

Чоловіча збірна університету з футзалу «НУХТ-2» розгромила команду НАВС у матчі Першої ліги

17 лютого у спортивному комплексі НПУ ім. Драгоманова в рамках перенесеного першого туру Першої ліги з футзалу між київськими ВНЗ, зіграли наша збірна команда «НУХТ-2» і команда НАВС. Загалом вся гра пройшла під диктовку нашої команди, яка продемонструвала дуже впевнену та цікаву гру. Вперше наші збірники засмутили голкіпера суперника на 8-й хвили...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чоловіча збірна університету з футзалу «НУХТ-2» розгромила команду НАВС у матчі Першої ліги 20 лютого 2017

Лайфхаки з написання ефективного резюме отримали студенти

Здобувачі спеціальності «Облік і оподаткування» ознайомилися з ключовими аспектами написання резюме, а також особливостями проведення співбесіди при працевлаштуванні. Цінні поради їм надала провідний експерт із працевлаштування, випускниця кафедри обліку і аудиту Валентина Бардадим. У ході онлайн-лекції фахівчиня розповіла, який вигляд повинна мат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лайфхаки з написання ефективного резюме отримали студенти 14 січня 2021

Практичне пізнання спеціальності на ТОВ «Люстдорф»

Чергова група студентів-фіналістів конкурсу на Кращу академічну групу НУХТ 2018 р. у якості винагороди за свої старання у навчанні та активну громадську діяльність, отримала можливість відвідати провідне молочне підприємство України – ТОВ «Люстдорф». Екскурсія розпочалася ще до приїзду на виробництво. Єльміра Джангірова, яка супроводжувала екскурс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичне пізнання спеціальності на ТОВ «Люстдорф» 01 червня 2018