Н У Х Т

Засідання Movie Club тривають!

22 листопада 2021

Засідання Movie Club тривають!

Протягом навчання завжди хочеться отримати максимум задоволення, посміятися від душі та обговорити цікавий фільм. Тож на кафедрі іноземних мов професійного спрямування продовжуються засідання Movie Club. Днями їх відбулося одразу два.

Студенти першого  курсу спеціальності «Туризм» обрали для чергового обговорення разом із викладачкою Вікторією Лебідь «Аферу по-голлівудськи» («The  Comeback trail»).

Сюжет фільму – досить цікавий: Макс Барбер зробив велику помилку, коли в якості інвестора чергового фільму запросив мафіозного боса. Зйомки затримуються, а гроші повертати треба. Якщо продюсер не зможе знайти гроші протягом трьох днів, його цинічно вб'ють. З цієї причини йому довелося відновлювати старі зв'язки в пошуках допомоги. На одному зі знімальних майданчиків герой стає свідком нещасного випадку. Головний актор гине, але він був застрахований, тому творці отримали велику страхову компенсацію. Продюсер зрозумів, як він зможе роздобути необхідну суму. Барбер же організовує максимально небезпечні зйомки. Однак вбити Діка Монтану, який взяв участь в цій авантюрі, виявилося не так-то просто.

Здобувачі мали змогу відповісти на певні питання стосовно фільму: чи підходить він дітям? Чи це історія з реального життя? Що трапилося в кінці фільму? Та яким роком датуються події у фільмі?

Також студенти встановлювали відповідність ім’я героя з фото та описували найбільш цікаві моменти фільму.

Після перегляду коротенького епізоду постало запитання: а чи все ж таки вдалася афера? І яким чином? Прозвучало багато цікавих думок. Але висновок не змусив себе чекати: якщо ти йдеш на якусь аферу в житті, навіть якщо вона буде здаватися тобі геніальною, не забувай, що вона може «піти не в той бік». Проте не варто засмучуватися! Бо сам результат від «хибного шляху» може відкрити тобі нові можливості та перевершити твої початкові очікування.

А от першокурсники груп ГС 1-5 та ГС 1-6 разом із викладачкою Інною Форостюк знайомилися з французькою кухнею, переглядаючи фільм «Julie/Julia». Стрічка познайомила з цікавими рецептами – Poulet au Porto (курячі грудки з портвейном), Raspberry Bavarian Cream (малиновий баварський крем), десертом Floating island (Плавучий острів), Boef bourguignon (яловичина по-бургундськи), Lobster thermidor (лобстер у соусі з вершків).

Після перегляду студенти обмінялися враженнями. Цікаво було дізнатися, що всі рецепти були зібрані і підготовлені до видання американкою Джулією Чайлд разом із Луїзетою Бертолль і Сімоною Бек. Книга розрахована на американських жінок, які не мали часу готувати. А пізніше всі рецепти були апробовані заново ще однією Джулією – Пауел, яка протягом року готувала всі страви з цієї відомої книги і вела блог. Згодом на його основі і вийшла книга «Julie&Julia: 365 Days, 524 Recipes, 1 Tiny Apartment Kitchen».

Наші студенти також зібрали кілька смачних рецептів і, сподіваємося, колись спробують приготувати їх на власній кухні.

Опублікований: 22-11-2021
Читайте також:
У розробленні національних стандартів на спирт і виробництво лікеро-горілчаної продукції беруть участь наші фахівці

Доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Світлана Олійник як відповідальний секретар, взяла участь у засіданні Технічного комітету 64 «Спиртогорілчані вироби, дріжджі», що відбулося на базі ДНУ «УкрНДІспиртбіопрод». Члени Технічного комітету – представники Національного агентства стандартизації ДП «УкрНДНЦ», ДП «Укрметртестста...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У розробленні національних стандартів на спирт і виробництво лікеро-горілчаної продукції беруть участь наші фахівці 30 жовтня 2018

На крок наблизилися до здорового способу життя третьокурсники спеціальності «Туризм»

В унікальний день 29 лютого засадам здорового харчування навчалися здобувачі третього курсу спеціальності «Туризм». Для них авторка освітнього проєкту «Здорове харчування», укладачка безкоштовного онлайн-курсу для дорослих «4 кроки до здорового харчування» на платформі Prometheus Ольга Ільюхіна прочитала лекцію, під час якої здобувачі на крок набл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На крок наблизилися до здорового способу життя третьокурсники спеціальності «Туризм» 02 березня 2020

Науковиця НУХТ на Львівських хімічних читаннях-2023

Завідувачка кафедри харчової хімії, професорка Світлана Бондаренко взяла участь у ХІX науковій конференції «Львівські хімічні читання-2023», присвяченій 150-річчю Наукового товариства імені Шевченка, яка відбулася 29-31 травня 2023 року. Організатори форуму – хімічний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка, Наукове това...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковиця НУХТ на Львівських хімічних читаннях-2023 02 червня 2023

Лайфхаки здобувачам від всесвітньовідомого крафтового пивовара родом з НУХТ

Безцінним досвідом створення якісного харчового продукту та надання висококласних послуг у сфері гостинності поділився зі здобувачами освіти й викладачами Віктор Ващук – завзятий бровар, креативний beermaster, власник бару та пивоварень, керівник проєктів Beermaster Brewery у Сільпо. Під час гостьової лекції, організованої кафедрою іноземних мов п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лайфхаки здобувачам від всесвітньовідомого крафтового пивовара родом з НУХТ 13 листопада 2024