Н У Х Т

Як неформальна освіта відкриває нові можливості для здобувачів-бакалаврів

18 лютого 2025

Як неформальна освіта відкриває нові можливості для здобувачів-бакалаврів

У сучасному інформаційному середовищі, де темпи технологічних інновацій та доступ до знань стрімко зростають, неформальна освіта набуває особливої актуальності як ефективний інструмент розвитку як особистісних, так і професійних компетенцій. З огляду на зростаючу потребу у спеціалізованих навичках у сфері біотехнологій і біоінженерії, можливості додаткової неформальної освіти виступають як важливий чинник, що сприяє адаптації до сучасних викликів наукового та технологічного характеру вирішення проблем.

Завдяки використанню навчальних онлайн-платформ здобувачі освіти мають можливість ознайомлюватися з новітніми науковими концепціями, методологіями досліджень і отримувати практичні навички, які стають важливим доповненням до вивчення традиційних академічних програм. Такий підхід забезпечує як базове, так і поглиблене вивчення фундаментальних дисциплін, що є критично важливим для розвитку мультидисциплінарних компетенцій.

Про можливості неформальної освіти бакалаври-біотехнологи завжди отримують оперативну інформацію через сайт кафедри, месенджери, зустрічі з гарантом освітньої програми та адміністрацією факультету біотехнології та екологічного контролю.

Наразі від Тюбінгенського університету (Німеччина) спільно з Прикарпатським університетом ім. В. Стефаника (Івано-Франківськ, Україна) при Німецькому Бюро Академічних Обмінів (DAAD) для студентів біологічних спеціальностей проводяться додаткові онлайн-курси.

Зокрема здобувачі третього курсу освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» Максим Клименко та Таїсія Морщ долучилися до вивчення курсу «Python для біологів», розробленого спеціально для інтеграції інформаційних технологій у сферу біотехнологій. Вони активно практикуються у написанні коду на мові програмування Python.

Курс розрахований два місяці навчання і складається з 10 лекцій та 20 практичних занять. Він зосереджений на використанні Python для вирішення прикладних проблем у статистиці та біоінформатиці – починається з фундаментальних концепцій програмування, написання сценаріїв і маніпуляцій з файлами і поступово переходить до використання спеціалізованих пакетів (бібліотек) для оброблення біологічних даних.

Програма курсу охоплює основи архітектури комп’ютера, типи даних у Python, оброблення текстових файлів (CSV), статистичний аналіз даних у Python, візуалізацію біологічних даних і застосування Biopython (оброблення геномних даних, робота з файлами FASTA, транскрипція та трансляція ДНК/РНК).

Здобувачі впевнені, що отримані знання з цього курсу стануть у нагоді в подальшому опануванні спеціальності «Біотехнологія».

Опублікований: 18-02-2025
Читайте також:
ЗНО з математики може стати обов'язковим для всіх випускників

В Україні можливе введення обов'язкового для всіх випускників зовнішнього незалежного оцінювання з математики. Про це повідомила міністр освіти Лілія Гриневич під час конференції «Нова українська школа - старт реформи, участь громад», передає «Інтерфакс-Україна». «Можливо ми будемо розглядати - зараз є дискусія, збільшення кількості обов'язкових п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

ЗНО з математики може стати обов'язковим для всіх випускників 22 серпня 2018

Гостьова лекція експерток IP Academy УКРНОІВІ

22 вересня 2025 року в університеті відбулася гостьова лекція експерток IP Academy Українського національного офісу інтелектуальної власності та інновацій (УКРНОІВІ). Захід проведено в межах освітнього проєкту «IP Connecting students 2.0». Спікерками заходу стали фахівчиня з інтелектуальної власності 1 категорії відділу підготовки, перепідготовки ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція експерток IP Academy УКРНОІВІ 23 вересня 2025

Ключову інформацію для операторів громадського харчування отримали викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

25 січня 2023 року Національною асоціацією ресторанів США був організований вебінар «Кодекс продуктів харчування 2022 і  Ви: ключова інформація для операторів громадського харчування та викладачів», присвячений зміні законодавчих вимог США до роботи закладів ресторанного господарства. Спікерами виступили віце-президент відділу харчових наук Націон...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ключову інформацію для операторів громадського харчування отримали викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 27 січня 2023

Розпочалося стажування у Франції професорки кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Наші викладачі не втрачають нагоди підвищити свою кваліфікацію. Професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько стала учасницею міжнародного освітньо-навчального курсу з підвищення кваліфікації для фахівців виноградарсько-виноробної галузі, організованого корпорацією «Укрвинпром» спільно з Міжпрофесійним комітетом ша...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розпочалося стажування у Франції професорки кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 01 грудня 2022