Н У Х Т

Застосування ферментів для покращення харчових продуктів на гостьовій лекції фахівця компанії «Univar Solutions»

20 жовтня 2023

Застосування ферментів для покращення харчових продуктів на гостьовій лекції фахівця компанії «Univar Solutions»

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції значну увагу приділяють співпраці з провідними компаніями Європи.

Лекцію «Сучасні аспекти використання ферментів для покращення продуктів харчування» за ініціативи доцентки Зоряни Романової прочитав провідний менеджер-технолог компанії «Univar Solutions», представництва «Novozymes», к.б.н. Віталій Бабенко.

Фахівець у доступній формі розповів про будову і механізм дії ферментів на субстрат. Студенти ознайомились із основними функціями ферментів, як біологічних каталізаторів і можливостями їх використання у технологічних процесах для покращення смакових властивостей хліба, реологічного стану йогуртів, дозрівання ферментованих напоїв, тощо.

Здобувачі освіти і викладачі дізналися про нові напрями використання ферментів в індустрії харчування, тенденції безвідходних програм із використанням комплексу ферментів. Увага слухачів була зосереджена на позитивній спрямованій дії ферменту на сировину (субстрат) з повною інактивацією його після виконання своєї функції.

Спікер закликав студентів до покращення навичок англійської мови, що дає можливість виходити на прямий контакт із провідними фахівцями Європи. Також він висловив пропозицію до співпраці з талановитою молоддю, що дасть можливість реалізації її навиків у дослідженні ферментів і впливу на проходження технологічних процесів.

До лекції, яка пройшла у дружній, невимушеній атмосфері й спонукала слухачів до обговорення, також приєднались викладачі зі Львівської політехніки, Національного університету біоресурсів і природокористування, Одеського національного технологічного університету.

Здобувачі і викладачі кафедри щиро подякували спікеру за цікаву лекцію, практичні поради та згоду на подальшу співпрацю.

Опублікований: 20-10-2023
Читайте також:
Кафедра технології м'яса і м'ясних продуктів ініціювала підготовку магістрів за абсолютно новим напрямком!

Враховуючу зацікавленість і запити роботодавців, відповідно до оновленої стратегії розвитку Київської області на період 2021-2027 року, яка передбачає здійснення комплексної системи заходів, в яких гармонійно поєднуватимуться високотехнологічна промисловість, екологічне сільське господарство та безпечне довкілля, кафедра технології м'яса і м'ясних ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра технології м'яса і м'ясних продуктів ініціювала підготовку магістрів за абсолютно новим напрямком! 31 січня 2025

Учень Волинського коледжу НУХТ – переможець обласної олімпіади з комп’ютерної графіки

З метою прищеплення учням закладів професійної (професійно-технічної) освіти стійкого інтересу до вивчення комп’ютерних дисциплін, виявлення та підтримки обдарованої учнівської молоді на Волині відбулася обласна олімпіада з комп’ютерної графіки. Всього на розгляд журі були представлено роботи 21 учасника з 14 навчальних закладів у тематичних номін...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Учень Волинського коледжу НУХТ – переможець обласної олімпіади з комп’ютерної графіки 16 липня 2018

Здобувачі кафедри маркетингу завітали на «Rema Days Kyiv»

Здобувачі спеціальностей «Журналістика», «Маркетинг» і «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» разом із викладачами кафедри маркетингу відвідали спеціалізовану Міжнародну виставку реклами та друку «Rema Days Kyiv». Для кафедри щорічне відвідування таких заходів вже стало доброю традицією. Майбутні рекламісти, маркетологи та підприємці озн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі кафедри маркетингу завітали на «Rema Days Kyiv» 10 вересня 2021

Профорієнтація від студентів

Згідно з планом профорієнтаційної роботи кафедри іноземних мов професійного спрямування на період дистанційного навчання відбулися зустрічі студентів НУХТ із майбутніми вступниками. Доцент кафедри Галина Лук’янець спонукала своїх студентів до зустрічі з учнями Опорного закладу загальної середньої освіти «Монастирищенська спеціалізована школа І-ІІІ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтація від студентів 30 січня 2018