Н У Х Т

Як неформальна освіта відкриває нові можливості для здобувачів-бакалаврів

18 лютого 2025

Як неформальна освіта відкриває нові можливості для здобувачів-бакалаврів

У сучасному інформаційному середовищі, де темпи технологічних інновацій та доступ до знань стрімко зростають, неформальна освіта набуває особливої актуальності як ефективний інструмент розвитку як особистісних, так і професійних компетенцій. З огляду на зростаючу потребу у спеціалізованих навичках у сфері біотехнологій і біоінженерії, можливості додаткової неформальної освіти виступають як важливий чинник, що сприяє адаптації до сучасних викликів наукового та технологічного характеру вирішення проблем.

Завдяки використанню навчальних онлайн-платформ здобувачі освіти мають можливість ознайомлюватися з новітніми науковими концепціями, методологіями досліджень і отримувати практичні навички, які стають важливим доповненням до вивчення традиційних академічних програм. Такий підхід забезпечує як базове, так і поглиблене вивчення фундаментальних дисциплін, що є критично важливим для розвитку мультидисциплінарних компетенцій.

Про можливості неформальної освіти бакалаври-біотехнологи завжди отримують оперативну інформацію через сайт кафедри, месенджери, зустрічі з гарантом освітньої програми та адміністрацією факультету біотехнології та екологічного контролю.

Наразі від Тюбінгенського університету (Німеччина) спільно з Прикарпатським університетом ім. В. Стефаника (Івано-Франківськ, Україна) при Німецькому Бюро Академічних Обмінів (DAAD) для студентів біологічних спеціальностей проводяться додаткові онлайн-курси.

Зокрема здобувачі третього курсу освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» Максим Клименко та Таїсія Морщ долучилися до вивчення курсу «Python для біологів», розробленого спеціально для інтеграції інформаційних технологій у сферу біотехнологій. Вони активно практикуються у написанні коду на мові програмування Python.

Курс розрахований два місяці навчання і складається з 10 лекцій та 20 практичних занять. Він зосереджений на використанні Python для вирішення прикладних проблем у статистиці та біоінформатиці – починається з фундаментальних концепцій програмування, написання сценаріїв і маніпуляцій з файлами і поступово переходить до використання спеціалізованих пакетів (бібліотек) для оброблення біологічних даних.

Програма курсу охоплює основи архітектури комп’ютера, типи даних у Python, оброблення текстових файлів (CSV), статистичний аналіз даних у Python, візуалізацію біологічних даних і застосування Biopython (оброблення геномних даних, робота з файлами FASTA, транскрипція та трансляція ДНК/РНК).

Здобувачі впевнені, що отримані знання з цього курсу стануть у нагоді в подальшому опануванні спеціальності «Біотехнологія».

Опублікований: 18-02-2025
Читайте також:
Четвертокурсниця спеціалізації «Технології питної води та водопідготовки» – переможець ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади

На базі Одеської національної академії харчових технологій відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 181 «Харчові технології» (спеціалізації «Технології питної води та водопідготовки») галузі знань «Виробництво та технології». Честь нашого університету у цих інтелектуальних змаганнях боронила студентка четвертого курс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Четвертокурсниця спеціалізації «Технології питної води та водопідготовки» – переможець ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади 26 травня 2018

Наші викладачі – на першому в історії України національному відборі Всесвітнього кондитерського конкурсу «World Chocolate Masters»

21 січня 2022 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін, доценти Людмила Дейниченко, Віра Зуйко, Олена Павлюченко, Ольга Коваль, Юлія Фурманова, Ігор Устименко, старший викладач Володимир Захаров, асистенти Ганна Березова, Марина Гулевата, Володимир Польовик відвідали перший в історії України націо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші викладачі – на першому в історії України національному відборі Всесвітнього кондитерського конкурсу «World Chocolate Masters» 22 січня 2022

Триває науково-дослідницька практика магістрантів

Триває науково-дослідницька практика магістрантів освітньо-професійної програми «Екологія, екоменеджмент та екоаудит». Наразі здобувачі освіти проходять практику в Інституті громадського здоров'я iм. О.М. Марзєєва НАМН України, Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського, ТОВ «АРХІТЕКТУРНА ЛІГА», ТОВ «НТЦ «ЕКОІНТЕХПРОЄКТ», Інст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває науково-дослідницька практика магістрантів 25 червня 2025

Плідна нарада зі стейкхолдером

2 грудня 2022 року на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулась нарада зі стейкхолдером освітньо-професійної програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» підготовки здобувачів освітнього ступеня «магістр» спеціальності 181 «Харчові технології», генеральним директором ТОВ «Шльосем Україна», головою Президі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Плідна нарада зі стейкхолдером 07 грудня 2022