Н У Х Т

Засідання Movie Club тривають!

22 листопада 2021

Засідання Movie Club тривають!

Протягом навчання завжди хочеться отримати максимум задоволення, посміятися від душі та обговорити цікавий фільм. Тож на кафедрі іноземних мов професійного спрямування продовжуються засідання Movie Club. Днями їх відбулося одразу два.

Студенти першого  курсу спеціальності «Туризм» обрали для чергового обговорення разом із викладачкою Вікторією Лебідь «Аферу по-голлівудськи» («The  Comeback trail»).

Сюжет фільму – досить цікавий: Макс Барбер зробив велику помилку, коли в якості інвестора чергового фільму запросив мафіозного боса. Зйомки затримуються, а гроші повертати треба. Якщо продюсер не зможе знайти гроші протягом трьох днів, його цинічно вб'ють. З цієї причини йому довелося відновлювати старі зв'язки в пошуках допомоги. На одному зі знімальних майданчиків герой стає свідком нещасного випадку. Головний актор гине, але він був застрахований, тому творці отримали велику страхову компенсацію. Продюсер зрозумів, як він зможе роздобути необхідну суму. Барбер же організовує максимально небезпечні зйомки. Однак вбити Діка Монтану, який взяв участь в цій авантюрі, виявилося не так-то просто.

Здобувачі мали змогу відповісти на певні питання стосовно фільму: чи підходить він дітям? Чи це історія з реального життя? Що трапилося в кінці фільму? Та яким роком датуються події у фільмі?

Також студенти встановлювали відповідність ім’я героя з фото та описували найбільш цікаві моменти фільму.

Після перегляду коротенького епізоду постало запитання: а чи все ж таки вдалася афера? І яким чином? Прозвучало багато цікавих думок. Але висновок не змусив себе чекати: якщо ти йдеш на якусь аферу в житті, навіть якщо вона буде здаватися тобі геніальною, не забувай, що вона може «піти не в той бік». Проте не варто засмучуватися! Бо сам результат від «хибного шляху» може відкрити тобі нові можливості та перевершити твої початкові очікування.

А от першокурсники груп ГС 1-5 та ГС 1-6 разом із викладачкою Інною Форостюк знайомилися з французькою кухнею, переглядаючи фільм «Julie/Julia». Стрічка познайомила з цікавими рецептами – Poulet au Porto (курячі грудки з портвейном), Raspberry Bavarian Cream (малиновий баварський крем), десертом Floating island (Плавучий острів), Boef bourguignon (яловичина по-бургундськи), Lobster thermidor (лобстер у соусі з вершків).

Після перегляду студенти обмінялися враженнями. Цікаво було дізнатися, що всі рецепти були зібрані і підготовлені до видання американкою Джулією Чайлд разом із Луїзетою Бертолль і Сімоною Бек. Книга розрахована на американських жінок, які не мали часу готувати. А пізніше всі рецепти були апробовані заново ще однією Джулією – Пауел, яка протягом року готувала всі страви з цієї відомої книги і вела блог. Згодом на його основі і вийшла книга «Julie&Julia: 365 Days, 524 Recipes, 1 Tiny Apartment Kitchen».

Наші студенти також зібрали кілька смачних рецептів і, сподіваємося, колись спробують приготувати їх на власній кухні.

Опублікований: 22-11-2021
Читайте також:
Уперше здобувачі кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів підкорюють м’ясопереробні підприємства Німеччини!

30 липня відбулася знакова подія – 12 здобувачів кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів успішно перетнули кордон із Європейським Союзом і прибули на м’ясопереробні підприємства компанії ТОВ «Алльфайн Файнкост» для проходження довготривалого високооплачуваного стажування на виробничих потужностях компанії. ТОВ «Альфайн Файнкост» є лідером сер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Уперше здобувачі кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів підкорюють м’ясопереробні підприємства Німеччини! 12 серпня 2021

До захисту гастрономічної спадщини України долучаються науковці кафедри туристичного та готельного бізнесу

5 листопада 2021 р. кафедра туристичного та готельного бізнесу взяла участь у Всеукраїнській конференції «Засади науково-практичного супроводу захисту гастрономічної спадщини України як складової НКС». Захід об’єднав колег із різних закладів вищої освіти для обговорення шляхів інтеграції в навчальні програми ЗВО уніфікованої (відповідно до європей...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До захисту гастрономічної спадщини України долучаються науковці кафедри туристичного та готельного бізнесу 05 листопада 2021

Проректор з наукової роботи закликає молодих науковців університету до участі у Конкурсі на здобуття стипендії КМУ

Навчальний рік розпочався, а разом із ним розпочався і рік науковий. Проректор університету з наукової роботи Олександр Шевченко нагадує, що Міністерство освіти і науки України проводить атестацію наукової роботи стипендіатів, які отримують стипендію КМУ для молодих учених, і оголосило конкурс на здобуття стипендії Кабінету міністрів України для мо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Проректор з наукової роботи закликає молодих науковців університету до участі у Конкурсі на здобуття стипендії КМУ 07 вересня 2020

Студентський науковий гурток «Якість і безпечність» підвів підсумки року

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції протягом 2023 року працював студентський науковий гурток «Якість і безпечність» (наукові керівники – професор Олег Кузьмін і доцентка Наталія Стукальська), за результатами роботи якого опубліковані чотири розділи у закордонних колективних монографіях, присвячених питанням якості та безпечнос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентський науковий гурток «Якість і безпечність» підвів підсумки року 20 грудня 2023