Н У Х Т

Здобувачі-експерти на виїзному лабораторному занятті в Інституті продовольчих ресурсів НААНУ

23 травня 2024

Здобувачі-експерти на виїзному лабораторному занятті в Інституті продовольчих ресурсів НААНУ

21 травня 2024 року відбулося виїзне лабораторне заняття з дисципліни «Експрес-методи аналізу» (лекторка дисципліни – доцентка кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Мельник) для здобувачів збірної групи ХЕ 2-9 та ХЕ 2-10, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції».

Заняття проводилося у відділі аналітичних досліджень та якості харчової продукції Інституту продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук України. Лабораторна робота була присвячена контролю якості харчової продукції хроматографічними методами.

Завідувачка відділу Ксенія Бахлукова ознайомила здобувачів з роботою відділу та основними напрямками його діяльності, принципами та особливостями роботи обладнання, зокрема газового та рідинного хроматографів.

Під час лабораторної роботи здобувачі освіти під керівництвом завідувачки і співробітників лабораторії підготували зразки молочних вершків і провели дослідження жирнокислотного та тригліцеридного складу продукції на газовому хроматографі.

За результатами проведеного заняття здобувачі закріпили отримані на лекції теоретичні знання, опанували метод хроматографічного аналізу, навчилися обробляти хроматограми та робити висновки щодо якості досліджуваної продукції.

Колектив кафедри експертизи харчових продуктів висловлює вдячність колегам з Інституту продовольчих ресурсів НАН України за співпрацю в процесі підготовки майбутніх фахівців харчової сфери та унікальну можливість ознайомитися з дослідницькою базою Інституту.

Опублікований: 23-05-2024
Читайте також:
Сучасні підходи до стратегії сталого розвитку у ЄС і Україні обговорили учасники Міжнародної весняної школи, що працювала у НУХТ

23-24 квітня в нашому університеті працювали Міжнародна весняна школа та Міжнародна науково-практична конференція «Європейські виміри сталого розвитку» у рамках реалізації проектів програми Європейського Союзу Еразмус+ Жан Моне Кафедра FoodPro (# 587488-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO-CHAIR) та Жан Моне Модуль EcoPro (# 574796-EPP-1-2016-1-UA-EPPJMO-MODULE)...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні підходи до стратегії сталого розвитку у ЄС і Україні обговорили учасники Міжнародної весняної школи, що працювала у НУХТ 06 травня 2019

Важливий етап професійного зростання завершили бакалаври кафедри технології оздоровчих продуктів

З 12 по 19 червня 2018 р. на кафедрі технології оздоровчих продуктів відбулися захисти дипломних проектів випускників-бакалаврів за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія». Державну екзаменаційну комісію очолила завідувач кафедри технології оздоровчих продуктів, професор, д.т.н Галина Сімахіна. До складу комісії також увійшли доценти...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Важливий етап професійного зростання завершили бакалаври кафедри технології оздоровчих продуктів 20 червня 2018

Тіні промайнувшого літа

Новий навчальний рік стартував, і разом із ним розпочалися нові цікаві зустрічі з прекрасним наших здобувачів освіти. Днями студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із кураторкою, доценткою кафедри технології молока і молочних продуктів Оленою Онопрійчук відвідали виставку «Тіні промайнувшого літа», що працювала у Літературн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тіні промайнувшого літа 12 вересня 2025

Убезпечений – той, хто навчений: відбулися тренування з відпрацювання дій при отриманні сигналу про загрозу виникнення надзвичайної ситуації

У нинішніх складних умовах в нашому університеті посилена увага приділяється забезпеченню особистої безпеки всіх учасників навчального процесу. З цією метою за наказом ректора Олександра Шевченка були організовані та проведені практичні тренування з відпрацювання дій при отриманні сигналу про загрозу виникнення надзвичайної ситуації для учасників о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Убезпечений – той, хто навчений: відбулися тренування з відпрацювання дій при отриманні сигналу про загрозу виникнення надзвичайної ситуації 06 жовтня 2023