Н У Х Т

Здобувачі-експерти на виїзному лабораторному занятті в Інституті продовольчих ресурсів НААНУ

23 травня 2024

Здобувачі-експерти на виїзному лабораторному занятті в Інституті продовольчих ресурсів НААНУ

21 травня 2024 року відбулося виїзне лабораторне заняття з дисципліни «Експрес-методи аналізу» (лекторка дисципліни – доцентка кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Мельник) для здобувачів збірної групи ХЕ 2-9 та ХЕ 2-10, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції».

Заняття проводилося у відділі аналітичних досліджень та якості харчової продукції Інституту продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук України. Лабораторна робота була присвячена контролю якості харчової продукції хроматографічними методами.

Завідувачка відділу Ксенія Бахлукова ознайомила здобувачів з роботою відділу та основними напрямками його діяльності, принципами та особливостями роботи обладнання, зокрема газового та рідинного хроматографів.

Під час лабораторної роботи здобувачі освіти під керівництвом завідувачки і співробітників лабораторії підготували зразки молочних вершків і провели дослідження жирнокислотного та тригліцеридного складу продукції на газовому хроматографі.

За результатами проведеного заняття здобувачі закріпили отримані на лекції теоретичні знання, опанували метод хроматографічного аналізу, навчилися обробляти хроматограми та робити висновки щодо якості досліджуваної продукції.

Колектив кафедри експертизи харчових продуктів висловлює вдячність колегам з Інституту продовольчих ресурсів НАН України за співпрацю в процесі підготовки майбутніх фахівців харчової сфери та унікальну можливість ознайомитися з дослідницькою базою Інституту.

Опублікований: 23-05-2024
Читайте також:
Міжнародне партнерство кафедри готельно-ресторанної справи зі Швейцарською групою закладів вищої освіти

До нашого університету завітав директор з маркетингу та розвитку Швейцарської освітньої групи (Swiss Education Group) у Східній Європі Горан Йорданов. Swiss Education Group (SEG) – провідна освітня група Швейцарії, створена в 1982 році, яка пропонує здобути престижну освіту в сфері готельно-ресторанного бізнесу. Сьогодні в її складі 5 закладів осв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародне партнерство кафедри готельно-ресторанної справи зі Швейцарською групою закладів вищої освіти 14 листопада 2019

VІІІ фестиваль кулінарного мистецтва «Родинна страва»

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету відбувся традиційний VІІІ фестиваль кулінарного мистецтва «Родинна страва». Уже восьмий рік, за ініціативи директора коледжу Віри Кузнецової, студенти коледжу разом зі своїми батьками, дідусями, сестрами та братами розкривають кулінарні секрети, готуючи родинну страву...

ЧИТАТИ ДАЛІ

VІІІ фестиваль кулінарного мистецтва «Родинна страва» 17 грудня 2019

Черговий турнір з «Economics» відбувся на кафедрі економічної теорії

Доценткою кафедри економічної теорії Ксенією Вжитинською був проведений відкритий турнір з дисципліни «Economics» між здобувачами освіти першого курсу англомовних проєктів освітніх програм «Фінанси, банківська справа і страхування», «Економіка підприємства» та «Економіка та правове забезпечення бізнесу». Здобувачі продемонстрували глибокі і різноб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Черговий турнір з «Economics» відбувся на кафедрі економічної теорії 16 листопада 2020

Про комп’ютерне моделювання на семінарі нашого викладача

Комп’ютерне моделювання природних явищ – це не лише супергерої голлівудських фільмів, які, клацаючи по клавіатурі, візуалізують рух цунамі, смерчу, метеориту, глобального зледеніння.  У реальному сучасному житті подібні задачі успішно вирішують інженери під час проєктування машин і апаратів. Наші партнери – керівники та провідні фахівці підприємс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про комп’ютерне моделювання на семінарі нашого викладача 08 лютого 2024