Н У Х Т

З інноваційними технологіями ознайомив здобувачів ступеня PhD гостьовий лектор

15 квітня 2024

З інноваційними технологіями ознайомив здобувачів ступеня PhD гостьовий лектор

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція з вибіркової дисципліни «Теоретичні основи структуроутворення і термооброблення кондитерських виробів» для здобувачів освітнього ступеня «доктор філософії» освітньо-наукової програми «Харчові технології».

Для читання лекції на тему «Інноваційні технології крохмалів» був запрошений кандидат хімічних наук, менеджер з розвитку бізнесу міжнародної компанії Ingredion в країнах Східної Європи Сергій Даценко.

Спікер ознайомив присутніх зі сферами діяльності компанії Ingredion, з етапами її розвитку від компанії, що здійснювала виробництво звичайних модифікованих крохмалів, до компанії, яка займає головні позиції з розроблення і випуску інноваційних інгредієнтів для харчової промисловості.

Сергій Даценко розказав про різновиди спеціальних крохмалів, що застосовуються як згущувачі та стабілізатори, про властивості сировини для виробництва крохмалів і взаємозв’язок між ними і якістю модифікованого крохмалю. Із використанням схем фахівець пояснив хімізм процесу модифікації крохмалю і представив наукові дані залежності в’язкості крохмальних суспензій від багатьох факторів впливу, які можуть діяти на продукт під час технологічного процесу. Дуже цікавою була інформація про інновації у сфері розроблення крохмалів NOVATION, які застосовуються для виробництва продуктів з «чистою етикеткою», про крохмалі для безводного застосування тощо.

Питання, висвітлені на лекції, зацікавили багатьох науковців Навчально-наукового інституту харчових технологій, а також здобувачів освітніх ступенів «магістр» і «бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», які приєднались до заходу, і брали активну участь в обговоренні. До лекції також приєднались викладачі та здобувачі кафедр технології зберігання і переробки зерна, технології молока і молочних продуктів, технології цукру і підготовки води.

Щиро вдячні Сергію Даценку за представлений сучасний і змістовний матеріал лекції і сподіваємося на подальші, не менш цікаві й необхідні зустрічі та плідне співробітництво!

Опублікований: 15-04-2024
Читайте також:
Зустріч з київськими гімназистами

26 лютого старша викладачка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Олена Гаркуша відвідала Гімназію №59 імені О.М. Бойченка міста Києва та анонсувала старшокласникам День відкритих дверей Навчально-наукового інституту економіки і управління, який відбудеться 2 березня. Викладачка розповіла майбутнім вступникам про структуру нашо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустріч з київськими гімназистами 27 лютого 2024

На шляху до отримання жаданого звання «магістр» здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

15 лютого на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції розпочалися захисти магістрів зі спеціальності 181 «Харчові технології». Першопрохідцями виступили студенти освітнього напряму «Технології в ресторанному господарстві». На розсуд членів екзаменаційної комісії були представлені дипломні проекти: Лесі Волинської («Проект ресторану в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На шляху до отримання жаданого звання «магістр» здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 18 лютого 2019

Профорієнтаційна робота посідає важливе місце на кафедрі гуманітарних дисциплін

Викладачі кафедри гуманітарних дисциплін у квітні провели низку профорієнтаційних зустрічей з учнями 11 класів. 19 квітня професор Олександр Пилипенко відвідав Спеціалізовану загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 40 міста Києва. Професорка Світлана Буравченкова 24 квітня провела онлайн-зустрічі зі студентами Волинського фахового коледжу НУХТ. Ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційна робота посідає важливе місце на кафедрі гуманітарних дисциплін 26 квітня 2024

З перемогою, Олександре!

Відповідно до Положення про Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт (наказ МОН України №605 від 18 квітня 2017 р.), НУХТ був визначений базовим закладом в Україні для проведення такого конкурсу в галузі знань «Харчові технології», перший тур якого відбувся протягом січня-лютого поточного року. Магістрант кафедри технології оздоровчих пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З перемогою, Олександре! 27 травня 2022