Н У Х Т

Як вийти за межі стандартних смакових поєднань дізнавалися здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» від експертки галузі

05 жовтня 2023

Як вийти за межі стандартних смакових поєднань дізнавалися здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» від експертки галузі

Нещодавно для здобувачів освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» відбувся науковий семінар-лекторій від Ольги Гірман, членкині Асоціації сомельє України, переможниці XVIII Всеукраїнського конкурсу Український сомельє-2021, засновниці клубу «Винні Вечорниці» та співзасновниці проєкту Wine Family Production.

Науковий івент був присвячений неймовірно цікавій та актуальній темі «Food pairing: Як правильно вибирати вино для конкретних страв і як створити ідеальні гастрономічні поєднання».

У рамках лекторію-семінару спікерка акцентувала увагу, зокрема, і на винах вітчизняного виробництва, крафтовій продукції. Слухачі мали змогу дізнатись про перші автохтонні сорти українського винограду, та яким чином в них відбивається терруар місцевості. Пані Ольга наводила конкретні приклади поєднання страв із різними сортами вина закордонного походження, а також особливо наголошувала, які вітчизняні вина будуть вдало підкреслювати та гармоніювати з ресторанною продукцією.

Експертка розповіла про ключові принципи та основи Food pairing при обранні вина, щоб створити незвичайні смакові поєднання. Слухачі дізнались, як саме за допомогою прийомів Food pairing можна вийти за межі стандартних смакових поєднань і комбінувати нові успішні та гармонійні поєднання.

Зустріч проходила у доброзичливій, дружній атмосфері, а наприкінці семінару викладачі кафедри мали змогу обговорити актуальні питання розвитку та відновлення вітчизняного виноробства.

Академічна спільнота кафедри дякує за тісну співпрацю та бажає Ользі Гірман творчих успіхів.

Опублікований: 05-10-2023
Читайте також:
Креативний підхід до розкриття теми приніс нашій магістрантці призове місце на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт

Цього року II тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей зі спеціалізації «Економіка підприємства» відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України відбувся на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка. На Конкурс була представлена наукова робота магістрантки кафедри еко...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Креативний підхід до розкриття теми приніс нашій магістрантці призове місце на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт 19 квітня 2021

Активний академічний діалог на відкритій лекції

Днями на кафедрі фінансів для другокурсників-бакалаврів спеціальності «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» відбулася відкрита лекція з дисципліни «Страхування» на тему «Страховий ринок», яку прочитала доцентка кафедри Оксана Толстенко. Під час заняття було розглянуто структуру та функції страхового ринку, його роль у фінансо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Активний академічний діалог на відкритій лекції 17 жовтня 2025

Магістри спеціальності «Готельно-ресторанна справа» успішно захистили дипломні проекти

На кафедрі готельно-ресторанної справи завершилися захисти дипломних магістерських проектів студентами освітнього ступеня «магістр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», спеціалізації «Готельна і ресторанна справа», денної форми навчання. Екзаменаційну комісію, яка оцінювала спроектовані підприємства готельного господарства, очолював зав...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістри спеціальності «Готельно-ресторанна справа» успішно захистили дипломні проекти 24 лютого 2018

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції визначили переможців І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції підсумували результати І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади у 2023/2024 н.р. за спеціальністю «Харчові технології» галузі знань 18 «Виробництво та технології». Комісія працювала у складі: д.т.н., професорки, завідувачки кафедри Олександри Нєміріч (головчиня комісії), д.т.н., профес...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції визначили переможців І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади 07 березня 2024