Н У Х Т

Яскраве дозвілля наших студентів

19 липня 2018

Яскраве дозвілля наших студентів

Поки випускники бакалаврату складають вступні випробування до магістратури, студенти молодших курсів, успішно склавши сесію, а деякі спеціальності, і завершивши практику, насолоджуються літнім відпочинком. Сонячна погода спонукала зібратися групу МЯ ІІІ-1 разом із куратором, доцентом кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Оксаною Топчій на екскурсію та імпровізований пікнік до музею «Пирогово».

Музей народної архітектури та побуту в Пирогово – унікальне місце в Києві. Тут можна протягом одного дня побувати на Полтавщині і Наддніпрянщині, на Поліссі, Поділлі і в Карпатах, можна доторкнутися руками (у буквальному розумінні слова) і серцем до того простору, який творився упродовж віків поколіннями предків, котрий творить і живить душу людини.

Музей починається з млинів. Вітряки та храми формують образ сільського життя, створюють відчуття справжнього занурення в колорит українського села. Тут можна відчути «душу» нашого народу. Хати, найстаріша з яких датується 1580-ми роками, наповнені зразками предметів побуту, одягом, іконами... І все це - на тлі «парку ремесел», де сучасні умільці за старими традиціями відроджують традиційні народні промисли, вкладаючи в ці історичні декорації живий дух працьовитого і веселого українського народу.

Пирогово – це величезна жива казка, де змішалися українські хати, широкі поля, тінисті стежки, млини, язичницькі кам’яні ідоли і чорні від часу православні церкви. А ще – це чудовий куточок для відпочинку разом із друзями на мальовничій околиці Києва.

 

Опублікований: 19-07-2018
Читайте також:
Цифрові інструменти для освіти – викладачі опановують новітні технології

Якісна організації освітнього процесу в умовах карантину та воєнного стану вимагає від викладачів володіння цифровими навичками як базовими у професійній діяльності. Завдяки курсу «Цифрові інструменти Google для освіти» від ТОВ «Академія цифрового розвитку» викладачі Львівського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу НУХТ із різним рівнем ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цифрові інструменти для освіти – викладачі опановують новітні технології 18 липня 2023

Розширення наукового партнерства триває!

Згідно зі Стратегічним планом розвитку НУХТ на 2021-2025 роки за ініціативи ректора Олександра Шевченка та ректора Вищого навчального закладу Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі» Олексія Нестулі підготовлений і підписаний договір про співробітництво у галузі науки і освіти. Сторони запланували співпрацю у сфері наукової робот...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розширення наукового партнерства триває! 08 листопада 2022

Якість підготовки здобувачів засвідчують професіонали

Екзаменаційна комісія перевірила якість дипломних робіт та рівень підготовки студентів зі спеціальності 123 «Комп’ютерна інженерія» Сумського фахового коледжу НУХТ. Під час захисту були заслухані доповіді 24 студентів. Члени ЕК відзначили, що тематика дипломних робіт відповідає вимогам освітньо-професійної програми підготовки молодшого спеціаліст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Якість підготовки здобувачів засвідчують професіонали 08 липня 2020

Почали роботу курси з підготовки до фахового вступного випробування для випускників фахових коледжів НУХТ

20 березня почали роботу курси з підготовки до фахового вступного випробування для випускників фахових коледжів Національного університету харчових технологій. Навчальні матеріали для них підготували викладачі випускових кафедр за програмою фахового вступного випробування зі спеціальності «Харчові технології».  Вони ж виступають лекторами курсів. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Почали роботу курси з підготовки до фахового вступного випробування для випускників фахових коледжів НУХТ 22 березня 2021