Доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Наталія Фалендиш та Інна Бобель взяли участь у онлайн-тренінгу Органічного модуля (ЄС) «Маркування органічної продукції. Органічний логотип ЄС (законодавство ЄС щодо органічного виробництва і маркування органічних продуктів». Тема тренінгу – «Законодавство ЄС щодо органічного виробництва і маркування органічних продуктів».
Метою заходу було ознайомлення операторів, державних установ, громадських об’єднань і надавачів послуг в органічному секторі України щодо вимог і належного використання органічного логотипа ЄС та маркування в цілому.
Тренінг організовано Міністерством аграрної політики і продовольства України та органом сертифікації «Органік Стандарт» за підтримки: Швейцарії в межах швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (QFTP), що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія), та Німеччини в межах проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства» (COA), що фінансується Федеральним міністерством продовольства та сільського господарства Німеччини.
Матеріал, представлений на тренінгу, буде використано для підготовки магістрів освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів».
Колектив кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів висловлює вдячність українському сертифікаційному органу «Органік Стандарт» за можливість взяти участь у тренінгу.