Н У Х Т

Тяжка втрата

02 december 2020

Тяжка втрата

Колектив нашого університету поніс тяжку втрату – 1 грудня 2020 р. на 69 році передчасно пішов з життя декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, завідувач кафедри готельно-ресторанної справи, доктор технічних наук, професор Доценко Віктор Федорович.

Віктор Федорович пройшов славний життєвий шлях. Він народився 17 червня 1952 року в с. Савин Козелецького району Чернігівської області. У 1978 році закінчив факультет технології хлібопекарського, макаронного та кондитерського виробництв Київського технологічного інституту харчової промисловості. Після закінчення інституту залишився у ньому, пройшовши шлях від інженера Науково-дослідної частини до професора, завідувача кафедри, декана факультету. У 1984 р. захистив кандидатську, а в 1994 р. – докторську дисертацію.

Віктор Федорович самовіддано працював у рідному університеті понад 30 років, Відмінник освіти України, має нагрудний знак «За академічні заслуги», член двох спеціалізованих вчених рад із захисту дисертацій, редакційних колегій журналів «Наукові праці НУХТ» і «Харчова промисловість», експерт та голова комісії МОН України з ліцензування і акредитації спеціальностей навчальних закладів I-IV рівнів акредитації.

Під науковим керівництвом Віктора Федоровича захищені 5 кандидатських дисертацій та вперше у нашому університеті дисертаційна робота на здобуття науково ступеня доктора філософії. У науковому доробку Віктора Федоровича понад 250 наукових праць, у т.ч. 5 підручників, 6 навчальних посібників, 74 патенти та авторських свідоцтва, понад 50 навчально-методичних праць.

Віктор Федорович – засновник і ідейний натхненник факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу з 2011 року його створення, найкращий керівник, мудрий наставник, талановитий педагог і науковець.

Дуже світла, життєрадісна Людина, сповнена сил і бажання творити добро. Його життєдайна енергія, неповторна харизма надихали колектив на плідну працю, рухали до звершень і перемог.

Колектив Національного університету харчових технологій висловлює щиросердечне глибоке співчуття рідним і близьким. Світла і вічна пам’ять! 

Published on: 02-12-2020
Read also:
Наукові дослідження аспірантки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів в Університеті BOKU (Австрія)

Аспірантка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Діана Жупанова закінчила свій візит до університету-партнера – Інституту харчової науки і технології Університету природних ресурсів та природничих наук (BOKU, Відень). Візит відбувся в рамках українсько-австрійського науково-дослідного проєкту «Удоско...

READ YOURSELF

Наукові дослідження аспірантки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів в Університеті BOKU (Австрія) 04 december 2023

Рекламісти готуються до захисту дипломів

На кафедрі маркетингу відбулася звітна конференція з переддипломної практики здобувачів спеціальності «Журналістика», освітньої програми «Реклама і зв’язки з громадськістю». Вони представили на розгляд комісії свої проєкти рекламних кампаній, над якими працювали під час практики. Матеріали, підготовані за цей час, стануть основою масштабного бакала...

READ YOURSELF

Рекламісти готуються до захисту дипломів 26 may 2021

Ще одна здобувачка ступеня «Доктор філософії» готова до захисту!

18 лютого 2025 року на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся міжкафедральний науковий семінар щодо попереднього розгляду дисертаційної роботи на тему «Удосконалення технології хлібобулочних виробів з використанням продуктів переробки насіння конопель» здобувачки освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії» Марії Блаже...

READ YOURSELF

Ще одна здобувачка ступеня «Доктор філософії» готова до захисту! 19 february 2025