Н У Х Т

Засідання Movie Club тривають!

22 листопада 2021

Засідання Movie Club тривають!

Протягом навчання завжди хочеться отримати максимум задоволення, посміятися від душі та обговорити цікавий фільм. Тож на кафедрі іноземних мов професійного спрямування продовжуються засідання Movie Club. Днями їх відбулося одразу два.

Студенти першого  курсу спеціальності «Туризм» обрали для чергового обговорення разом із викладачкою Вікторією Лебідь «Аферу по-голлівудськи» («The  Comeback trail»).

Сюжет фільму – досить цікавий: Макс Барбер зробив велику помилку, коли в якості інвестора чергового фільму запросив мафіозного боса. Зйомки затримуються, а гроші повертати треба. Якщо продюсер не зможе знайти гроші протягом трьох днів, його цинічно вб'ють. З цієї причини йому довелося відновлювати старі зв'язки в пошуках допомоги. На одному зі знімальних майданчиків герой стає свідком нещасного випадку. Головний актор гине, але він був застрахований, тому творці отримали велику страхову компенсацію. Продюсер зрозумів, як він зможе роздобути необхідну суму. Барбер же організовує максимально небезпечні зйомки. Однак вбити Діка Монтану, який взяв участь в цій авантюрі, виявилося не так-то просто.

Здобувачі мали змогу відповісти на певні питання стосовно фільму: чи підходить він дітям? Чи це історія з реального життя? Що трапилося в кінці фільму? Та яким роком датуються події у фільмі?

Також студенти встановлювали відповідність ім’я героя з фото та описували найбільш цікаві моменти фільму.

Після перегляду коротенького епізоду постало запитання: а чи все ж таки вдалася афера? І яким чином? Прозвучало багато цікавих думок. Але висновок не змусив себе чекати: якщо ти йдеш на якусь аферу в житті, навіть якщо вона буде здаватися тобі геніальною, не забувай, що вона може «піти не в той бік». Проте не варто засмучуватися! Бо сам результат від «хибного шляху» може відкрити тобі нові можливості та перевершити твої початкові очікування.

А от першокурсники груп ГС 1-5 та ГС 1-6 разом із викладачкою Інною Форостюк знайомилися з французькою кухнею, переглядаючи фільм «Julie/Julia». Стрічка познайомила з цікавими рецептами – Poulet au Porto (курячі грудки з портвейном), Raspberry Bavarian Cream (малиновий баварський крем), десертом Floating island (Плавучий острів), Boef bourguignon (яловичина по-бургундськи), Lobster thermidor (лобстер у соусі з вершків).

Після перегляду студенти обмінялися враженнями. Цікаво було дізнатися, що всі рецепти були зібрані і підготовлені до видання американкою Джулією Чайлд разом із Луїзетою Бертолль і Сімоною Бек. Книга розрахована на американських жінок, які не мали часу готувати. А пізніше всі рецепти були апробовані заново ще однією Джулією – Пауел, яка протягом року готувала всі страви з цієї відомої книги і вела блог. Згодом на його основі і вийшла книга «Julie&Julia: 365 Days, 524 Recipes, 1 Tiny Apartment Kitchen».

Наші студенти також зібрали кілька смачних рецептів і, сподіваємося, колись спробують приготувати їх на власній кухні.

Опублікований: 22-11-2021
Читайте також:
Вітаємо видатну колегу з черговим досягненням на науковій ниві!

З метою відзначення вчених, які опублікували найкращі наукові праці, здійснили винаходи і відкриття, що мають важливе значення для розвитку науки і економіки нашої країни, Національна академія наук України присуджує премії імені видатних учених України. Премія імені Данила Кириловича Заболотного – премія НАНУ за видатні заслуги в галузі мікробіоло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо видатну колегу з черговим досягненням на науковій ниві! 23 червня 2022

Травневе засідання вченої ради університету

25 травня 2023 року в залі засідань відбулося планове засідання вченої ради університету. Розпочали з приємного – ректор Олександр Шевченко вручив грамоти Національної академії наук України за плідну роботу у секціях Академії професорам Василю Пасічному і Галині Поліщук. Аналогічною грамотою нагороджений і ректор, а також професор Володимир Ковбас...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Травневе засідання вченої ради університету 25 травня 2023

На зустріч із прекрасним вирушили студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ

Із метою підвищення загальнокультурного розвитку молоді відповідальна за роботу зі студентами Навчально-наукового інституту харчових технологій, доцент кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Ольга Чернюшок організувала для кураторської групи ТІ-1-4 спеціальності «Харчові технології» похід до театру, де представляв свою сучасну п’єсу «Вій» Чер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На зустріч із прекрасним вирушили студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ 30 листопада 2018

Тенденції і зміни на ринку гостинності після закінчення карантину обговорили наші викладачі

Життя не стоїть на місці! З цим девізом Академія гостинності 15 квітня 2020 року провела онлайн-зустріч готелярів «Життя після життя:  повернути гостей та …» , у якій взяли участь доценти кафедри туристичного та готельного бізнесу Катерина Верес, Олена Розметова і Віктор Тринчук. Під час дискусії обговорювалися актуальні питання щодо очікувань гос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тенденції і зміни на ринку гостинності після закінчення карантину обговорили наші викладачі 16 квітня 2020