Н У Х Т

З інноваційними технологіями ознайомив здобувачів ступеня PhD гостьовий лектор

15 квітня 2024

З інноваційними технологіями ознайомив здобувачів ступеня PhD гостьовий лектор

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція з вибіркової дисципліни «Теоретичні основи структуроутворення і термооброблення кондитерських виробів» для здобувачів освітнього ступеня «доктор філософії» освітньо-наукової програми «Харчові технології».

Для читання лекції на тему «Інноваційні технології крохмалів» був запрошений кандидат хімічних наук, менеджер з розвитку бізнесу міжнародної компанії Ingredion в країнах Східної Європи Сергій Даценко.

Спікер ознайомив присутніх зі сферами діяльності компанії Ingredion, з етапами її розвитку від компанії, що здійснювала виробництво звичайних модифікованих крохмалів, до компанії, яка займає головні позиції з розроблення і випуску інноваційних інгредієнтів для харчової промисловості.

Сергій Даценко розказав про різновиди спеціальних крохмалів, що застосовуються як згущувачі та стабілізатори, про властивості сировини для виробництва крохмалів і взаємозв’язок між ними і якістю модифікованого крохмалю. Із використанням схем фахівець пояснив хімізм процесу модифікації крохмалю і представив наукові дані залежності в’язкості крохмальних суспензій від багатьох факторів впливу, які можуть діяти на продукт під час технологічного процесу. Дуже цікавою була інформація про інновації у сфері розроблення крохмалів NOVATION, які застосовуються для виробництва продуктів з «чистою етикеткою», про крохмалі для безводного застосування тощо.

Питання, висвітлені на лекції, зацікавили багатьох науковців Навчально-наукового інституту харчових технологій, а також здобувачів освітніх ступенів «магістр» і «бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», які приєднались до заходу, і брали активну участь в обговоренні. До лекції також приєднались викладачі та здобувачі кафедр технології зберігання і переробки зерна, технології молока і молочних продуктів, технології цукру і підготовки води.

Щиро вдячні Сергію Даценку за представлений сучасний і змістовний матеріал лекції і сподіваємося на подальші, не менш цікаві й необхідні зустрічі та плідне співробітництво!

Опублікований: 15-04-2024
Читайте також:
Оновлено терміни подання заявок на державний грант для вступників

Міністерство освіти і науки проінформувало про відтермінування подання на державний грант вступників-контрактників. Дату та час подання заявок буде оголошено окремо, але не раніше 15 вересня 2024 року. Відтермінування пов'язане зі змінами, які найближчий часом будуть внесені до Постанови про реалізацію експериментального проєкту щодо надання держа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Оновлено терміни подання заявок на державний грант для вступників 09 вересня 2024

Маркетинг в сфері послуг для органів місцевого самоврядування: гостьова лекція на кафедрі маркетингу

Колектив кафедри маркетингу продовжує залучати професіоналів-практиків до аудиторних занять. Цього разу лекція стосувалася сервісного маркетингу в досить незвичній і водночас актуальній сфері – в сфері органів місцевого самоврядування. Спікер – випускник НУХТ, а нині фахівець з енергоефективності, екології та місцевого врядування асоціації «Енерго...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Маркетинг в сфері послуг для органів місцевого самоврядування: гостьова лекція на кафедрі маркетингу 21 листопада 2022

Пивоварня «ЦИПА» в навчальному процесі: нові способи опанування практичної підготовки

Незважаючи на важкі часи у наші країні, здобувачі групи ТБ-3-8 разом із доцентом кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Романом Мукоїдом продовжують набувати знання з практики в галузі пивоваріння, впроваджуючи в навчальний процес дистанційні екскурсії на підприємства. 3 жовтня здобувачам випала можливість побувати на екскурсії в гу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пивоварня «ЦИПА» в навчальному процесі: нові способи опанування практичної підготовки 04 жовтня 2022

Воркшоп від PwС для здобувачів-обліковців і фінансистів

Кафедра обліку і аудиту та кафедра фінансів продовжують добру традицію щодо проведення практичних воркшопів у онлайн-форматі. 4 квітня 2024 року відбувся захоплюючий практичний воркшоп від компанії PwC на тему «ПДВ. Акцизний податок. Мито». Його провели висококваліфіковані фахівці компанії PwС менеджери Юлія Шишко і Богдан Топольський та консульта...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Воркшоп від PwС для здобувачів-обліковців і фінансистів 05 квітня 2024