Н У Х Т

Засідання вченої ради університету

27 вересня 2018

Засідання вченої ради університету

27 вересня відбулося планове засідання вченої ради університету. Ректор Анатолій Українець розпочав його з сумної ноти – рівно рік тому в лабораторному корпусі нашого навчального закладу спалахнула пожежа, яка забрала життя завідувача лабораторії кафедри технології зберігання і переробки зерна Лариси Чагарної. Ректор попросив присутніх вшанувати світлу пам’ять колеги хвилиною мовчання.

Перш ніж перейти до розгляду питань порядку денного ректор привітав членів ради, що відсвяткували свої дні народження у вересні, та новообраних членів вченої ради з обранням.

Далі слово взяв голова організаційного комітету з проведення виборів до вченої ради університету, перший проректор Володимир Яровий. Він коротко доповів про хід підготовки, організацію і проведення виборів, наголосив, що всі необхідні нормативні документи були розроблені й завчасно затверджені, а також, що всі, передбачені Законом України «Про вищу освіту» й Статутом університету квоти були дотримані. Оскільки новий склад вченої ради приступив до роботи, а повноваження попереднього остаточно вичерпані, найперше, що необхідно було зробити – обрати голову вченої ради і заступника голови. Для продовження процедури слово взяла вчений секретар університету Наталія Ткачук. Вона запропонувала членам вченої ради вносити пропозиції по кандидатурах. Голова профспілки співробітників НУХТ, професор Сергій Василенко запропонував головою ради обрати ректора Анатолія Українця і заступником голови ради – першого проректора Володимира Ярового. Інших пропозицій не надійшло. Вчена рада відкритим голосуванням прийняла рішення про внесення запропонованих кандидатур до бюлетенів для таємного голосування. До складу лічильної комісії обрали професора Сергія Шульгу і членів студентського самоврядування Яну Фільченкову і Дмитра Шемідька.

Ще одним питанням, яке потребували процедури таємного голосування, було висунення кафедрою біотехнології і мікробіології спільно з Проблемною науково-дослідною лабораторією університету кандидатур директора Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України Валентина Підгорського і одного з перших випускників кафедри (1971 р.) та одного з  перших біотехнологів України, професора Володимира Іванова на присвоєння звання почесних професорів НУХТ. Кандидатів представила завідувач кафедри Тетяна Пирог. Її інформацію доповнив ректор Анатолій Українець.

План роботи вченої ради університету на 2018/2019 навчальний рік презентував ректор Анатолій Українець. З приводу почутого висловилися перший проректор Володимир Яровий і завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса.

Ґрунтовний аналіз підсумків літньої заліково-екзаменаційної сесії зробив начальник навчально-методичного управління Валерій Виговський.

Щодо затвердження Положення про організацію наукової, науково-технічної діяльності НУХТ слово мав проректор з наукової роботи Олександр Шевченко. Він повідомив, що термін дії попереднього Положення закінчився, протягом останніх двох тижнів нова редакція Положення була запропонована для обговорення на кафедрах, після чого були враховані всі отримані пропозиції. Крім того, проректор акцентував увагу присутніх на пожвавленні міжнародної діяльності університету: результатом програм академічних обмінів стало отримання нашими студентами подвійних дипломів, збільшилася кількість міжнародних стажувань наших викладачів, зростає кількість досліджень за міжнародними грантами. Він закликав усі кафедри активно включатися до подання пропозицій щодо участі у конкурсах на отримання грантів – адже це прекрасна можливість не тільки отримати фінансування на свої дослідження, але й заявити про себе широкому міжнародному науковому загалу. Також Олександр Шевченко розповів про візит до університету делегації Університету Невади (США), яка прибула до НУХТ із пропозицією співпраці. Заслухавши інформацію проректора з наукової роботи, вчена рада одностайно проголосувала за затвердження Положення про організацію наукової, науково-технічної діяльності НУХТ.

Пропозиції щодо структурних змін в університеті внесла проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва. Йшлося про кафедру безпеки життєдіяльності, яка стикнулася із суттєвим зниженням педнавантаження. Тому виникла пропозиція з 1 жовтня 2018 року створити у структурі факультету біотехнології та екологічного контролю кафедру екологічної безпеки та охорони праці шляхом об’єднання кафедр екології та збалансованого природокористування і безпеки життєдіяльності. Вчена рада підтримала цю пропозицію.

Не обійшлося і без урочистого моменту. Ректор Анатолій Українець вручив нагрудний знак «Ветеран НУХТ» професорові кафедри електропостачання і енергоменеджменту Володимиру Шестеренку.

Голова лічильної комісії, професор Сергій Шульга оприлюднив результати таємного голосування і, користуючись нагодою, привітав від усіх присутніх ректора з обранням головою вченої ради і першого проректора – заступником голови вченої ради НУХТ, і Валентина Підгорського та Володимира Іванова з присвоєнням звання почесного професора НУХТ.

Наприкінці засідання перший проректор Володимир Яровий звернув увагу присутніх на роботу з удосконалення навчальних планів підготовки за освітнім ступенем «бакалавр» і перегляду навчальних дисциплін підготовки фахівців за освітнім ступенем «магістр». Наразі відповідні матеріали подали лише Навчально-науковий інститут харчових технологій і Навчально-науковий інженерно-технічний інститут ім. акад. І.С. Гулого. Перший проректор наголосив на дотриманні визначених для виконання цієї роботи строках.

На цьому порядок денний був вичерпаний, і голова вченої ради, ректор Анатолій Українець закрив засідання.

Опублікований: 27-09-2018
Читайте також:
Eat What You Want Day на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

8 травня 2019 року студенти збірної групи з англійської мови ТІ 1-2 та ТІ 1-3 разом із викладачем кафедри іноземних мов професійного спрямування Олесею Старковою провели захід, присвячений події Eat What You Want Day (Їж, що забажаєш), яка відбудеться 11 травня в різних країнах світу. Майбутнім харчовим технологам було дуже цікаво провести своє до...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Eat What You Want Day на кафедрі іноземних мов професійного спрямування 10 травня 2019

Кращі міжнародні практики вивчають здобувачі освітньої програми «Цифрові бізнес-технології у підприємництві»

Здобувачі освітньої програми «Цифрові бізнес-технології у підприємництві» Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ разом із завідувачкою кафедри економічної теорії, д.е.н., професоркою Інною Ситник відвідали вже другий семінар, організований Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) у співпраці з Державним секретаріатом Швейцарії з ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кращі міжнародні практики вивчають здобувачі освітньої програми «Цифрові бізнес-технології у підприємництві» 20 березня 2024

Черговий кіносеанс на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

24 травня студентам ІІІ курсу спеціальності «Туризм» старший викладач кафедри іноземних мов професійного спрямування Лада Коваленко представила фільм німецького режисера Вольфганга Беккера «Гуд бай Ленін». Картина розповідає історію німецької сім’ї Кернерів під час падіння Берлінської стіни. Батько сімейства, поїхавши у відрядження на територію ФРН...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Черговий кіносеанс на кафедрі іноземних мов професійного спрямування 27 травня 2019

Відбулася Міжнародна науково-технічна конференція за тематикою 24-ї секції Наукової ради МОН

8 листопада в університеті вже в одинадцяте відбулася Міжнародна науково-технічна конференція «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції». Цьогоріч науковий захід був присвячений 45-й річниці Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ і проводилася з метою ознайомлення експертів харчової промис...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулася Міжнародна науково-технічна конференція за тематикою 24-ї секції Наукової ради МОН 10 листопада 2022