Н У Х Т

Застосування ферментів для покращення харчових продуктів на гостьовій лекції фахівця компанії «Univar Solutions»

20 жовтня 2023

Застосування ферментів для покращення харчових продуктів на гостьовій лекції фахівця компанії «Univar Solutions»

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції значну увагу приділяють співпраці з провідними компаніями Європи.

Лекцію «Сучасні аспекти використання ферментів для покращення продуктів харчування» за ініціативи доцентки Зоряни Романової прочитав провідний менеджер-технолог компанії «Univar Solutions», представництва «Novozymes», к.б.н. Віталій Бабенко.

Фахівець у доступній формі розповів про будову і механізм дії ферментів на субстрат. Студенти ознайомились із основними функціями ферментів, як біологічних каталізаторів і можливостями їх використання у технологічних процесах для покращення смакових властивостей хліба, реологічного стану йогуртів, дозрівання ферментованих напоїв, тощо.

Здобувачі освіти і викладачі дізналися про нові напрями використання ферментів в індустрії харчування, тенденції безвідходних програм із використанням комплексу ферментів. Увага слухачів була зосереджена на позитивній спрямованій дії ферменту на сировину (субстрат) з повною інактивацією його після виконання своєї функції.

Спікер закликав студентів до покращення навичок англійської мови, що дає можливість виходити на прямий контакт із провідними фахівцями Європи. Також він висловив пропозицію до співпраці з талановитою молоддю, що дасть можливість реалізації її навиків у дослідженні ферментів і впливу на проходження технологічних процесів.

До лекції, яка пройшла у дружній, невимушеній атмосфері й спонукала слухачів до обговорення, також приєднались викладачі зі Львівської політехніки, Національного університету біоресурсів і природокористування, Одеського національного технологічного університету.

Здобувачі і викладачі кафедри щиро подякували спікеру за цікаву лекцію, практичні поради та згоду на подальшу співпрацю.

Опублікований: 20-10-2023
Читайте також:
Визначені переможці екологічної олімпіади

На кафедрі екології та екоменеджменту відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Загальна екологія». В олімпіаді взяли участь студенти другого та третього курсів спеціальності 101 «Екологія» факультету біотехнології та екологічного контролю. Всі учасники виявили ґрунтовні теоретичні знання з профілюючої дисципліни. За рез...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Визначені переможці екологічної олімпіади 05 травня 2023

Про подорожі, які дають змогу вчитися, вдосконалюватися, розвиватися дізналися наші студенти

Про цікаві та незабутні подорожі, які дають змогу вчитися, вдосконалюватися, розвиватися й при цьому працювати за фахом майбутньої спеціальності у сфері обслуговування дізналися студенти на країнознавчому семінарі, організованому доцентом кафедри іноземних мов професійного спрямування Яною Окопною. На семінар була запрошена представник компаній «W...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про подорожі, які дають змогу вчитися, вдосконалюватися, розвиватися дізналися наші студенти 04 жовтня 2019

Захищають кваліфікаційні роботи здобувачі магістерського рівня спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»

Здобувачі магістерського рівня спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельна і ресторанна справа» денної та заочної форми навчання захищають кваліфікаційні роботи. Атестація здобувачів відбулася у формі публічного захисту з використанням сучасних технологій дистанційного навчання. Магістранти представили ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захищають кваліфікаційні роботи здобувачі магістерського рівня спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» 20 лютого 2023

Про спеціальність «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» дізналися школярі Фастова

У Фастівському НВК «Ліцей-загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №2» відбулася зустріч доцента кафедри інтегрованих автоматизованих систем управління нашого університету Ярослава Смітюха з учнями старших класів, їх батьками та педагогічним колективом. Зустріч відбулася за підтримки директора школи Ірини Муравської. Предметом зустрічі було ознайомлення ш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про спеціальність «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» дізналися школярі Фастова 29 жовтня 2018