Н У Х Т

Тяжка втрата

02 грудня 2020

Тяжка втрата

Колектив нашого університету поніс тяжку втрату – 1 грудня 2020 р. на 69 році передчасно пішов з життя декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, завідувач кафедри готельно-ресторанної справи, доктор технічних наук, професор Доценко Віктор Федорович.

Віктор Федорович пройшов славний життєвий шлях. Він народився 17 червня 1952 року в с. Савин Козелецького району Чернігівської області. У 1978 році закінчив факультет технології хлібопекарського, макаронного та кондитерського виробництв Київського технологічного інституту харчової промисловості. Після закінчення інституту залишився у ньому, пройшовши шлях від інженера Науково-дослідної частини до професора, завідувача кафедри, декана факультету. У 1984 р. захистив кандидатську, а в 1994 р. – докторську дисертацію.

Віктор Федорович самовіддано працював у рідному університеті понад 30 років, Відмінник освіти України, має нагрудний знак «За академічні заслуги», член двох спеціалізованих вчених рад із захисту дисертацій, редакційних колегій журналів «Наукові праці НУХТ» і «Харчова промисловість», експерт та голова комісії МОН України з ліцензування і акредитації спеціальностей навчальних закладів I-IV рівнів акредитації.

Під науковим керівництвом Віктора Федоровича захищені 5 кандидатських дисертацій та вперше у нашому університеті дисертаційна робота на здобуття науково ступеня доктора філософії. У науковому доробку Віктора Федоровича понад 250 наукових праць, у т.ч. 5 підручників, 6 навчальних посібників, 74 патенти та авторських свідоцтва, понад 50 навчально-методичних праць.

Віктор Федорович – засновник і ідейний натхненник факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу з 2011 року його створення, найкращий керівник, мудрий наставник, талановитий педагог і науковець.

Дуже світла, життєрадісна Людина, сповнена сил і бажання творити добро. Його життєдайна енергія, неповторна харизма надихали колектив на плідну працю, рухали до звершень і перемог.

Колектив Національного університету харчових технологій висловлює щиросердечне глибоке співчуття рідним і близьким. Світла і вічна пам’ять! 

Опублікований: 02-12-2020
Читайте також:
Над використанням доповненої реальності в освітньому процесі працює наша здобувачка освіти

Викладач комісії комп’ютерної інженерії Сумського фахового коледжу НУХТ Михайло Ніколаєнко та студентка групи 4-е-30 спеціальності «Комп’ютерна інженерія»  Діана Охріменко взяли участь у ІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції «Освітня робототехніка». У своєму виступі «Використання доповненої реальності в освітньому процесі» Діана Охрімен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Над використанням доповненої реальності в освітньому процесі працює наша здобувачка освіти 25 квітня 2022

Стартувала сертифікатна освітня програма «Технології в готельно-ресторанному бізнесі»

Стартувала сертифікатна освітня програма «Технології в готельно-ресторанному бізнесі», співорганізаторами якої є кафедра готельно-ресторанної справи і кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Перше вступне заняття урочисто розпочала координаторка програми, професорка кафедри г...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стартувала сертифікатна освітня програма «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» 21 травня 2021

Триває приймання заяв від вступників на бакалавра

19 липня в Україні почався прийом заяв на вступ до вишів на бакалавра. Вступники подають заяви в електронному вигляді через особисті кабінети на сайті https://vstup.edbo.gov.ua У 2025 році можна подати 15 заяв – на бюджет максимум 5, інші – на контракт. Для всіх заяв потрібно встановити пріоритети, де 1 – заява до закладу, куди найбажаніше вступит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває приймання заяв від вступників на бакалавра 21 липня 2025

Популяризуємо Добру їжу

Студенти спеціальності 181 «Харчові технології» та викладачі Львівського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу НУХТ взяли участь у трьох локаціях фестивалю «Доброї їжі»: у Книзі Рекордів України; у популяризації рослинної їжі, яка ґрунтується на гармонії з природою та у дискусії круглого столу «Освіта і наука – Бізнес – Держава – Єдина Пл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Популяризуємо Добру їжу 17 серпня 2023