Н У Х Т

Хімічний експеримент – запорука успішної оцінки ЗНО з хімії!

14 листопада 2018

Хімічний експеримент – запорука успішної оцінки ЗНО з хімії!

Особливість предмета «хімія» полягає в тому, що формування міцних хімічних знань можливе тільки в поєднанні теоретичного та експериментального пізнання, оскільки хімія – це експериментальна наука. В більшості сучасних українських шкіл і коледжів хімічному експерименту належна увага не приділяється. Можливо, це і є однією з причин того, що в останні роки якість підготовки з хімії випускників загальноосвітніх установ стрімко падає, а на складання ЗНО з хімії реєструється все менше число випускників.

Тому, як одну з форм профорієнтаційної роботи зі слухачами підготовчого відділення Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності НУХТ, викладачі кафедри харчової хімії вирішили провести  невеликий лабораторний практикум. Доцент кафедри Віра Іщенко та старший викладач Христина Омельченко підготували низку хімічних дослідів відповідно до програми з хімії, за якою працюють абітурієнти. Вони не просто демонстрували хімічні досліди, а разом із учнями обговорювали явища, які спостерігали, та надавали їм пояснення. Особливо цікавою виявилася демонстрація в експерименті тестових завдань з хімії минулих років.

Маємо надію, що проведений лабораторний практикум стане надійним засобом перетворення здобутих абітурієнтами знань у переконання в своїх силах, та допоможе їм адаптуватися до роботи в хімічній лабораторії вже під час навчання в НУХТ.

Опублікований: 14-11-2018
Читайте також:
Команда кафедри теплоенергетики та холодильної техніки на STEM-дні Ліцею інформаційних технологій

Сьогодні викладачі кафедри теплоенергетики та холодильної техніки взяли участь у STEM-дні Ліцею інформаційних технологій № 79 імені Бориса Патона на тему «Презентація сучасних STEM-професій та STEM-компетентностей для учнів». У рамках заходу доцент Роман Грищенко провів майстер-клас «Енергомоделювання та адаптації будівель до зміни клімату (сучасн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Команда кафедри теплоенергетики та холодильної техніки на STEM-дні Ліцею інформаційних технологій 21 квітня 2025

Вступники, які отримали рекомендацію на бюджет, можуть вступати і на контракт

Сьогодні о 18:00 завершується виконання вступниками до бакалаврату, які отримали рекомендацію на бюджет, вимог до зарахування. У тих, хто це зробив, статус заяви в електронному кабінеті змінився на «Включено до наказу (навчання за державним (регіональним) замовленням)». Усі інші заяви таких вступників автоматично отримали статус «Деактивовано (у з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступники, які отримали рекомендацію на бюджет, можуть вступати і на контракт 08 серпня 2024

Ознайомлення з психологією впливу на клієнтів у рамках дисципліни «Клієнтоорінтованість бізнесу»

28 жовтня 2024 р. на кафедрі економіки праці та менеджменту відбулася відкрита лекція старшої викладачки Юлії Гринюк з навчальної дисципліни «Клієнтоорієнтованість бізнесу» для здобувачів освітньо-професійних програм «Менеджмент персоналу» і «Менеджмент» бакалаврського рівня, що була присвячена актуальній темі «Психологія впливу на клієнтів: малень...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ознайомлення з психологією впливу на клієнтів у рамках дисципліни «Клієнтоорінтованість бізнесу» 29 жовтня 2024

У вебінарі від ТОВ «Лесаффр Україна» взяли участь викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів взяли участь у вебінарі, організованому ТОВ «Лесаффр Україна». Тема вебінару – «Святкова випічка, особливості тістоприготування». Технологиня технологічного відділу ТОВ «Лесаффр Україна», к.т.н. Тетяна Голікова розповіла про традиції випікання у країнах світу великодніх святкових...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У вебінарі від ТОВ «Лесаффр Україна» взяли участь викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 19 березня 2021