Н У Х Т

Захист курсової роботи – неодмінна умова професійної кваліфікації здобувача!

20 травня 2019

Захист курсової роботи – неодмінна умова професійної кваліфікації здобувача!

Насичені студентські дні для магістрантів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» добігають кінця. А дні дійсно були насиченими, адже упродовж навчального процесу їм випала чудова можливість познайомитись із відомими на фармацевтичному ринку компаніями – корпорацією «Артеріум», ПАТ «Фармак» та ТОВ «Фармекс Груп». Представники корпорації «Артеріум» розбавили сірі будні студентів цікавими діловими іграми, в яких магістранти спробували себе навіть у ролі інженерів-будівельників. Співробітники ПАТ «Фармак» і ТОВ «Фармекс Груп» запросили магістрантів-біотехнологів на роботу. Загалом, навчальні дні студентів були дійсно насиченими та цікавими.

Але, попри такі «солодкі» моменти, ніхто не відміняв виконання курсової роботи з дисципліни «Методи молекулярної біотехнології», мета якої – закріплення елементів науково-дослідної роботи студента, отримання додаткової інформації з дисципліни на стадії первинного наукового пошуку і демонстрація своєї готовності вирішувати теоретичні і практичні завдання зі своєї спеціальності. Отож, будні магістрантів були не лише насиченими, але й тривожними. І ось наступає цей день Х – захист курсових робіт.

Так, 16 травня студенти магістратури кафедри біотехнології і мікробіології представили свої курсові роботи науково-дослідного та інженерного спрямування. Варто зазначити, що наукові роботи магістранти виконували як на базі кафедри, так і науково-дослідних інститутів. Члени комісії – професор Тетяна Пирог, а також доценти Юрій Пенчук і Оксана Скроцька – відзначили актуальність, новизну та практичне застосування представлених наукових робіт. Курсові роботи інженерного спрямування містили, перш за все, техніко-економічне обґрунтування випуску продукту мікробного синтезу та біотехнологію певних цільових продуктів. Магістранти представили власні інженерні рішення при складанні технологічної та апаратурної схем ділянок доферментаційних процесів і виробничого біосинтезу цільового продукту, а також навели сучасні методики контролю представлених біотехнологій.

Отже, ряд тематик студентів були найбільш вдало розкриті в процесі наукового дослідження, а інші ідеї містили інноваційний компонент, що стане підґрунтям для написання у подальшому дипломної роботи.

Опублікований: 20-05-2019
Читайте також:
Нові здобутки фінансистів

Здобувачки другого курсу спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» Марія Корнієнко та Яна Кріпак взяли участь у ІІ-му турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі знань 07 «Управління та адміністрування», спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» зі спеціалізації «Страхування», який пров...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові здобутки фінансистів 21 квітня 2021

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбулося відкрите лекційне заняття з дисципліни «Кейтеринг»

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбулося відкрите лекційне заняття з дисципліни «Кейтеринг», яке провела старший викладач Лариса Литвинець для магістрів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» спеціалізації «Готельна і ресторанна справа». Згідно з робочою програмою навчальної дисципліни, тема лекційного заняття «Повносервісне кейтер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбулося відкрите лекційне заняття з дисципліни «Кейтеринг» 17 квітня 2018

Хімічна кінетика – основа процесів і технологій харчових виробництв

На кафедрі харчової хімії продовжується цикл надзвичайно цікавих відкритих занять. Лекція з дисципліни «Комплексна дисципліна. Хімія в харчових технологіях Модуль 1. Загальна і неорганічна хімія», яку прочитала для здобувачів груп ТІ-1-7, 8, 9 старша викладачка Христина Чебаненко 22-го жовтня, була присвячена вивченню хімічної кінетики та рівноваги...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Хімічна кінетика – основа процесів і технологій харчових виробництв 22 жовтня 2021

Звіти з практики – захищені!

5 березня відбулися онлайн-захисти звітів з практики здобувачами вищої освіти другого курсу денної форми навчання освітнього ступеня «бакалавр» за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа». З 1 по 28 лютого студенти проходили виробничу практику з урахуванням усіх протиепідемічних рекомендацій і карантинних обмежень задля запобігання поширенню...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Звіти з практики – захищені! 10 березня 2021