Н У Х Т

Засідання Movie Club тривають!

22 листопада 2021

Засідання Movie Club тривають!

Протягом навчання завжди хочеться отримати максимум задоволення, посміятися від душі та обговорити цікавий фільм. Тож на кафедрі іноземних мов професійного спрямування продовжуються засідання Movie Club. Днями їх відбулося одразу два.

Студенти першого  курсу спеціальності «Туризм» обрали для чергового обговорення разом із викладачкою Вікторією Лебідь «Аферу по-голлівудськи» («The  Comeback trail»).

Сюжет фільму – досить цікавий: Макс Барбер зробив велику помилку, коли в якості інвестора чергового фільму запросив мафіозного боса. Зйомки затримуються, а гроші повертати треба. Якщо продюсер не зможе знайти гроші протягом трьох днів, його цинічно вб'ють. З цієї причини йому довелося відновлювати старі зв'язки в пошуках допомоги. На одному зі знімальних майданчиків герой стає свідком нещасного випадку. Головний актор гине, але він був застрахований, тому творці отримали велику страхову компенсацію. Продюсер зрозумів, як він зможе роздобути необхідну суму. Барбер же організовує максимально небезпечні зйомки. Однак вбити Діка Монтану, який взяв участь в цій авантюрі, виявилося не так-то просто.

Здобувачі мали змогу відповісти на певні питання стосовно фільму: чи підходить він дітям? Чи це історія з реального життя? Що трапилося в кінці фільму? Та яким роком датуються події у фільмі?

Також студенти встановлювали відповідність ім’я героя з фото та описували найбільш цікаві моменти фільму.

Після перегляду коротенького епізоду постало запитання: а чи все ж таки вдалася афера? І яким чином? Прозвучало багато цікавих думок. Але висновок не змусив себе чекати: якщо ти йдеш на якусь аферу в житті, навіть якщо вона буде здаватися тобі геніальною, не забувай, що вона може «піти не в той бік». Проте не варто засмучуватися! Бо сам результат від «хибного шляху» може відкрити тобі нові можливості та перевершити твої початкові очікування.

А от першокурсники груп ГС 1-5 та ГС 1-6 разом із викладачкою Інною Форостюк знайомилися з французькою кухнею, переглядаючи фільм «Julie/Julia». Стрічка познайомила з цікавими рецептами – Poulet au Porto (курячі грудки з портвейном), Raspberry Bavarian Cream (малиновий баварський крем), десертом Floating island (Плавучий острів), Boef bourguignon (яловичина по-бургундськи), Lobster thermidor (лобстер у соусі з вершків).

Після перегляду студенти обмінялися враженнями. Цікаво було дізнатися, що всі рецепти були зібрані і підготовлені до видання американкою Джулією Чайлд разом із Луїзетою Бертолль і Сімоною Бек. Книга розрахована на американських жінок, які не мали часу готувати. А пізніше всі рецепти були апробовані заново ще однією Джулією – Пауел, яка протягом року готувала всі страви з цієї відомої книги і вела блог. Згодом на його основі і вийшла книга «Julie&Julia: 365 Days, 524 Recipes, 1 Tiny Apartment Kitchen».

Наші студенти також зібрали кілька смачних рецептів і, сподіваємося, колись спробують приготувати їх на власній кухні.

Опублікований: 22-11-2021
Читайте також:
Здобувачі Кам’янець-Подільської філії НУХТ здобули освітній ступінь «Бакалавр»

Відбувся захист кваліфікаційних бакалаврських робіт здобувачів вищої освіти заочної форми навчання освітнього ступеня «Бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» у Кам’янець-Подільській філії НУХТ. Екзаменаційну комісію очолила доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів НУХТ Наталія Фалендиш. До складу Екзаменацій...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі Кам’янець-Подільської філії НУХТ здобули освітній ступінь «Бакалавр» 10 лютого 2022

НУХТ – у ТОП-20 рейтингу за показником працевлаштування випускників!

Міністерство освіти і науки України оприлюднило Рейтинг закладів вищої освіти у сфері управління МОН за оцінкою зайнятості та показником працевлаштування випускників, у якому наш університет посів 16 місце (третє – серед вишів Києва) зі 138 закладів вищої освіти України, що увійшли до рейтингу. Оцінка зайнятості наших випускників – 66,85. Результат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – у ТОП-20 рейтингу за показником працевлаштування випускників! 04 лютого 2022

Профорієнтаційний листопад кафедри готельно-ресторанної справи

Профорієнтаційний листопад кафедри готельно-ресторанної справи – нові насичені корисною інформацією візити до освітніх закладів науково-педагогічних працівників і здобувачів освіти. Профорієнтатори з числа викладачів цього місяця – доцентка Ольга Дулька, старша викладачка Олена Тищенко, асистент і відповідальний за профорієнтаційну діяльність кафе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційний листопад кафедри готельно-ресторанної справи 02 грудня 2024

Третьокурсники спеціальності «Готельно-ресторанна справа» удосконалюють свої навички та вміння

Доброю традицією викладачів кафедри готельно-ресторанної справи є проведення виїзних лабораторних занять для здобувачів вищої освіти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В. Ф. Доценка. Цього разу виїзне лабораторне заняття на тему «Техніки приготування кави та кавових напоїв» з дисципліни «Барна справа та організаці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Третьокурсники спеціальності «Готельно-ресторанна справа» удосконалюють свої навички та вміння 25 вересня 2024