Доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Наталія Фалендиш та Інна Бобель взяли участь у вебінарі з серії вебінарів щодо створення продукції з доданою вартістю в органічному секторі, які проходять у рамках програми WEOS Confirmation.
Вебінар «Органічна продукція та її безпечність: як відповідність стандартам відкриває нові ринки» був організований у співпраці з програмою QFTP. Спікером виступив головний експерт органічного компоненту Швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (Quality FOOD Trade Program, QFTP) Юрій Оглашенний.
Протягом заходу обговорили: органічний ринок і безпечність продукції – як відповідність високим стандартам відкриває нові можливості для українських виробників; система НАССР і міжнародні стандарти – як ефективно впроваджувати вимоги безпечності харчових продуктів і підвищувати конкурентоспроможність; додана вартість у виробництві – як сертифікація та контроль якості продукції впливають на доступ до європейських і міжнародних ринків.
Колектив кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів висловлює вдячність швейцарсько-українській програмі «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (QFTP), що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія), за можливість отримання актуальної інформації, що буде використана для підготовки магістрів освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів».