Поки випускники бакалаврату складають вступні випробування до магістратури, студенти молодших курсів, успішно склавши сесію, а деякі спеціальності, і завершивши практику, насолоджуються літнім відпочинком. Сонячна погода спонукала зібратися групу МЯ ІІІ-1 разом із куратором, доцентом кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Оксаною Топчій на екскурсію та імпровізований пікнік до музею «Пирогово».
Музей народної архітектури та побуту в Пирогово – унікальне місце в Києві. Тут можна протягом одного дня побувати на Полтавщині і Наддніпрянщині, на Поліссі, Поділлі і в Карпатах, можна доторкнутися руками (у буквальному розумінні слова) і серцем до того простору, який творився упродовж віків поколіннями предків, котрий творить і живить душу людини.
Музей починається з млинів. Вітряки та храми формують образ сільського життя, створюють відчуття справжнього занурення в колорит українського села. Тут можна відчути «душу» нашого народу. Хати, найстаріша з яких датується 1580-ми роками, наповнені зразками предметів побуту, одягом, іконами... І все це - на тлі «парку ремесел», де сучасні умільці за старими традиціями відроджують традиційні народні промисли, вкладаючи в ці історичні декорації живий дух працьовитого і веселого українського народу.
Пирогово – це величезна жива казка, де змішалися українські хати, широкі поля, тінисті стежки, млини, язичницькі кам’яні ідоли і чорні від часу православні церкви. А ще – це чудовий куточок для відпочинку разом із друзями на мальовничій околиці Києва.