Н У Х Т

Хімічний експеримент – запорука успішної оцінки ЗНО з хімії!

14 листопада 2018

Хімічний експеримент – запорука успішної оцінки ЗНО з хімії!

Особливість предмета «хімія» полягає в тому, що формування міцних хімічних знань можливе тільки в поєднанні теоретичного та експериментального пізнання, оскільки хімія – це експериментальна наука. В більшості сучасних українських шкіл і коледжів хімічному експерименту належна увага не приділяється. Можливо, це і є однією з причин того, що в останні роки якість підготовки з хімії випускників загальноосвітніх установ стрімко падає, а на складання ЗНО з хімії реєструється все менше число випускників.

Тому, як одну з форм профорієнтаційної роботи зі слухачами підготовчого відділення Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності НУХТ, викладачі кафедри харчової хімії вирішили провести  невеликий лабораторний практикум. Доцент кафедри Віра Іщенко та старший викладач Христина Омельченко підготували низку хімічних дослідів відповідно до програми з хімії, за якою працюють абітурієнти. Вони не просто демонстрували хімічні досліди, а разом із учнями обговорювали явища, які спостерігали, та надавали їм пояснення. Особливо цікавою виявилася демонстрація в експерименті тестових завдань з хімії минулих років.

Маємо надію, що проведений лабораторний практикум стане надійним засобом перетворення здобутих абітурієнтами знань у переконання в своїх силах, та допоможе їм адаптуватися до роботи в хімічній лабораторії вже під час навчання в НУХТ.

Опублікований: 14-11-2018
Читайте також:
«Запакувати» пів року роботи у трихвилинний пітч: магістранти опановують курс «Інноваційне підприємництво та управління стартап-проєктами»

Протягом осіннього семестру студенти з усієї України, у т.ч. й здобувачі НУХТ зі спеціальності «Економіка» працювали над розробленням своїх стартапів. Креативили, перевіряли гіпотези, розбиралися з мільйоном табличок, а іноді проводили експерименти. Нині триває новий семестр, отже в університеті – новий сезон розроблення студентських стартапів. І ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Запакувати» пів року роботи у трихвилинний пітч: магістранти опановують курс «Інноваційне підприємництво та управління стартап-проєктами» 27 лютого 2023

Щемливе свято прощання з випускниками-магістрами відбулося у Навчально-науковому інституті харчових технологій

28 лютого на широкий життєвий шлях проводжала своїх випускників-магістрів велика дружна сім’я Навчально-наукового інституту харчових технологій (ННІ ХТ). У актовій залі університету яблуку ніде було впасти – цього дня привітати своїх вихованців й дати останні теплі настанови прийшли дирекція інституту, завідувачі й викладачі випускових кафедр, студ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Щемливе свято прощання з випускниками-магістрами відбулося у Навчально-науковому інституті харчових технологій 28 лютого 2018

Участь у наукових конференціях – безцінний досвід

Деякий час назад здобувачі кафедри біотехнології і мікробіології взяли участь у VІІІ науково-практичній конференції школи молодих науковців «Наука та сучасне фармацевтичне виробництво» АТ «Фармак», присвяченій 95-річному ювілею фармацевтичної компанії. Через пандемію COVID-19, конференція працювала в онлайн-режимі. У ній брали участь магістранти На...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Участь у наукових конференціях – безцінний досвід 25 лютого 2021

Цікаво та пізнавально розпочалося туристично-екскурсійне літо для студентів спеціальності «Туризм»

20 червня 2018 року студенти 1-3 курсів спеціальності «Туризм» відвідали колишню столицю українського козацтва – місто Батурин. Одне з найменших міст у нашій державі з населенням трохи більше 2,5 тис. осіб зберігає пам’ять про славетні та сумні сторінки історії – діяльність гетьманів Івана Мазепи, Пилипа Орлика, Дем’яна Ігнатовича Многогрішного, Ів...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікаво та пізнавально розпочалося туристично-екскурсійне літо для студентів спеціальності «Туризм» 23 червня 2018