Н У Х Т

Як біотехнологи-першокурсники спрагу до знань втамовують

24 травня 2022

Як біотехнологи-першокурсники спрагу до знань втамовують

Ні карантин, ні війна, нічого у світі нездатне втамувати спрагу до знань наших здобувачів освіти, їх поклик до науки. Тож, незважаючи ні на що, лекційні та лабораторні заняття з дисципліни «Біологія клітин» збирають допитливих студентів-першокурсників кафедри біотехнології і мікробіології. Цього разу разом зі старшою викладачкою Тетяною Белемець вони вивчали особливості морфології та функції клітин крові людини.

Під час заняття здобувачам була продемонстрована презентація з ілюстраціями мікроскопувань мазків крові людини та новітні 3-D моделі клітин кінцевих стадій мієлопоезу. Показ слайдів супроводжувався детальною доповіддю викладачки щодо основних етапів гемопоезу та розбором одного з основних питань біології розвитку –диференціації клітин.

Протягом усієї лабораторної роботи, студенти активно залучалися до дискусії з викладачкою про формені елементи крові та охоче давали відповіді на усі поставлені запитання.

Приємне враження від проведеного заняття та чудового контакту з аудиторією залишилось як у викладачки, завдяки активній участі першокурсників, так і у студентів, котрі змогли опанувати новий матеріал і вкотре довести, що бути біотехнологом – це незламний поклик душі! 

Опублікований: 24-05-2022
Читайте також:
Інновації у хлібопекарському виробництві обговорювали на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

17 листопада в університеті відбулася ІV Міжнародна науково-практична конференція «Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві». Зазвичай, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів збирає науковців на цей захід щоосені у рамках Всеукраїнського тижня харчових технологій, та цього року, враховуючи карантинні обмеження, конф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інновації у хлібопекарському виробництві обговорювали на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 18 листопада 2020

Здобувачі кафедри технології оздоровчих продуктів оцінили викладання і наповненість дисциплін

Щоразу після завершення семестру відбувається опитування здобувачів і з’ясування їхньої точки зору стосовно того чи іншого предмета, ступеня його наповненості, рівня професійної майстерності викладача тощо. На кафедрі технології оздоровчих продуктів проаналізували результати опитування здобувачів після осіннього семестру, що були оприлюднені в січ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі кафедри технології оздоровчих продуктів оцінили викладання і наповненість дисциплін 07 лютого 2022

Викладачі НУХТ обговорюють енергетичну та екологічну безпеку України

Викладачі кафедри теплоенергетики та холодильної техніки разом із видатними експертами активно приєдналися до публічної онлайн-дискусії «Європейський зелений курс і повоєнна відбудова України: як забезпечити енергетичну та екологічну безпеку», яка відбулася 1 листопада 2023 року в рамках щорічної Конференції УНП. Подія відзначилася активною участю...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі НУХТ обговорюють енергетичну та екологічну безпеку України 03 листопада 2023

Гостьова лекція «Еволюція зеленого будівництва та найкращі методи сертифікації» для здобувачів менеджерів та ейчарів

16 листопада 2023 року здобувачі освітньо-професійних програм «Менеджмент персоналу» (бакалаври і магістри) та «Менеджмент» зустрілися із запрошеними гостями ‒ доцентом кафедри теплоенергетики та холодильної техніки» Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Романом Грищенком і директором компанії «MK Sustainable Engi...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція «Еволюція зеленого будівництва та найкращі методи сертифікації» для здобувачів менеджерів та ейчарів 17 листопада 2023